Lang nagenieten is niet besteed aan voetballers in het midden van de competitie. Een mooie prestatie, zoals die van vorige zondag, moet bevestigd worden door een nieuwe. Voor SCOH A zal dat moeten gebeuren in de derby tegen FC Binkom, steevast een moeilijke uitwedstrijd.

De B boys krijgen op papier een onmogelijke opdracht voor de kiezen. In en tegen Boutersem, de ongeslagen Kampioen in spe.

FC Binkom – SCOH A (zondag 15u, Binkom)

Naar Binkom afreizen is altijd leuk "vooraf". We komen er heel wat mensen tegen die we al jaren kennen en het weerzien is er altijd hartelijk. Het wederzijds respect is groot.

Voor het echtpaar De Windt (Theo en Chriske) - als hardwerkende vrijwilligers nog steeds zeer nauw betrokken bij SCOH - is het een beetje "de match van het jaar". De “De Windt’s wonen in Binkom maar hun hart klopt al jaren voor het groenwit van Hoegaarden waar zoon Wim al 11 seizoenen de dienst uit maakt, 10 jaar als eerste doelman, nu invallersdoelman en keeperstrainer. Winnen in Binkom moeten we nastreven voor onze rangschikking maar toch ook voor Theo en Chris. We zouden niet willen dat Theo een week lang zijn huis niet uit durft te komen. Ook voor Michiel Vanderweyden wordt het een speciaal matchke. Vorig seizoen verdedigde “Messi” nog de groenzwarte kleuren.

Bon, de match zelf kondigt zich zwaar aan. SCOH doet het prima maar ook Binkom is bezig aan hun beste seizoen in 2de. De groenzwarten hebben nu al 31 punten (safe dus) en staan mooi in de linkerkolom.  Ze hebben niets meer te verliezen (degradatie) of te winnen (promotie) en spelen dus zonder enige druk. Elke voetbalkenner weet dat dat nu net de gevaarlijkste ploegen zijn.

Bovendien heeft Binkom kwaliteit lopen. Kim Vranckx, Phil Vandoren, Kiel Geyskens, Ward Derden, zijn stuk voor stuk toppers. Doe daar nog heel wat ervaring bij van oa Blevy en Veugelen en het verbaast u niets dat dit team menige tegenstander doet struikelen.

De meest opvallende overwinning die ze dit seizoen boekten was de 1-0 zege tegen hun dorpsgenoot Linden. Maar ook Rotselaar en Averbode moesten in Linden de kelk ledigen tot op de bodem.Wees er maar van overtuigd dat Hoegaarden pakken ook op hun verlanglijstje staat. Het zou wat extra glans geven aan het nu al geslaagde seizoen van de ploeg van Coach Bart Willems.

In de heenwedstrijd trok SCOH verdiend aan het langste eind. Na een prima wedstrijd wonnen de mannen van Soetaers met 2-0 maar laat ons daar niet te veel bij stilstaan.  Op ons groot kunstgrasveld is het toch net wat anders voetballen. Nu spelen we op het vernieuwde Binkom veld - dat er goed zou bijliggen -  maar niet echt breed is. De ruimtes zullen dus klein zijn.

SCOH zal zonder enige twijfel top moeten zijn om er 3 punten te pakken. Trainer Soetaers kan in Binkom niet beschikken over man in vorm Robbie Dumoulin, die geel geschorst is, maar recupereert anderzijds wel  Robin Ausloos.

Aftrap zondag om 15u voor een leuke derby waarvan we denken dat het een zeer spannende partij wordt en dat details gaan beslissen over winst of verlies. Supporters zak af naar het mooie gezellige Binkom en laat ons hopelijk weer eens genieten van onze jongens

Verbroedering Boutersem - SCOH B

Niet zo ver van Binkom spelen onze B boys. Ze beginnen er om 15u aan de onmogelijke opdracht om Boutersem voetje te lichten. Ok onze jongens doen het prima de laatste tijd maar de roodwitten , die heel wat ex Hoegaardiers in de rangen lopen hebben, zijn het Aarschot van 4de. Niet te pakken of het moet met heel wat geluk ! "Baatsem" met Machiels, el Herboutti, Willekens, Meert, Ankaer en Dewil als ex Hoegaardiers in de rangen doet het als gedoodverfde favoriet schitterend. Ze behaalden 58 op 60, en enkel Rummen kon de roodwitten in bedwang houden.

De heenwedstrijd verloren onze jongens kansloos met 0-6 maar.... dat is verleden tijd./De mannen van Lambert behaalden 10 op 12, tonen de laatste weken een ander gezicht en het kleinere Boutersem veld zal hun zeker niet nadelig zijn. We weten dat iets halen bijzonder moeilijk wordt maar toch gaan we er voor. Je weet maar nooit dat die van Baatsem een snipperdagje nemen ....

Kersthappening
vrijdag 8 december 2017