Oefenduel 2 was er eentje tegen eerste provincialer Houtem en die ging verloren met 3-1.

In de eerste helft domineerde Houtem wel maar de brouwers, die nog 7 jongens misten,  bleven vrij makkelijk overeind. In het combinatiespel ging het bij momenten ook goed maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Houtem kreeg er wel 2 waaronder een strafschop (gepakt door doelman Haccour) maar scoren lukte ook hen niet. 0-0 aan de rust waarbij vooral de goede Hoegaardse organisatie opviel.

In de 2de helft domineerde de thuisploeg nadrukkelijker en kreeg het kansen. Drie werden er daarvan benut. Ondertussen had de jonge nieuwkomer Kayambé de gelijkmaker voor de brouwers aan de voet, na een mooie uitbraak van Niels Bamps, maar Jean-Daniel talmde niet iets te lang en weg kans. Houtem scoorde zoals gezegd dus wel en toen het een kwartier voor tijd 3-0 stond werd er nog even gevreesd voor te zware cijfers. De groenwitten knokten echter terug in het slotkwartier en bamps kreeg al een kans maar besloot op de doelman. Wat later werd Bamps onderuit gehaald en GJ Coenen trapte de vrije trap voorbij de Houtemse goalie (3-1).

Het sportieve en interessante duel eindigde dus op 3-1, niet onlogisch wetende dat er veel Hoegaards volk ontbrak en de spelers de 2 dagen voordien pittig getraind hadden Trainer Tom Soetaers zal wellicht de goede organisatie van de eerste helft onthouden. Vrijdag wordt er opnieuw getraind en zondag staat het eerste duel voor de Beker van Brabant op de agenda waarbij Hoegaarden op bezoek moet bij  kersvers eerste provincialer Grez-Doiceau .

Voorbereiding 2017-18