Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Aanstaande zondag staat er een dubbele confrontatie tussen SC Out Hoegaarden en RC Butsel op de agenda. Inderdaad, twee keer een derby voor de prijs van 1. De wedstrijd tussen de A teams in eerste provinciale start om 15u./ Aansluitend volgt SCOH B - RC Butsel B (17u30) Beide wedstrijden zijn ook niet zonder belang trouwens. Zowel SCOH A als Butsel A hebben punten nodig om uit de degradatiezone te klauteren en beide B teams zien deze wedstrijd als een gelegenheid om te winnen. 

SCOH A - RC Butsel A : zondag 15u 

Voor degenen die het klassement in eerste provinciale nog niet bekeken hebben, zeggen we hier en nu dat de derby van aanstaande zondag ongelofelijk belangrijk is. Zowel Butsel als de Brouwers staan onderaan en willen ze daar weg dan moet er zondag in deze 6 puntenmatch gewonnen worden. Geen van beide ploegen zal genoegen kunnen nemen met een eventueel gelijkspel, dat is duidelijk. 

Onze jongens bevonden zich enkele weken geleden nog in de wat veiligere buik van het klassement maar door de recente 0 op 12 staan we nu 14de en zitten we dus middenin het moeras. De nederlaag van afgelopen zondag tegen leider Liedekerke was ingecalculeerd. Het zijn de nederlagen thuis tegen Borght en Meise die ons vooral zuur opbreken nu. Het zij echter zo, we staan er voor en moeten er door. We moeten ons herpakken want het komende programma oogt niet meteen makkelijk met na zondag twee uitwedstrijden naar Aarschot en Betekom op de agenda. 

Dat "herpakken" zal dan tegen onze goede vrienden van Butsel moieten gebeuren. De ploeg van sympathieke preses Jef Vandevin staat 1 plaatsje lager (15de) dan SCOH en totaliseert 1 puntje minder, of maw ze zitten in hetzelfde schuitje als de brouwers. De Boutersemse club is uiteraard geen onbekende voor ons. In het verleden speelden we vaak tegen elkaar in 2de en ook dat waren steeds intensieve duels.  Het zal zondag tegen Speler-trainer Wesley Socquet en co niet anders zijn. Reken maar dat de ex coach van SCOH zijn manschappen zal inpeperen dat er in Hoegaarden 3 punten gehaald moeten worden. Butsel is absoluut niet te onderschatten want het won al 3 keer en dat oa thuis tegen Aarschot en recentelijk met 0-5 !!! op Boka United.  We zijn gewaarschuwd. 

Het wordt dus langs beide kanten knokken voor de punten en dat zal dus onrechtstreeks betekenen dat er tijdens de 90 minuten match weinig of  geen tijd of ruimte zal zijn om de bestaande vriendschapsbanden tussen beide clubs te versterken. Na de wedstrijd zullen we uiteraard wel sportief nakaarten.  De vriendschapsbanden zijn er uiteraard want we kennen veel volk bij hen en vice versa. Zoals al gezegd was Wes Socquet voor hij trainer van Butsel werd trainer bij de brouwers, maar ook Steven Vanleene en Simon Beelen hebben een groenwit verleden. De blauwwitten hebben echter ook Sanne Oliviers, Andres Tack, Thomas Vranckx in de rangen en ook zij zijn én gekend bij ons én te duchten. Omgekeerd speelden  Jens Polfliet en Jurge Wauters voor ze naar SCOH  kwamen bij Butsel. 

We hopen dat Coach Lavigne zondag een team neerzet dat de strijd kan aangaan en ons hopelijk nog eens een zege kan schenken. Buiten de langdurige gekwetsten zijn er deze keer geen extra afvallers. Dries Nys heeft zijn gele schorsingsdag er op zitten en zal de kern terug vervoegen. OF Lander Veulemans, terug aan het trainen al in de selectie zal zitten is twijfelachtig maar bestaande.

Zondag om 15u start de burenstrijd, groenwit tegen blauwwit, hard tegen onzacht. Supporters graag uw onvoorwaardelijke steun aan onze jongens. Het zal nodig zijn !!   

SCOH B - RC Butsel B : zondag 17u30 

Wie na 1 partij Hoegaarden-Butsel er nog niet genoeg van heeft krijgt nog eenzelfde battle maar dan eentje in 4de prov op het bord. De eerste thuiswedstrijd voor nieuwe SCOH B coach Jeremie Cambier is er ook eentje van belang. We weten allemaal dat onze B boys het moeilijk hebben en nog maar 2 puntjes hebben. Hun resultaten zijn niet goed, dat is een understatement, maar het voetbal best wel. Het moet echter eens omgezet wordne in een driepunter. Tegen de B boys van Butsel moet/kan dat lukken. Ook zij staan onderaan het klassement. Niet dat we Butsel B onderschatten, maar ze gaan niet sterker zijn dan Rummen menen we. We hopen echt met zijn allen dat Cambier zijn mannen eindelijk eens naar een zege kan leiden, want dat is wat onze jonge brouwers nodig hebben. Een boost ! 

 

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018