Tis binneuh, SC Out Hoegaarden had voldoende aan een punt in Linden maar behaalde een stuntzege tegen en op VK Linden en mag zo als beste 4de van 2de prov volgend seizoen mee naar de nieuwe Vlaams Brabantse eerste provinciale. Het feestje achteraf, samen met het kampioenenfeest van Sporting Hoegaarden Vets in den Venetiaen was navenant.

VK Linden - SCOH A 1-3

Eén puntje behalen was voorop de betrachting maar gans Hoegaarden wist dat dit een bijzonder moeilijke opdracht zou worden tegen de op één na beste ploeg van 2A, VK Linden. De ploeg van Trainer Rudy Verheyden had dit seizoen nog maar 1 keer verloren thuis, namelijk tegen Aarschot.

De wedstrijd begon aarzelend. SCOH A wou wel naar voren maar toch was er gereserveerdheid want een tegendoelpunt slikken tegen de beste verdediging van de reeks zou wellicht het einde betekenen. Maar het zat mee want bij de eerste beste mogelijkheid in minuut 10 kapte onze topschutter Goen zijn mannetje uit en vloerde Vanhoyland met een lage schuiver. De 25ste van Michiel, daarmee de beste schutter van 2de na de fenomenale Vandenbergh van Aarschot,  bracht de brouwers op 0-1.

Lang konden we echter niet genieten van die voorsprong. Linden kwam serieus opzetten en toen Puttevils in de 18de minuut een lange bal richting Giant spits Vanbladel stuurde aarzelde deze niet. 1-1

Linden was de betere ploeg nu en SCOH had het moeilijk. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Lindenaars niet maar ze hadden wel het beste van het spel. In de 35ste minuut kreeg Vanbladel, ongetwijfeld de beste Lindenaar gisteren, te veel tijd en knalde naar doel. Doelman Haccour was verslagen maar gelukkig voor Hoegaarden zeilde die nipt over. Terwijl iedereen zich opmaakte voor een 1-1 ruststand ontbond Polfliet zijn duivels. Uitgeweken naar links kwam hij na hoekschop in balbezit. Jenske veinsde naar buiten, kapte naar binnen en schoot schitterend in de verste hoek binnen. 1-2 en SCOH gevleid terug op voorsprong.

Trainer Tom Soetaers vroeg tijdens de rust aan zijn spelers om meer rust aan de bal en hoger de opkomende backs van Linden vast te zetten. Dat deden ze prima. SCOH was in de 2de helft de betere ploeg en had controle over het middenveld. Het sterke trio Van Bladel, Puttevils en Fannes werd aan banden gelegd en de Hoegaardiers combineerden nu zoals ze dat meestal doen, met overleg en veel meer precisie. In de 55ste minuut zette Goen zich door op een iets te korte terugspeelbal. In het duel met doelman VanHoyland was Goen net iets sneller en tikte in de lucht de bal nog voorbij de doelman. Die haalde, in zijn poging het onheil te keren, onvrijwillig Goen onderuit. Onvrijwillig maar wel fout en dus kregen de Brouwers een strafschop. Gert-Jan van Velthoven faalde niet en het stond zowaar 1-3.

De veer bij de thuisploeg was nu gebroken, en SCOH rook de promotie. Nog één grote kans kreeg de thuisploeg  maar Van Cleynenbreugel miste van dichtbij. De brouwers hadden de match in de pocket en kregen dankzij Polfliet op aangeven van Goen, en Veulemans in de volley op center van Pierreux nog 2 grote kansen maar doelman Vanhoyland redde.

Het was aftellen tot het laatste fluitsignaal dat omstreeks 16u48 door een prima scheids werd geblazen. SC Out Hoegaarden vierde de zege en de promotie naar eerste, dankzij een onverhoopte doch verdiende zege tegen het vooraf onklopbaar gewaande VK Linden.

De massaal meegereisde Hoegaardense supporters vierden hun team dat dit seizoen, in het 75ste levensjaar een schitterend parcours aflegde. Vooral onze terugronde was meer dan uitstekend. In 2017 verloren we slechts 1 keer van concurrent Averbode, maar SCOH speelde gelijk tegen Aarschot, versloeg met 3-1 het nr 3 Bertem-Leefdaal, won de cruciale wedstrijd op Haasrode en op de laatste speeldag op het veld van het nr 2 VK Linden. Op basis daarvan, en ook op basis van goed en verzorgd voetbal dat Tom Soetaers zijn mannen op de mat brachten, verdienen we de promotie.. Na 15 jaar spelen de groenwitten terug in eerste provinciale. EEN DIKKE PROFICIAT AAN SPELERS EN STAFF VOOR DIT HUZARENSTUKJE.

Elke speler van groenwit en elk staflid heeft hier heel veel verdienste aan, maar vooral hebben we deze promotie te danken aan Trainer Tom Soetaers.

Tom zette de ploeg meteen naar zijn hand, integreerde de 6 nieuwelingen Haccour, Velaers, Vanderweyden, Veulemans, Bamps en Fouarge en zorgde voor een duidelijke visie en spelsysteem. Cruciaal in het seizoen was wellicht het aanblijven van Soetaers in februari toen nationaler KVK Tienen, dat hem al aangekondigd had als nieuwe sportief verantwoordelijke en T1, hem omwille van degradatiezorgen meteen wou inlijven als Trainer. SCOH berustte en wilde Tom die kans niet ontzeggen, maar toch koos Soetaers om het seizoen in schoonheid bij groenwit af te sluiten.

En of hij dat deed !!! We zijn hem daar  ongelofelijk dankbaar voor. Tom Soetaers was een groot voetballer maar is bovenal een GROOT  MENS. Hij verlaat ons uiteindelijk om volgend seizoen trainer te worden van 2de nationaler KOSC Wijgmaal. We gaan Tom hard missen maar zijn ontzettend fier dat hij van bij ons die stap kan zetten. Het Bestuur, de spelers en supporters van SCOH wensen hem alle succes toe in Wijgmaal en weet Tom dat de deur van SC Out Hoegaarden eeuwig voor u zal open staan. DANK U MIJNHEER TOM  SOETAERS

Kalender Vets 2018-19

LUNCH 21/10/2018