RFC.Grez-Doiceau A - SCOH A

Een zonnige zondagnamiddag, een mooie accommodatie en aanzienlijke groep supporters die zijn afgezakt naar Grez-Doiceau, wat moet er nog meer zijn voor een heerlijke pot bekervoetbal. Al moet gezegd worden dat de kunstgrasmat er niet goed onderhouden bij ligt. De vezels liggen (te) plat, wat maakt dat dit een snelle mat is.

Trainer Soetaers kan nog niet beschikken over de volledige kern: Coenen (schorsing), Velaers, Vanvelthoven, Bamps, Polfliet zijn er nog niet bij vandaag.

De tegenstander is ook niet van de minste: Grez-Doiceau won vorig seizoen de derde periodetitel en dwong de promotie af via de eindronde waardoor het nu in de 1ste provinciale uitkomt. Het is te hopen voor ons dat zij niet aan de bekerwedstrijden beginnen zoals ze in de competitie zijn geëindigd.

De eerste twintig minuten speelt Hoegaarden (volledig in het wit) goed voetbal en maakt Goen er al snel 0-1 van. Daarna mengt de wedstrijdleiding zich in het verhaal. Onze Waalse vrienden krijgen van de scheids een penalty met een grote strik rond (1-1) en ook de 2-1 was duidelijk buitenspel. Als dan ook nog eens de 3-1 valt, gaan de boeken toe en is de wedstrijd al voor de rust gespeeld.

De tweede helft biedt helaas geen beterschap in het Hoegaardse spel, in tegendeel. Een duidelijk sterker en frisser Grez-Doiceau gaat gewoon door op zijn elan, op het uur staat het 4-1. Toegegeven, dit Grez-Doiceau is een klasse te sterk voor ons, maar de 5-1 en vooral de 6-1 doen pijn aan de Hoegaardse ogen. De supporters druipen ontevreden af en hopen op beterschap.

Donderdag om 19u30 staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen RD Zoutleeuw op het programma, wegens de gekende omstandigheden in Outgaarden. Dit is trouwens de enige vriendschappelijke thuiswedstrijd in de voorbereiding. Daarna vertrekken onze jongens op stage naar Maastricht.

Aanstaande zondag is er opnieuw bekervoetbal, deze keer in Outgaarden tegen de kampioen van 2015-16 HO Veltem. Veel succes boys en supporters op post.

KFC.Rapide Wezemaal - SCOH B

De tweede ploeg van Lambert is dinsdag aan de voorbereiding begonnen. Een jongere groep met veel nieuwkomers en waaronder tal van bekende gezichten uit de eigen jeugdwerking. De ambitie van de B-kern is dan ook beter te doen dan vorig seizoen.

Dit weekend stond er een eerste oefenduel op het programma tegen Rapide Wezemaal. De ploeg van Wezemaal hebben hun eerste training al 3 weken achter de rug. Achteraf was de coach dan ook tevreden met het wedstrijd. De eindstand werd 3-2 met doelpunten voor de brouwers van Omloop en Malcorps.

Kersthappening
vrijdag 8 december 2017