BOKA United - SCOH A : 2-4

In de wetenschap dat Houtem gisteren Linden klopte en voorlopig over Hoegaarden wipte en Bertem-Leefdaal een puntje verder wegliep door een punt te halen in Bierbeek was maar één resultaat goed genoeg tegen BOKA UTD en dat was winnen.

Zonder sterkhouders Dimitri Nijs en Robbie Dumoulin maar met Dries Nys en Robin Ausloos als vervangers startte Hoegaarden aan de belangrijke partij tegen de hekkensluiter die vandaag zijn laatste troefkaarten voor het behoud uitspeelde.

In de sympathieke deelgemeente Sint-Ulriks-Kapelle, ligt het A complex van de fusieploeg Bodegem-Kapelle. Een prima kunstgrasveld, maar dat doet enkel dienst voor jeugd en trainingen en een klein hobbelig uit de haak liggend grasveld voor de A ploeg. Eerste provinciale toch wat onwaardig en vooral heel moeilijk om er te voetballen. Dat ondervonden topploegen als Betekom en Bierbeek al voor ons.

De brouwers startten er "berg af" en domineerden eigenlijk de ganse eerste 45 minuten. Hoegaarden doelman Sergeys moest in de eerste helft één keer reageren op een vrije trap van Kums maar dat was het voor de thuisploeg.

Hoegaarden probeerde toch te combineren op het kleine hobbelige veld maar het duurde tot de 15de minuut eer we voor gevaar zorgden. Pierreux zette zich na prima voorbereidend werk van Renmans goed door en bediende Goen. Zijn schot werd in corner geduwd. SCOH rook bloed en kon via Polfliet, Bamps en Veulemans voor wat dreiging zorgen maar scoren zat er vooralsnog niet in. Iets voorbij het halfuur wel. Bamps bemachtigde de bal voor de 16, legde af naar Dries Nys die vanop 25 meter een kogel richting Boka doel knalde. De jonge doelman Souffriau verkeek er zich op en 0-1

BOKA reageerde even maar buiten een scrimmage voor doel kwamen ze niet. Goen zette twee minuten later de BOKA doelman aan het werk, die nu een harde trap uit de hoek haalde.

In de 40ste minuut verdubbelde SCOH A de voorsprong. Vrije trap na fout op Goen. Polfliet knalde hard voorbij de muur en in de hoek.  0-2 vlak voor rusten.

Na de koffie bracht afscheidsnemend BOKA trainer Moortgat,  Sam Ysenbaert in en al snel bleek dat die iets meer kwaliteit heeft dan zijn ploegmakkers. BOKA probeerde meteen Hoegaarden onder druk te zetten maar de mannen van Soetaers gingen daar professioneel  mee om. In de 52ste minuut draaide Polfliet een hoekschop scherp in, waar Greg Fouarge , wederom een baken van stabiliteit vandaag, er als de kippen bij was om de 0-3 te netten.

Nog 5 minuten later kon Hoegaarden scherp counteren. Polfliet naar Bamps. Die tikte listig door naar de lopende Goen die beheerst de 0-4 tegen de touwen knalde. Match gespeeld zou je denken.. .

SCOH begon daarna wat lakser te spelen en BOKA onder impuls van een sterke Ysenbaert en een vinnige Vogliere nam het commando over. Toen Sergeys een terugspeelbal mis inschatte zat die Vogliere er goed tussen en dus 1-4 in minuut 65.

Wat later kreeg Lander Veulemans een onterechte 2de gele kaart toen hij in een val op het vettiger wordende veld een speler van Boka meenam. SCOH met 10 nu en BOKA dat domineerde. Hens kopte een voorzet van ysenbaert akelig dicht naast en Vogliere en Vanherreweghe knalde 2 keer van ver op doel maar Sergeys redde.  Een snel 2de doelpunt van de thuisploeg zou nog iets kunnen losweken en bij groenwit nam de nervositeit toch wat toe. Goen kreeg op aangeven van Bamps nog een goede mogelijkheid maar hij moest te fel uitwijken.

De tijd verstreek maar in minuut 80 kreeg Ysenbaert iets te veel ruimte waardoor hij de 2-4 voorbij Sergeys joeg. Nog 10 minuten en mits een snel 3de doelpunt zou het nog kunnen spoken. BOKA deed zich uiteindelijk zelf de das om. Vandenborre had het aan de stok met Goen en gaf die zonder dat de bal in de buurt was een elleboog. De lijnrechter had het gezien en rechtstreeks rood voor de thuisverdediger. Kapitein Kums ging daarna (als kapitein mag dat toch) blijkbaar iets te assertief verhaal halen met de lijnrechter en kreeg een 2de geel onder de neus geduwd. Ook onterecht wat ons betreft. De verder sportieve wedstrijd eindigde zo met 9 tegen 10 maar vooral met een tweede opeenvolgende uitwinst voor SCOH.

Een dik verdiende zege trouwens, daar waren ze het bij BOKA roerend over eens, en eentje die ons 3 belangrijke punten oplevert en ons terug op plaats 11 (op dit moment veilig dus)  zet. Zes op zes dus voor Trainer Tom Soetaers die achteraf gemengd tevreden was. Zeer tevreden over de eerste 60 minuten maar minder over de laatste veel te hectische en slordige 30, waardoor we zelf wat commotie en spanning over ons afroepen.

Volgende zondag mogen onze jongens het terug thuis proberen. Dan komt middenmotor en sterke ploeg  FC Melsbroek op bezoek. Wederom niet simpel

SC Orsmaal- SCOH B : 2-1

De jonge brouwers blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. Vandaag speelden ze een degelijke wedstrijd in Orsmaal. Na de eerste moeilijke 10 minuten hadden ze kansen op goals maar de Orsmaal doelman redde. 0-0 bij de rust.

Kort na de rust kon Regi Andries een vrije trap binnenkoppen en zo zette hij de mannen van Cambier op voorsprong 0-1. De B boys leken niet meer in de problemen te komen tot ze in het slot van de wedstrijd toch nog 2 treffers dienden te incasseren. Vooral de eerste was sneu want blijkbaar was er een onsportief moment van Orsmaal dat er aan vooraf ging. de ervaren roodblauwen straften daarna nog een foutje koel af en zo leden onze jongens een nederlaag dat niet had gemoeten. Het zij zo, wederom enkele lessen geleerd. Volgende week ontvangen ze thuis Heide Linter, wederom een ervaren team.

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Trappistenavond Jong Hoegaarden