De 3de wedstrijd voor de beker van Brabant bracht ons naar Limal waar onze jongens het plaatselijke Wavre~Limal partij diende te geven. De mannen van Tom Soetaers wonnen verdiend met 1-2,  dankzij twee doelpunten van Janis Bartholome.

De Hoegaardiers starten sterk en domineerden de thuisploeg in het eerste halfuur. Na een kwartier stond het 0-1 na een mooie aanval. Pierreux leverde een perfecte voorzet af, Greg Fouarge kopte perfect in maar tegen de paal. De goed gevolgde Janis Bartholomé tikte binnen. Nog wat later was het weer Fouarge die gevaarlijk was. Hij kopte een voorzet van Coenen prima in maar nu stond de deklat in de weg. Toen Dimitri Nijs, met wat last en mede uit voorzorg vervangen werd door Veulemans diende Trainer Soetaers zijn pionnen wat te herschikken. Wat zoeken voor Hoegaarden dus en daar profiteerden de thuisjongens van om opnieuw voet aan de grond te krijgen. Niet dat ze veel kansen afdwongen maar doelman Jeroen Haccour moest toch 1 keer gepast tussenkomen om de gelijkmaker te vermijden. Hoegaarden speelde in die laatse 15 min van de eerste helft te overhaast en leed te snel balverlies waardoor ze niet meer tot goed voetbal kwamen.  0-1 aan de rust

Na de rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Hoegaarden domineerde, speelde nu wat rustiger en had de match onder controle. Ausloos bereikte in de 65ste minuut Bartholomé die met een mooie lob de 0-2 voorbij de waalse portier lepelde. Wavre -Limal probeerde wel aansluiting te vinden maar de brouwers stonden goed en gaven zo goed als niets weg. Toen de ingevallen Velaers 10 min voor tijd het veld moest verlaten met een dijbeenblessure en de vervangingen opgesoupeerd warden moesten de mannen van Soetaers met 10 de match volmaken. Die numerieke meerderheid bracht de witzwarten weinig soelaas, tot de scheids van dienst een lichte penalty toekende. 1-2, maar verder kwamen de waaltjes niet.

SCOH speelde vandaag niet overweldigend maar wel volwassen en won verdiend met 1-2. Minder goed nieuws dus voor Dimitri Nijs en Lukas Velaers die beiden het veld dienden te verlaten met een blessure. Hopelijk zijn beide spelers snel terug inzetbaar.

Volgende dinsdag oefenen de brouwers in Kortenaken.

Voorbereiding 2017-18