Twee confrontaties tegen de lijstaanvoerders van eerste en vierde provinciale, brachten ons geen stunt maar 0 punten. De mannen van Lavigne verloren met 2-1 van Liedekerke, de B ploeg - voor het eerst onder leiding van Jeremie Cambier - met 5-0 van Rummen-Geetbets.

VK Liedekerke- SCOH A : 2-1

Coach Lavigne kon vandaag niet beschikken over Dries Nys (geschorst) en uiteraard waren ook Bartholomé, Coenen, Renmans, Fouarge en Veulemans nog niet van de partij. Toch wel veel afwezigen dus. Vanvelthoven nam de plaats van Nys in,  Van Corenbergh werd diep in de spits geponeerd ten koste van verdediger Jurge Wauters.

Met de strakke wind in de rug ontwikkelden de leiders vanaf het eerste fluitsignaal  een hoog tempo. Desaegher had het eerste het woord maar Haccour redde. Vandevoorde knalde wat later naast. Dan toch even Hoegaarden. Van Corenbergh drong aan en kon bijna binnentippen, de lob van Bamps in de rebound ging maar nipt over het lege doel. Geen 0-1 dus en daar kregen de brouwers spijt van. Na een fout op Verhavert mocht Cordier vanop de rand van de 16 een vrije trap geven. Hij trapte hem feilloos over de muur en voorbij Haccour.  1-0

De leiders bleven aandringen en walsten nu echt over Hoegaarden. Desaegher kopte ... en Smismans knalde net naast. Wat later een vrije trap voor Hoegaarden maar op eigen helft. Pierreux wou een lange bal versturen maar mede door de wind miste die compleet de richting en hoogte. Cordier raapte op en stuurde Desaegher op Haccour af. Jeroen kon redden maar de rebound kwam in de voeten van Verhavert die de 2-0 simpel binnentikte.

SCOH moest nu een tandje bij zetten, maar tegen dit team makkelijker gezegd dan gedaan. Overal werden we afgebluft door de sterke, snelle en gretige leider en we mogen en Haccour en de voetbalgoden danken dat het maar 2-0 bleef. De blauwbloezen kregen immers nog heel wat kansen maar de netten vonden ze niet meer.

Vlka voor rusten kregen de brouwers toch nog 2 halve kansen. Een goede aanval kwam bij vanvelthoven terecht maar zijn schot was te centraal. En nog wat later kopte Dumoulin eveneens te centraal om de thuisdoelman te verontrusten. 2-0 aan de rust dus en daar mochten vooral de groenwitten blij mee zijn.

Na de rust was het windvoordeel voor Hoegaarden en meteen bleek dat die toch zijn effect had. Niet dat Liedekerke onder druk kwam te staan, maar er was wel meer evenwicht. Toch waren de eerste kansen voor de leiders maar Desaegher miste een kopbal van dichtbij en Haccour redde miraculeus een volley van Verhavert.  SCOH kreeg dus wat meer controle over het middenveld maar tot echte kansen kwam het toch niet. Daarvoor was Liedekerke te sterk.  We noteren een schot van Polfliet en een kopbal van Vancorenbergh.

Aan de overzijde een vrije trap  vanop rechts bij Liedekerke.  Verhavert kopte aan de 2de paal in maar Desaegher verlengde vanuit buitenspelpositie in doel. Geen 3-0 dus. SCOH ontsnapte hier aan de definitieve doodsteek.

Met nog 20 minuten te gaan begonnen de brouwers zowaar aan een soort slotoffensief. Een prima actie van Bamps werd door Vancorenbergh gedevieerd. Polfliet besloot te overhaast en te zwak. Ook Goen roerde zich maar zijn knal bleef in het Liedekerkse bos steken. Aan de overzijde was het Vandevoorde en wederom Verhavert die kwamen dreigen maar Haccour redde.

Met nog 15 minuten te gaan viel de aansluitingstreffer. Ausloos centerde, Polflie devieerde en Goen besloot rustig na een mooie dribbel. 2-1 , zat er nog een punt in?

Het antwoord is neen. SCOH probeerde wel maar echt dreigen lukte niet meer. Liedekerke dat verzuimd had het af te maken begon wel wat te bibberen. Ze maakte de match echter vakkundig dood en wonnen uiteindelijk met 2-1.

Een oververdiende zege van de leider ! Daar doen we niets van af. Onze jongens verdedigden zich wel kranig en we kunnen hen weinig verwijten maar ze waren toch een maatje te klein voor deze ploeg. Wat ons betreft de beste ploeg waar we tot nu tegen gespeeld hebben. Ze hebben power, snelheid, gestalte, kortom compleet en dus niet zomaar nog ongeslagen en aan de leiding.

Volgende week ontvangen we onze vrienden van Butsel dat net als wij in de gevarenzone zit.