In Hoegaarden was het uitkijken naar de eerste voetbalzondag op kunstgras. De publieke opkomst was een voltreffer want meer dan 200 mensen volgden de wedstrijd van SCOH A tegen Meerbeek. Sportief werd die eerste kunstgrasdag geen geweldig succes want de brouwers bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Daarna verloren de B boys met 1-3 van Roosbeek-Neervelp B. De eerste Hoegaardense zege op het nieuwe "gras" zal dus voor een volgende keer zijn.

SCOH A  - Meerbeek 1-1

De mannen van Soetaers begonnen anders prima aan hun partij tegen het stugge Meerbeek. Hoegaarden had overwicht, creeerde hier en daar wat openingen maar tot echt uitgespeelde kansen was het wachten op een infiltratie van Dumoulin. hij ging alleen af op de bezoekende doelman maar zijn schot werd gepareerd. UIn de herneming besloot Vanderweyden over. Ook Vanvelthoven had miisschien de weg naar goal kunnen vinden maar zijn controle duurde net iets te lang en kans weg. toen Fouarge in de 35ste minuut Goen diep stuurde met een mooie steekpas, faalde Goentje niet. oog in oog met de doelman knalde hij rustig de 1-0 tegen de touwen. En de brouwers bleven komen. Meerbeek kreeg geen voet aan de grond maar verdedigde sterk. Een poging van Bamps zeilde net naast en de beeoekende goalie deed zijn werk; Vlak voor rusten even bibberen voor Hoegaarden want op een corner was het alle hens aan dek om de gelijkmaker te voorkomen. 1-0 bij de rust en dat was 100% verdiend.

Wie na de rust dacht dat de brouwers de bezoekers gingen oppeuzelen kwam bedrogen uit. Hoegaarden probeerde nog wel maar de combinaties kwamen er niet meer uit. Pierreux kon zch wel goed voorzetten maar Bamps kwam net te kort. Diezelfde Bamps kreeg misschien wel de beste kans op de 2-0 maar het mocht niet zijn.

Meerbeek rook zijn kans en nam gaandeweg over. Niet dat het tot echte kansen leidde maar toch voelde je aan dat de schaapjes nog niet op het droge waren. Haccour moest gepast ingrijpen toen Vandenheuvel door de buitenspelval glipte. De bezoekers wonnen het middenveld en drukten de brouwers in de verdediging. Eeen vrije trap die slechts net naast ging van de ingevallen speler trainer Soetaers was het laatste wapenfeit. in de daaropvolgende counter centerde Trappeniers perfect voor doel en Vandeheuvel kopte prima in,. SCOH portier Haccour was kansloos en het stond 1-1. Een koude douche voor de groenwitten  Wat later kreeg kapitein Nijs nog zijn 2de geel en dus moest Hoegaarden met 10 verder De brouwers probeerden nog maar buiten wat steriele druk kwamen ze niet. Meerbeek was tevreden met een punt en dus bleef het bij 1-1.

Uiteraard heerste er wat ontgoocheling bij groenwit want iedereen rekende op 3 punten. Eerlijkheidshalve dienen we toch te melden dat Hoegaarden over de ganse lijn misschien wel de betere ploeg was maar te weinig toonde om de 3 punten te rechtvaardigen. De bezoekers uit Meerbeek hebben hun 2de punt zeker niet gestolen. Geen man overboord uiteraard want met 5 op 9, hebben we nog niet verloren en nestelen we ons mooi in een peleton dat zich al op geringe afstand van de leiders, favoriet Aarschot en verrassing Haasrode bevindt. Volgendde week moeten onze jongens uitgerekend op bezoek bij topfavoriet Aarschot. Op voorhand zijn we kansloos maar het blijft voetbal en dus zien we wel.

SCOH B - SP Roosbeek-Neervelp B 1-3

De B boys van Lars Lambert speelden na de grote broers van het eerste ook voor het eerst op kunstgras. Na de oplawaai van vorige zaterdag op Rummen, voerde trainer Lambert enkele wijzigingen door. De bedoeling was een goede partij afleveren, al dan niet gevolgd door een positief resultaat. Wel doelstelling 1 werd bereikt want de jongens van Lambert speelden een goede wedstrijd en combineerden bij momenten aardig. Doelstelling 2, een positief resultaat halen lukte niet want de bezoekers waren efficienter in nde zone van de waarheid en straften de foutjes van onze jongens genadeloos af.

Deze ploeg moet groeien en dat vraagt tijd. Alleszins was dit een stap in de goede richting. Volgende zondag moeten ze op bezoek bij één van de leiders, Heide Linter.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Italiaanse Avond Jong Hoegaarden