De winterstop is achter de rug en de terugronde wordt komend weekend hervat. Voor de A ploeg staat er een zeer cruciale wedstrijd op de agenda. We ontvangen KV Tervuren-Duisburg en voor operatie redding is winst aan te raden en verlies uiteraard best te vermijden. Voor de B ploeg is er een treffen tegen het B elftal van Haasrode hetgeen moeilijk doch niet onmogelijk is.

SCOH A - KV Tervuren-Duisburg  (zondag, 15u)

We starten met het mindere nieuws en dat is dat Coach Lavigne wederom geen beroep kan doen op enkele spelers. Robbie Dumoulin zijn weekje schorsing is door de 2 uitgestelde wedstrijden van voor nieuwjaar nog steeds hangende. Daarnaast is middenvelder Lukas Velaers out met een pubalgie en gevreesd wordt dat we Lukie een tijdje moeten missen, net zoals we al een tijdje weten dat Jurge Wauters en Thomas Philips niet inzetbaar zijn.

Positief anderzijds is wel dat Lander Veulemans terug fit is, net zoals Dimitri Renmans en Greg Fouarge.   Puzzelen wordt het dus sowieso voor de coach. Ook hoopgevend is de winterstop op zich geweest. Er is prima werk geleverd  door de staf en de spelers en de 2 wedstrijden tegen respectievelijk Jeuk en Warnant waren (op het laatste kwartier tegen de Waaltjes na) goed en tonen aan dat de groep klaar is.

Het zal nodig zijn, willen we in de terugronde meer punten pakken dan in de heenronde. Ook dat is nodig willen we ons handhaven in eerste.  Dat wordt, tenzij we 24 op 24 pakken,  een lange strijd en dan nog is het kijken naar Nationale waar bepaald wordt hoeveel dalers er in eerste zijn.

Naar anderen kijken is echter nog niet aan de orde. Zelf punten pakken daarentegen wel. Hopelijk te beginnen nu zondag tegen het sterke Tervuren-Duisburg dat zelf met 22 punten al in veiligere oorden vertoeft.

In Tervuren, op speeldag 2, verloren onze jongens met 3-1. SCOH slikte vroeg een doelpunt,  maar speelde daarna niet slecht, en had zeker momenten om toe te slaan. We stuitten toen echter op een sterk blok met een prima aanvalshoede. Een lesje in efficiëntie kregen we zeker. Wat we zeker onthouden van de blauwwitten is hun voorhoede die echt wel tot de beteren van eerste provinciale behoort. Sluipschutter Artois, kapitein en linksbuiten Delmotte die een fabelachtige traptechniek heeft en daarbij spelmaker Gewillig en rechtsbuiten Marion zijn stuk voor stuk kleppers. Als we hen het "zwijgen " kunnen opleggen zit er iets in.

SCOH B - KST Haasrode B (zondag 17u30)

Ook de B ploeg, ondertussen onder leiding van Jeremie Cambier,  hervat de competitie. Zij ontvangen het B elftal van Haasrode, die met 21 punten, 10 de gerangschikt staan.  Ook bij SCOH B is het een vraag hoe we ons zullen presenteren. De oefenwedstrijd van vorige zondag was bevredigend net zoals de input van enkele U17. Pijnpunt blijft echter de "domme foutjes" in momenten van de waarheid. Als we die er uit kunnen halen zit er tegen elke ploeg meer in. Hopelijk starten we daarmee zondag.

Zaterdag 12 & Zondag 13 mei