Union Lovenjoel - SCOH A 0-7

Vooraf was er wat vrees voor de verplaatsing naar Lovenjoel en met de wetenschap dat Averbode de dag voordien gewonnen had in Haasrode was enkel een zege goed genoeg. De vrees was onnodig want de mannen van Soetaers pakten van meetaf aan de match vast en wonnen met klinkende 0-7 cijfers dankzij ondermeer 4 goals van Michiel Goen.

De btouwers lieten van in de aanvangsminuut zien dat ze vol voor de 3 punten gingen en in de eerste 5 minuten kregen ze al 3 kansen via Dumoulin (over), Goen op de doelman en een kopbal van Veulemans die ook over ging. Lovenjoel loerde op de tegenaanval en in minuut 10 kreeg het een dot van een kans maar de inzet werd gered door Haccour. SCOH even opgeschrikt maar niet veel later sloegen ze keihard terug. Kapitein Nijs infiltreerde en stak gepast door naar Velaers. Lukie faalde niet oog in oog met de goalie en het stond verdiend 0-1.

SCOH walste nu over de blauwwitten. Wat later was het Goen die door Veulemans in stelling werd gebracht maar de inzet ging naast. In minuut 20 lanceerde doelman Haccour met een gerichte verre trap zijn spits Goen. Goentje hield zijn man af, schakelde hem geniaal uit en lobde de bal vervolgens beheerst over de doelman. 0-2

Velaers en Dumoulin kregen wat later nog kansen maar het was opnieuw Goen die voor de 0-3 zorgde toen hij een schot van Veulemans dat gelost werd door de doelman intikte. 0-3 aan de rust en de brouwers dus op rozen.

Vlak na de rust ging de eventuele lovenjoelse magere hoop direct liggen. Veulemans kopte een voorzet van Ausloos in 0-4, en 10 minuten later deed Lander dat nog eens over. 0-5.

Daarna vierden de groenwitten de teugels en Lovenjoel zocht naar de eerredder. De verdediging van Hoegaarden en doelman Haccour waren echter telkens bij de les en hielden voor de dertiende keer dit seizoen de netten schoon. Chapeau !

In de laatste 20 minuten kwamen de Hoegaardiers nog enkele keren vervaarlijk opzetten. Vanderweyden, vanvelthoven misten maar Michiel Goen, deed er wel nog 2 pareltjes bij en hees dankzij zijn 3de en 4de van de namiddag de eindstand op 0-7.

Weer een klip gerond voor Soetaers en de zijnen in de strijd voor stek 4, waarbij we nog 1 grote concurrent hebben en dat is Averbode-Okselaar. Nog 2 finales te gaan mannen. We hopen met zijn allen dat we het positief kunnen afronden maar hoe dan ook zijn we bijzonder trots op wat jullie presteren ! Volgende zondag spelen we onze laatste thuiswedstrijd tegen VC Bekkevoort, voorafgegaan door een laatste lunch.  SUCCES

Kalender Vets 2018-19

LUNCH 21/10/2018