Nog 2 finales te gaan en we weten of we naar eerste provinciale gaan of niet. Volgens de laatste geruchten zou de 4de plaats wel degelijk zekerheid geven over promotie maar wie weet wat er nog allemaal kan veranderen. Het is nu eenmaal een complex gegeven en afhankelijk van zoveel factoren.

Soit, wij moeten ons hoofd daar nu niet over breken, maar dienen ons enkel te concentreren op onze taak. En die is klaar en duidelijk: we moeten 4 op 6 halen in de laatste 2 wedstrijden, tegen respectievelijk Bekkevoort en Linden. Halen we minder dan 4 punten dan kan Averbode ons over het hoofd springen en reken maar dat de abdijploeg daar op rekent (zie hun FB pagina en artikel Trainer Dierckx in Het Nieuwsblad).

Het programma van Averbode is in vergelijking met dat van SCOH en op papier "gemakkelijk". Zij spelen tegen Vissenaken en Holsbeek en zonder afbreuk te doen aan die 2 teams, denken we niet dat ze Averbode iets in de weg gaan kunnen leggen.  Naar ons zelf kijken dus is de boodschap.

Om te beginnen nu zondag , in onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen, moeten we de maat pakken van Bekkevoort. Als we naar de laatste uitslagen van Bekkevoort kijken zou dit moeten lukken want de roodblauwen zijn na nieuwjaar en na interne strubbelingen  in een vrije val terecht gekomen. Ze behaalden in de laatste 10 wedstrijden amper 1 puntje maar... en laat dit een ferme waarschuwing zijn, dat was wel op het terrein van Averbode dus sterk! Ook tegen Kampioen Aarschot verloren ze onlangs maar nipt met 1-2.

Het lijkt er dus op dat Bekkevoort zich wel nog kan motiveren tegen topteams en als we die lijn doortrekken dan zullen ze dus ook gemotiveerd zijn om de Brouwers een voetje te lichten. Bovendien zijn er bij Bekkevoort enkele gasten met een Averbode verleden en of toekomst en dus gaan we van die spelers geen cadeautjes krijgen. .

Bij deze een oproep aan onze spelers maar ook supporters, onderschat aub onze tegenstander zondag niet. Niemand komt naar Hoegaarden om zich even laten af te slachten, vergeet het !! Het zou bijzonder sneu zijn moesten we zondag door eigen overschatting en onderschatting van de tegenstander onze bonus verspelen. We weten echter dat die onderschatting er niet zal zijn. Onze jongens en staf, waar we enorm fier op zijn, willen 100%, zijn gefocust en gaan dit niet zomaar weggeven. In Lovenjoel begonnen onze mannen ook met passie, druk naar voor, strijd, kwaliteit en concentratie. Als we dit zondag herhalen moet dat de 3 nodige punten opleveren en houden we Averbode op afstand.

Trainer Soetaers kan alleszins over dezelfde selectie beschikken als zondag + extra Jens Polfliet die in Lovenjoel een schorsing uitzat.

Jenske op snee is een extra troef voor de bgrouwers. Samen met topschutter Michiel Goen, de balvaardige Lukas "Lukie" Velaers,  GJ Vanvelthoven en Michiel Messi Vanderweyden, de in topvorm verkerende hardwerkende maar ook prima infiltrerende middenvelders Lander Veulemans en Robbie Dumoulin, de eveneens super acterende Greg Fouarge die het evenwicht als geen ander bewaart, onze vorm uitstralende en infiltrerende flankverdedigers Geke Pierreux en Robin Ausloos, onze rock centraal achterin Jurge Wauters die ondanks een neusbreuk elk duel onvervaard aangaat , geruggesteund door organisator, aandrijfmotor en een topseizoen draaiende Captain Dimi Nijs en last but absolutely not least onze schitterende zelfverzekerde doelman Jeroen Haccour die er altijd staat en zijn netten al 13 keer clean hield.  Maar ook de jongens die er momenteel niet bij zijn maar ook al hun verdienste hebben gehad en langs de kant zullen meeleven en steunen zoals kwikzilveren Nielske Bamps, de vastige zekerheid en regelmaat van GJ Coenen, de zoveel in zijn mars hebbende Philippe Le Roi  de loyale altijd klaarstaande invallersdoelmannen Jurgen Jukke Sergeys en Wim De Windt, onze Janis die een rampseizoen achter de rug heeft maar nog altijd zijn invloed heeft op de groep. Al die gasten zullen er vol voor gaan en dan hopelijk zullen we hun namen voor eeuwig grieven in het mooie geschiedenisboek van SC Out Hoegaarden. Net zoals die van onze vertrekkende coach Tom Soetaers die bewezen heeft dat hij tactisch kan ingrijpen, de groep kan motiveren en als het nodig is nog prima kan invallen. Maar ook de andere leden van de Technische staf zoals afscheidnemende KT Wim De Windt en assistenten Lars Lambert en Phil Vancotthem en de man die de spelers in de watten legt délégué Marcel Debrouck zijn onmisbare schakels in het SCOH A radarwerk Nog 2 weken allemaal samen alles uit de kast gasten en dan.... wel ja dat zien we dan wel ....

Supporters, jeugdspelers, ouders, wij vragen jullie massale groenwitte steun aan deze geweldige ploeg om ze te steunen en ze vocaal te duwen naar daar waar we thuishoren, namelijk in eerste provinciale !!! DANK U !

Weekplanning Wedstrijden Socceronline

Nieuwjaarsreceptie