Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

We worden verwend in Hoegaarden de laatste weken want zowel A als B ploeg steken in bloedvorm. De brouwers wonnen op imponerende wijze met 3-1 van  het nr 2 Bertem-Leefdaal en maken zo een einde aan de indrukwekkende 37 op 39 van de blauw-blauwen. Ook de B boys wonnen vandaag opnieuw voor eigen volk en pakken een mooie 10 op 12. Vanavond werd Drieslinter met 2-1 naar huis gestuurd. 

SCOH A - VC Bertem-Leefdaal : 3-1

Onder begeleiding van de U12 van Jong Hoegaarden liepen om 15u 2 teams het veld op met bakken vol vertrouwen. De bezoekers uit Bertem leken wel onklopbaar (13 matchen zonder nederlaag) en klopten vorige zondag nog leider Aarschot. Maar ook onze jongens zaten in de flow, na uitwinst op Wezemaal. SCOH A moest winnen wilden ze dichter bij Haasrode sluipen en bovendien wilden ze revanche voor het onterechte verlies in Bertem van de heenronde.

De wedstrijd, met weer veel volk langs de zijlijn, startte met veel respect aan beide kanten maar toch had Hoegaarden wat meer de bal. De eerste kans kwam er voor Fouarge, die vanop de 16 naast besloot. De bezoekers stonden goed, maar aanvallend brachten ze er weinig van af, een mislukt schot van Bideloo buiten beschouwing gelaten.

Na het eerste qua kansen rustige kwartier kwamen de brouwers meer opzetten. Goen werd diep gespeeld, kwam naar binnen, omspeelde zijn man maar oog in oog met de bezoekende goalie Vandervaeren knalde hij over.

Het was het startsein voor 15 minuten Hoegaardense druk. Polfliet kwam na mooi combinatiespel met Velaers in stelling. Jens haalde verwoestend uit maar Vandervaeren tikte over.  SCOH rook bloed  en na een fout op Goen trapte Polfliet de vrije trap subtiel naast de muur en voorbij de kansloze doelman. De bal stierf echter op de paal en de rebound werd door Bertem weggewerkt. Twee minuten later opnieuw een vrije trap, nu na fout op Velaers. Opnieuw Polfliet, krulde nu de vrije trap in de winkelhaak, maar een ultieme redding van de Bertem goalie voorkwam de groenwitte voorsprong. SCOH verdiende een voorsprong maar die kwam er niet en naar het einde van de eerste helft kwam Bertem-Leefdaal wat beter in de match. Spits D'Hoore in stelling zetten lukte echter niet en het enige blauwe gevaar noteerden we op een vrije trap van Leirs die gevaarlijk afweek maar toch door Haccour gered kon worden. Zo bleef het 0-0 aan de rust.

Na de pauze ging de wedstrijd in eerste instantie gelijk op maar na 10 minuten namen de brouwers resoluut het heft in handen. Velaers kwam in stelling na na mooi samenspel met Goen en Dumoulin maar Lukkie besloot te overhaast naast. Vanderweyden haalde wat later de achterlijn maar de afvaller kon door Dumoulin niet in een schot worden verwerkt. Afleggen op Fouarge dan maar maar die besloot over. De 1-0 hing in de lucht maar kwam er niet . Integendeel, de bezoekers kregen in de 65ste minuut een vrije trap. Verdediger Kempenaers illustreerde vanop 25 meter zijn versie van "het vallende blad" à la "Kevin De Bruyne". Kempenaers deed het zo goed als de Rode Duivel en bracht zijn ploeg , tegen de gang van het spel, op 0-1. Vreugde bij de bezoekers want scoren op een moment dat je de mindere bent is van goud waarde. Een serieuze domper voor de brouwers, maar u weet het ondertussen, onze jongens beschikken over "cool", "rust en weerbaarheid".

Meteen na de aftrap een super driehoekje met weer Velaers in een hoofdrol. Lukie bereikte na enkele vlotte bewegingen Michiel Goen. Die kapte zich vrij in de 16 wou uithalen maar werd onderuit geschoffeld. In zijn val legde Goen de bal nog af tot bij  Dumoulin die millimeters overschoot. Kans weg dacht iedereen maar gelukkig voor groen wit floot de scheids alsnog strafschop voor de eerste fout op Goen. Vrij weinig protest bij de bezoekers, gaf aan dat deze beslissing terecht was. Dumoulin achter de bal en Robbie faalde voor de 2de keer in evenveel wedstrijden niet. 1-1, alles te herdoen.

De brouwers gingen nu door en met bij momenten hoogstaand technisch voetbal tikte ze het nr 2 van de stand uit. Bertem is zeker een goede ploeg maar het laatste halfuur van de 2de helft stootten ze tegen een fantastisch Hoegaarden. Vijf minuten na de gelijkmaker een 1-2 tussen de alomtegenwoordige Velaers en de weer prima infiltrerende Dumoulin. Lukkie zonderde Robbie voor doel af. Vanuit een vrij scherpe hoek stifte hij de bal voorbij de uitkomende keeper. 2-1 prachtig doelpunt. Bertem op de kniëen nu. SCOH bleef verder zoeken en een center van Bamps werd bijna door Velaers zelf ingekopt. Wat later was het wel raak. Vanvelthoven naar Velaers. Die speelde opnieuw maatje Dumoulin vrij. Robbie verstuurde van kwasi op de achterlijn  nog een prima aangesneden voorzet waar Goen mooi op inliep en voorbij Vandervaeren devieerde. 3-1 De thuissupporters kraaiden van de pret.

De bezoekers waren aangedaan, maar toch gingen ze in het slotkwartier nog op zoek naar de aansluiting. Een schot van Buttiens leverde bijna die aansluiting op maar Haccour tikte over. De Hoegaardense verdediging stond trouwens weder voortreffelijk. Nijs, Wauters, Coenen en Pierreux  gaven niets weg.  

In de laatste 10 minuten kregen de brouwers nog 2 dikke kansen, via Veulemans en Goen maar scoren werd er niet meer gedaan.  Eindstand 3-1

SCOH behaalde vandaag een dik verdiende overwinning tegen een toch wel sterk Bertem-Leefdaal. De bezoekers kregen weinig kansen, maar je ziet toch dat het een ploeg is die niet zomaar 2de staat. Vandaag botsten ze echter tegen een prima Hoegaarden dat vooral voetbaltechnisch de betere was en vooral in de 2de helft de bezoekers via vlotte combinaties kon uittikken.

Niets dan blije SCOH supporters dus, want dit was propaganda. SCOH maakt dus een einde aan de zegereeks van VC B-L, heeft haar revanche voor het verlies aldaar beet maar vooral pakt 3 punten en loopt in op Haasrode, dat verloor van Bekkevoort. De 4de plaats komt terug wat meer in zicht maar ... het stopt niet vandaag. Volgende zondag worden we verwacht in Binkom en daar is het altijd moeilijk. We genieten eerst wat na van de prachtige zege van vandaag en besluiten met een DIKKE PROFICIAT AAN DE GANSE GROEP EN DE STAFF !

SCOH B - St Drieslinter 2-1

De mannen van Lambert steken in bloedvorm. Na de 7 op 9 en vooral de stuntzege tegen Geetbets is voetballen terug leuk. SCOH B is niet langer het kneusje ! Neen, ploegen zakken af met een gezonde portie angst. Zo ook de Stormvogels uit Drieslinter dat in de eerste 25 minuten de bal aan de groenwitten moest laten. SCOH B was zelfs indrukwekkend goed in die periode en Omloop kon na 20 min een mooie aanval afronden 1-0. Wat later kregen we nog de kans op 2-0 maar die viel jammer genoeg niet. Na dat eerste wervelende Hoegaardens halfuur nam Drieslinter over en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Sergeys kon eerst averij voorkomen maar 5 minuten voor rusten stond het toch 1-1.

Na de rust was het Drieslinter dat het best startte. De brouwers onder druk en het was vooral een goede doelman  Sergeys die zijn ploeg recht hield. Maar in de laatste 20 minuten namen de jonge Hoegaardiers het heft terug in handen. In de 82ste minuut ging Malcorps door. Zijn prima voorzet werd door Veulemans aan de 2de paal ingekopt. 2-1 meteen ook de eindstand. 

De jonge brouwers pakken zo 10 op 12 en rukken op naar een gedeelde 12de plaats.Knap jongens, verder op dit elan alhoewel we volgende zondag, op bezoek bij kampioen in wording Boutersem, geen mirakels verwachten !!!    

  .   

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender & Uitslagen A-kern

Kalender & Uitslagen B-kern

Kalender & Uitslagen Vets

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2017-18

Planning Socceronline

Volgende evenement

Zaterdag 26 & Zondag 27 mei