Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Vorige zondag kregen onze jongens dankzij de weergoden een weekendje rust en dus kunnen ze er volgend weekend extra hard invliegen. Dat zal nodig zijn ook want voor onze eerste ploeg staat er zaterdag een confrontatie met de leider en "ploeg in vorm" KAC Betekom op de agenda. Zondag mogen onze B boys afreizen naar Halle-Booienhoven en ook dat is een zware opdracht. 

KAC Betekom - SCOH A : zaterdag 20u

Zaterdagavond worden de mannen van Lavigne verwacht in het vernieuwde sportcomplex van Betekom die nu ook over een kunstgrasveld beschikken. Vermits die van ons kunstgras gewoon zijn kan het daar al niet aan liggen :-)

Het zal de opdracht er echter niet makkelijker op maken. Op papier zijn we immers kansloos tegen de manschappen van Coach Jempi Custers dat momenteel aan een indrukwekkende reeks bezig is. De laatste 8 wedstrijden werden allemaal gewonnen 24 op 24 !! dus en sterker nog de roodblauwen kennen al 12 wedstrijden het "zure gevoel van de nederlaag" niet meer. Zaterdag kunnen ze dus voor de 9 de keer op rij winnen en voor de 13de keer na elkaar ongeslagen zijn. Indrukwekkend en als je dan ook nog eens weet dat ze thuis nog geen enkele keer verloren dan lijkt een uitzege voor Hoegaarden dat dit seizoen "uit" nog niet kon winnen bijna onmogelijk. Voor de gokkers onder ons, inzetten op uitwinst zou wel eens flink kunnen opleveren. 20 tegen 1 of zoiets. 

En toch kan het...., want het is en blijft voetbal en clichégewijs hebben ze in Betekom net zoals in Hoegaarden ook maar mensen op het veld met 2 benen en een hoofd. Wat dat betreft strijden we met dezelfde wapens.

Wat dat betreft wel dus maar laten we ons niet rijk "dromen", de middelen van Betekom zijn een pak groter. Een blik op de selectie spreekt boekdelen. Dries Merckx (vorig seizoen in de hoogste amateurklasse met Heist), Joren Nijs en Fariad (vorig seizoen bij 2de amateurclub Wijgmaal), Calgan en Luyten die ook uit Nationale komen en daarnaast heel wat spelers die de vorige seizoenen met Betekom zelf in nationale voetbalden zoals kapitein en sterkhouder Michael Thys, maar ook Alaerts, Pelgrims en Everaerts. Een ploeg om " U " tegen te zeggen dus. Bij deze ... "U"

En toch, wij hebben ook een mooie ploeg en een ploeg die wonderen kan verrichten. En ja, tegen Betekom hebben we al eens half gestunt want in de openingswedstrijd speelden we spectaculair maar ook dik verdiend 3-3 gelijk tegen de favorieten. Misschien waren ze toen nog niet op snee, maar toch was het een opkikker van jewelste. De brouwers speelden toen zeer gedisciplineerd en met heel wat grinta en ook die ingredienten zullen er zaterdag moeten zijn, dat hoeft geen betoog. We zouden enorm blij zijn met nog eens een puntje tegen de titelpretendenten. Trainer Lavigne kan nog steeds geen beroep doen op Robbie Dumoulin, zijn schorsing vervalt niet door de afgelasting van vorige zondag en dus zal de coach wat moeten herschikken. 

Voor de families Goen en Nijs wordt het alleszins een speciaal avondje. Betekom "winger" Joren Nijs, toekomstige schoonzoon van onze Marc en Marianne Goen, speelt tegen zijn toekomstig schoonbroer Michiel maar ook tegen zijn grote broer Dimi, al "eeuwen" kapitein van groenwit. Een puntje om de familievrede te bewaren lijkt ons een goed compromis maar of ze daar in Betekom hetzelfde over denken valt te betwijfelen. We gaan alleszins met veel goesting naar daar.... Come on Brouwers 

Halle VV - SCOH B : zondag 14u30

Onze B ploeg reist zondag af naar Halle en ook dat is een moeilijke verplaatsing. De blauwwitten spelen een meer dan degelijk seizoen en staan in de top 5 van 4de A. In principe voor onze jongens een bijna onmogelijke opdracht zeker nu er toch wel wat afwezigen zijn. Een goed gevoel halen is belangrijk en dat hoeft niet altijd met winnen gepaard gaan. Succes kerels 

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018