De brouwers kregen op wedstrijddag 2 een serieuze brok voor de kiezen. VC Bekkevoort van speler trainer Greven (vandaag geschorst) eindigde vorig seizoen op stek 3 en wordt algemeen aanzien als een outsider voor de prijzen.

Tom Soetaers koos om tactische redenen voor Bartholomé ten nadele van Bamps en voor Vanderweyden ipv Vanvelthoven, die beiden naast Doelman De Windt en Jens Polfliet op de bank plaats namen.

Al na 10 minuten kon de coach zijn plan aanpassen want Janis Bartholomé viel uit met een liesblessure en zal wellicht enkele weken buiten strijd zijn. Niels Bamps nam de plaats van de onfortuinlijke spits in.

Hoegaarden had Bekkevoort van meet af aan goed onder controle en was de betere ploeg. Echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op maar op hoekschop had Robin Ausloos de 0-1 aan de voet. Bekkevoort kon ook enkel dreigen vanop afstand en dus leek het erop dat er met brilscore gerust ging worden.

Toch niet, in de 40ste minuut kon Lander Veulemans een vrije trap van Vanderweyden inkoppen en leidden de groenwitten niet onverdiend met 0-1. Toch konden ze die voorsprong niet lang vasthouden, want toen SCOH een hoekschop slecht wegwerkte kon Kevin Pairoux te makkelijk de 1-1 voorbij Haccour knallen. Meteen ook de ruststand.

Na de appelsientjes meteen ophef want een misverstand tussen Nijs en doelman Haccour werd afgestraft door de snelle Schellens. Hij schoot de thuisploeg op voorsprong 2-1 . Daarna was het al Hoegaarden wat de klok sloeg. De mannen van Soetaers drukten de roodblauwen voor hun doel en een schot van Dumoulin strandde op de paal. Wat later een afgeweken bal van Fouarge maar die zeilde net naast. Bekkevoort verdedigde zich met man en macht en schuwde het viriele spel niet, hetgeen hun ettelijke gele kaarten opleverde.

Goen en Bamps kwamen ook nog in schietpositie maar het was toch wachten op een schot van Dumoulin dat met de hand geblokt werd en een strafschop opleverde. Bervoets, de dader van dienst, kreeg zijn 2de geel en dus moest Bekkevoort met 10 verder. Vanderweyden mikte de elfmeter rustig voorbij Goossens en het stond weer gelkijk 2-2. Hoegaarden rook bloed en wou de 3 punten. Dumoulin en Bamps glipten ieder op hun beurt door de verdediging maar werden voor buitenspel teruggefloten. In het geval van Bamps was dit terecht in het geval van Dumoilin niet. Toch reclameren we niet want de scheids stond er weer alleen voor (geen grensrechters) en kon vanuit zijn positie dit onmogelijk juist inschatten.  Hoegaarden drong nog aan maar Bekkevoort wist het punt thuis te houden.

Zo eindigde deze wedstrijd op een 2-2 gelijkspel waar vooral de thuisploeg blij mee was. Bij Hoegaarden toch wat ontgoocheling want winst en 6 op 6 zat er in. Vooraf hadden we echter getekend voor een draw en als je een 2-1 achterstand kunt ombuigen getuigt dat van weerbaarheid. Coach Soetaers was vooral tevreden over het spel van zijn jongens en met de 4 op 6.

Volgende zondag wordt er terug geschiedenis geschreven in Hoegaarden want dan wordt er voor het eerst op het kunstgrasveld gespeeld. door onze senioren Standaard Meerbeek zal deze pagina in het  geschiedenisboek van de 75 jaar oude club SC Out Hoegaarden willen zwart kleuren, maar wij gaan er alles aan doen om de 3 punten thuis te houden. Aansluitend (18u) op de wedstrijd van de SCOH A tunnen onze supporters ook nog de eerste thuismatch van de B ploeg tegeen Roosbeek-Neervelp B volgen. Voetbal een feest in Hoegaarden dus, want een lekkere lunch en 2 leuke matchen op de agenda.

Supporters, maak dit mee en schreeuw onze jongens naar de zege .

Voorbereiding 2017-18

Zomerstage 14-18 augustus 2017