Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Nog 2 wedstrijden te gaan voor het nieuwe jaar, waarvan de eerste tevens de laatste van de heenronde is. De A ploeg van Trainer Carlo Lavigne mag op bezoek bij de kampioen van vorig seizoen SC Aarschot.

De B boys van Jeremie Cambier trekken naar de 2de in de stand FC Geetbets. In beide gevallen dus zware opdrachten. 

SC Aarschot - SCOH A : zondag 14u30

Door vorige zondag de fel betwiste derby tegen Butsel te winnen is de druk even van de ketel maar op onze lauweren gaan rusten is er uiteraard niet bij. Best halen we nog wat puntjes voor nieuwjaar maar dat zal dan wel op verplaatsing moeten gebeuren en evident is anders. Ten eerste wonnen de Hoegaardiers dit seizoen nog niet op vreemde bodem, maar ook de tegenstanders in de volgende 2 wedstrijden zijn niet van de poes. Aarschot en Betekom zijn beide teams van een wat "andere dimensie".

De eerste opdracht is een reisje naar Aarschot . Op zich vinden we dat een leuke verplaatsing. We spelen er op een groot mooi veld dat heel wat traditie verbergt en Aarschot wordt gesteund door heel wat enthousiaste supporters. We gaan er niet voor "een man en een paardenkop" spelen zoals dat bij sommige clubs in eerste wel is. Goed nieuws voor de Aarschotse kassier is dat ook SCOH een ploeg met een trouwe aanhang is.  Bovendien hebben we de laatste jaren een goede respectvolle band opgebouwd met Aarschot en hun geweldige aanhang en dus zullen we er ons zeker amuseren. 

Of onze spelers er zich gaan "amuseren" is een ander paar mouwen. We kunnen moeilijk pretenderen dat we ze daar in de Demerstad even voetballes gaan geven. Daarvoor is Aarschot een veel te goed team dat de laatste tijd terug sterk presteert. Inderdaad de laatste tijd want in het begin liep het voor - de verleden seizoen onbetwistbare - kampioen uit 2de A niet zoals men verwacht had.  De kasseistampers werden vooraf immers als titelkandidaat genoemd maar daar hebben ze ondertussen wat afstand van moeten nemen. Ze volgen momenteel toch al op 10 punten van leider Betekom en ook al kan er veel gebeuren, een tweede titel op rij wordt moeilijk. Deelnemen aan de eindronde zal er mogelijks de nieuwe ambitie zijn. 

Het meest frappante moment in de heenronde bij Aarschot was ongetwijfeld het onverwachte ontslag van hun succescoach Kris Goris, die na 3 jaar en wat interne strubbelingen de zwartwitten verliet. Hij werd vervangen door Trainer Nico Van Roost, voordien trainer bij Haasrode. Van Roost kreeg een mooi team ter beschikking maar eveneens een zware erfenis. Toch slaagde hij er in om zijn stempel op de ploeg te drukken en in de laatste 7 wedstrijden verloren ze enkel van leider Betekom.  De kasseistampers zijn dus in goede doen met ondermeer een zege tegen Bierbeek en net nu moeten wij er naar toe. So be it. 

We zullen dus goed (lees zeer goed) moeten zijn willen we tegen Kevin Vandenbergh (ook hij is terug op snee)  en co kans maken. Vorig seizoen gingen we in "Osschot" af als een gieter (8-1) maar toen was SCOH zeer verzwakt. In de thuiswedstrijd maakten we dat al wat goed door een prima 0-0 te spelen maar om echt eerherstel te halen zouden we aan de Laakweg eens iets moeten gaan rapen. Onze trainer Carlo Lavigne zal noodgedwongen wel zijn ploeg moeten herschikken want sterkhouder Robbie Dumoulin is geschorst. Vanvelthoven en Wauters zijn nog twijfelachtig door blessures, maar Lander Veulemans en Greg Fouarge zijn wel terug onder de mensen.

Beste supporters, we reizen zondag met plezier af voor één van de leukste uitwedstrijden, die in Osschot. Doe allemaal uw sjaaltje maar aan en smeer de kelen.... Komaan Brouwers ! 

FC Geetbets - SCOH B 

De B boys staan weer voor een superzware opdracht. Op bezoek bij het nummer 2 FC Geetbets wordt er niet meteen gerekend op puntengewin. Een goede organisatie en de schade beperken zal de missie zijn. 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018