Vooreerst willen we onze oprechte deelneming aan Jens Polfliet en zijn familie (Papa Geert, mama Marleen en zus Jana) betuigen. Jens verloor vanmorgen zijn Oma (moeder van Geert Polfliet). Jens koos toch om in deze voor hem en zijn familie moeilijke omstandigheden te spelen. Jens deed dat voortreffelijk  en was één van de Hoegaardense uitblinkers. Respect Jens en sterkte aan gans de familie vanwege gans SCOH.

Het was er op of er onder vandaag voor zowel SCOH A als onze buren uit Butsel. SCOH trok het laken naar zich toe, verdiend over 90 minuten dat wel,  maar in het slot met 10 tegen 11 werd het toch nog nagelbijten.

B ploeg speelt slappe eerste helft doch goede 2de helft maar kan daar de gelijkmaker niet maken en moet in het slot nog een vrij zware 1-4 toestaan tegen het B elftal van RC Butsel.

SCOH A - RC Butsel A:  2-1

Dat er door de lage klassering van beide teams heel wat spanning op de derby ging staan werd verwacht en het begin bevestigde dat ook. SCOH probeerde wel meteen de match naar zich toe te trekken maar beet aanvankelijk de tanden stuk op een goed georganiseerd en scherp uitbrekend Butsel. Toch noteerden we in het aanvangskwartier de beste mogelijkheden voor de brouwers. Velaers vond na een mooie beweging Vancorenbergh, zijn schot uit de draai werd door doelman Vandevel gepareerd. Ook Bamps probeerde  op aangeven van Ausloos vanuit de draai maar zijn inzet werd door Vanleene afgeblokt.  Aan de overzijde was het opletten voor Oliviers en Aouad. Die laatste ging in minuut 17 op wandel maar zijn schot was niet van hetzelfde niveau als de dribbels en dus geen gevaar voor Haccour.

Na 20 minuten nam SCOH definitief de match in handen en onder impuls van Velaers, Nys en vooral de diep bedroefde Jens Polfliet.  Zij brachten onze spitsen Van Corenbergh en Goen en ook de infiltrerende Bamps in stelling. Van Corenbergh kon op aangeven van Polfliet koppen maar Vandevel kon de bal nog in hoekschop duwen. Ook Goen was dreigend maar hij knalde 2 keer een voorzet van Bamps in de volley over. De beste mogelijkheid was voor Robbie Dumoulin. Hij kopte een doorgekopte assist van Van Corenbergh op de lat.

De 1-0 hing in de lucht en kwam er in minuut 30. Dries Nys trapte een hoekschop scherp en Niels Bamps kopte overhoeks binnen. 1-0, op dat moment toch wel verdiend.

Butsel moest nu komen en deed dat ook via Oliviers en Vranckx maar tot echt doelgevaar kwam het niet.  Het bleef dus 1-0 aan de rust.

De Butsel trainer Socquet greep tactisch in bij de rust. hij bracht ex Hoegaardier Simon Beelen in en probeerde alzo voor meer evenwicht in het middenveld te zorgen. Dat lukte ook maar het belette de Hoegaardiers niet om in het eerste kwartier na de rust toch de dreigendste ploeg te zijn.  Goen kreeg 2 keer de mogelijkheid na assists van Polfliet en Velaers, maar besloot de eerste keer op Vandevel en de 2de keer met links net naast. De beste kans en kans op de 2-0 was voor Laurens Vancorenbergh. Hij kreeg de bal in de 16 maar talmde oog in oog met Vandevel net iets te lang. Ex Hoegaardier Steven Vanleene kon de bal uit Laurens voet tackelen. Geen 2-0 dus en dat zou de brouwers wel eens zuur kunnen opbreken.

In minuut 65 leek het er ook op toen Robbie Dumoulin,  na een dom balverlies in het middenveld, de doorgebroken Oliviers foutief van de bal zette. Robbie had net daarvoor al geel gekregen en kreeg dus de 2de gele kaart en dus rood onder de neus. SCOH met 10 met slechts 1 doelpuntje verschil.

De groenhemden reageerden echter niet aangeslagen en trokken in de minuut daarop ten aanval. Goen tikte na een stevig duel met Beelen (Butsel riep om fout) door naar Vancorenbergh die doordevieerde naar Bamps. Nielske ramde van in de 16 de 2-0 voorbij de kansloze Vandevel.

Daarna kantelde de wedstrijd toch in het voordeel van de blauwwitten die de man meer situatie in hun voordeel probeerden te krijgen. Ze opteerden echter iets te veel voor de lange bal en daar wisten onze verdedigers en doelman Haccour prima raad mee. Coach Lavigne wisselde tactisch Van Corenbergh voor de wederoptredende Lander Veulemans en schoof Dries Ny s een rijtje achteruit.  Lander viel trouwens prima in en dat na 13 weken afwezigheid.

Maar hij kon niet beletten dat een actie van Oliviers over links leidde tot de aansluitingstreffer voor Butsel. De voorzet  week af op de voet van een Butsel speler en verschalkte zo de uitkomende Haccour. Nijs kon nog wegtikken maar de goed gevolgde Tambeur knalde de 2-1 tegen de touwen. Met nog 15 minuten te gaan nog tijd genoeg voor Butsel om met een man meer de gelijkmaker te zoeken. De bezoekers probeerden dat maar buiten wat steriele druk met als gevaarlijkste moment een kopbal van de goed ingevallen Simon Beelen  kwamen ze niet. Eerlijkheidshalve dienen we toe te geven dat  Aouad in de 85ste minuut voor  twijfelachtig buitenspel werd afgevlagd. De beste kans in een nagelbijtend slot was echter voor Hoegaarden. Jenske Polfliet zette zich door maar knalde vanuit een scherpe hoek enkele centimeters naast. Een doelpunt voor zijn overleden oma kon hij niet brengen maar wel een broodnodige belangrijke zege voor de brouwers.

Een close game dus zoals verwacht met een 2-1 zege voor SC Out Hoegaarden. Op basis van de 90 minuten kunnen we stellen dat de winst verdiend was, maar uiteraard was het na de rode kaart van Dumoulin en de aansluitingstreffer van Butsel toch nog billenknijpen. Maar goed, we hebben de 3 beoogde punten en moeten nu zondag naar onze vrienden van vorig seizoen, het  ferm op dreef zijnde SC Aarschot. Simpel is anders...