Dit weekend stond hoe dan ook in het teken van de inwijding op zaterdag van het kunstgrasveld, maar desondanks hoopten we dat onze eerste ploeg, en zeker na de nederlaag van de B boys gisterenavond, de feeststemming wat luister kon bijzetten door 3 punten te pakken. Dat moesten ze doen tegen Kortenberg, dat vorig jaar nog actief was in de voornamelijk Brussels getinte A reeks. Een redelijk onbekende tegenstander dus, weliswaar door assistent Lars Lambert gescout in één van de voorbije bekerwedstrijden. Trainer Tom Soetaers kon vooraf niet beschikken over de gekwetste Velaers, maar recupereerde terug kapitein Nijs en in extremis ook Janis Bartholomé zij het op de bank, net zoals Michiel Vanderweyden en Jens Polfliet. Toch was het wat herschikken voor de coach want in de opwarming gaf GJ Coenen aan te veel last te hebben van een contractuur.

Hoegaarden startte stevig en al na 2 minuten kreeg Goen op aangeven van Bamps een kans maar Michiel miste op een haar. Twee minuten later was het wel raak. Fouarge bracht voor en Dumoulin devieerde voorbij de thuisportier. De ref, vandaag niet bijgestaan door lijnrechters, annuleerde echter voor buitenspel. Volgens een Hoegaarden supporter was dat onterecht, maar dat kon de scheids vanuit zijn positie nooit zien, en dus nemen we het de man in t zwart, die zich overigens voortreffelijk van zijn zeer moeilijke taak kweet, niet kwalijk. De brouwers bleven dominant spelen en bijna elke aanval leverde in het eerste kwartier doelgevaar op. De jonge thuisploeg stond echter goed georganiseerd, met veel volk achter de bal en een prima doelman en met dit recept bleven ze vooralsnog overeind. Veulemans knalde naast, de zeer sterk spelende Greg Fouarge knalde op de lat en een prachtige omhaal van Michiel Goen ging maar rakelings over. Ook Dumoulin kwam opnieuw dichtbij een doelpunt toen zijn schot afweek maar de portier, even op het verkeerde been, kon zich op tijd herpakken.

Het Hoegaardens gevaar kwam werkelijk van overal in die eerste helft. Pierreux werd gehaakt net buiten de 16, Vanvelthoven kon net niet besluiten na een centraal opgezette aanval en een schot van Bamps ging over. Aan de overkant stond Haccour werkloos toe te kijken, hij moest geen bal pakken tegen de onmachtige thuisvoorhoede mede omdat elke poging vroegtijdig door de secure groenwitte verdediging in de kiem werd gesmoord. Het was dan ook een wonder dat het bij de rust 0-0 stond, het had evengoed 0-3 of 0-4 kunnen zijn.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Hoegaarden had de bal en probeerde geduldig de opening te zoeken. Kortenberg, verdedigde met man en macht maar de geelzwarte jonkies deden dat goed, en waren dus niet van plan zomaar te zwichten. Het was kapitein Nijs die voor het eerste gevaar na de rust zorgde. Dimi infiltreerde en rolde enkele thuisspelers op. Oog in oog met de doelman besloot hij echter op de goalie en de herneming van Bamps ging over. Wat later was het een kopbal van Veulemans die van de lijn werd gered en ook een pegel van Dumoulin werd door de uitmuntende keeper gepareerd.

De weer talrijk meegereisde Hoegaarden supporters werden wat radeloos maar gelukkig bleven de jongens van Soetaers wel kalm. In de 65ste minuut was het eindelijk zover. Een hoekschop werd door nieuwkomer Nielske Bamps mooi ingekopt. 0-1, en of het verdiend was !!!

Wie dacht dat de thuisploeg nu ging kraken had het mis. Ze bleven georganiseerd staan en loerde op de counter. Hoegaarden zocht naar de verlossende 0-2 maar moest anderzijds opletten voor een eventuele tegenprik. Die kwam er niet en Goentje, mooi in het straatje gestuurd door de puik invallende Vanderweyden had de 0-2 aan de voet maar besloot iets te overhaast. Vanderweyden zelf knalde een vrije trap prima in, maar doelman Cruydt ranselde het leer  miraculeus onder de lat uit.

Ook Bartholomé werd in de strijd gegooid, voor een moegestreden Bamps, en Janis zat meteen in de match. Dankzij een mooie 1-2 met Goen kwam hij schuin voor de uitkomende doelman. Bartholomé stifte buitenkant rechts de bal in de netten. 0-2, match gespeeld. Soetaers bracht ook Polfliet nog in voor Goen. Kortenberg, dat nu uitgeteld was, kreeg vlak voor tijd dan toch hun eerste kans, maar de inzet ging naast. Het bleef dus bij 0-2 en een oververdiende zege voor onze jongens, die de wedstrijd werkelijk 90 minuten domineerden.

Een mooi begin dus van de Soetaers boys en een perfecte afsluiter van ons historische weekend. Geen speler viel vandaag uit zijn rol, maar de oscar van de match gaat voor ons toch naar nieuwkomer Greg Fouarge die zeer sterk voor de dag kwam en heerste op het middenveld. Woensdag staat wedstrijd 2 al op de agenda en die wordt gespeeld in en tegen Bekkevoort. Wellicht een ander paar mouwen, want de mannen van Sammy Greven eindigden vorig seizoen 3de. Met 3 punten in de zak reizen we echter relaxed richting Bekkevoort en alles wat we kunnen meepakken is pure winst. We kijken er naar uit !

Kalender & Uitslagen A-kern 2016-17

Kalender & Uitslagen B-kern 2016-17