Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

In de 2de wedstrijd voor de Beker van Brabant moesten de mannen van Soetaers het opnemen tegen Neo eerste provincialer HO Veltem, de overtuigende kampioen in 2B van vorig seizoen. De brouwers wilden in eerste instantie hun zware en naar verluidt leuke stage in Maastricht sportief goed afsluiten en bovendien iets recht zetten na de zware 6-1 nederlaag van vorige zondag in Grez Doiceau. Sporting miste ook nog wat "schoon" volk, want Velaers, Vanderweyden, Polfliet en Bamps konden niet aantreden. Desalniettemin behaalden de Hoegaardiers een mooie zeer deugdoende 2-0 zege tegen een sterke tegenstander, HO Veltem, dat ook wel wat basisspelers mankeerden.

 

Veltem startte op het terrein in Outgaarden met veel balbezit en gevaarlijke crosses maar de organisatie bij SCOH stond er en in de problemen kwamen Nijs en co nagenoeg niet. Integendeel, onze jongens bleven rustig, combineerden zeer aardig uit onder de druk  en via Le Roi en Coenen kwamen ze in de buurt van een openingsdoelpunt. Het was trouwens Veltem dat moeite had met de Hoegaardense tactiek.  Na een gelijkopgaande eerste 35 minuten drukten de bezoekers de laartste 10 minuten dan toch serieus op het gaspedaal en kreunde Sporting wel. Doelman Haccour moest goed plat op een poging van Schoeters en ook een schot van Imberechts ging maar nipt naast. Kapitein Nijs greep vlak voor rusten ook nog eens op tijd in, vooraleer Bracke dodelijk kon afdrukken  Kreunen dus maar niet plooien (niets verkeerd mee trouwens) en zo stond het bij de rust nog steeds 0-0 

In de 2de helft werd het wat bitsiger in de duels en SCOH was de toonaangevende ploeg. In de 55ste minuut kon de goed spelende  Robbie Dumoulin een mooie verticale inspeelpass van Fouarge in de draai aannemen en voorbij doelman vandevel knallen 1-0.

Veltem wat verbouwereerd want tegendoelpunten incasseeren zijn ze daar al lang niet  meer gewoon. De bezoekers probeerden via power play maar de Hoegaardiers plooiden niet en 5 minuten na de openingstreffer ontfutselde Janis Bartholomé de bal bij een veltemse verdediger en bood Goen de 2-0 op een blaadjje aan. Die dankte hundig en stak de bal voorbij de kansloze bezoekende doelman, 2-0 voor SC Out Hoegaarden

Veltem zette alles op alles om het tij nog te doen keren maar de Brouwers gaven niets meer weg. Een schot uit de 2de lijn werd knap gepareerd door de  voor doelman Haccour ingevallen Wim de Windt. Op de counter had het zelfs nog 3-0 kunnen worden maar de inzet van Dumoulin werd verijdeld en ook een poging van Lander Veulemans werd gekeerd. Zo bleef het bij een mooie 2-0 zege voor de Hoegaardiers. Die van Hoegaarden blij, sommigen van Veltem licht gefrustreerd want verliezen zijn ze daar niet meer gewoon.

Deze knappe zege tegen de overtuigende kampioen van vorig jaar (80 op 90 en amper 21 doelpunten tegen) is een ferme opsteker voor de jongens van Soetaers en sluit het stageweekend mooi af. Het laat tevens het beste verhopen voor het komende seizoen. Nu donderdag spelen ze vriendschappelijk in Wommersom en zondag trekken ze naar Wavre Limal voor match 3 in de beker. 

SCOH B verliest met 4-0 in Kortrijk Dutsel

De B kern van Hoegaarden speelde gisterenavond een 2de oefenwedstrijd en verloor die met 4-0 in Kortrijk-Dutsel (ruststand 1-0). Trainer Lambert reisde met 16 spelers af en was achteraf matig tevreden. "Er werden zeker stappen gezet maar er is ook nog werk aan de winkel",  was de conclusie van de Coach. Zaterdag om 15u oefenen de B boys in Lubbeek. 

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement