Het voorbije weekend bracht dubbel succes voor SC Out Hoegaarden, want zowel de 1ste als 2de ploeg wonnen hun wedstrijd. Dat het niet elk weekend kermis is beseffen we, maar beide ploegen gaan er toch alles aan doen om volgende zondag hetzelfde klaar te spelen . Dat zal dan respectievelijk tegen Aarschot killer VC Bertem-Leefdaal (aftrap om 15u) en tegen de Stormvogels uit Drieslinter (aftrap om 17u30)  moeten gebeuren.

SCOH A – VC Bertem-Leefdaal (zondag 15u)

Dankzij de nodige, niet zonder slag of stoot behaalde, 3 punten in Wezemaal blijft SCOH A in race voor plaats 4, die “mogelijks” promotie naar P1 oplevert. Daarvoor moeten de brouwers wel blijven winnen willen we de kloof van  5 punten op nr 4 Haasrode niet groter laten worden.

De opdracht, 3 punten pakken,  is dus duidelijk... maar tegelijkertijd ook bijzonder moeilijk. De huidige en fiere nr 2 Bertem-Leefdaal is op dit moment de ploeg in vorm en tot nu toe het enige team dat (vorige zondag)  het ongenaakbare Aarschot versloeg!

VC B-L is aan een indrukwekkend seizoen bezig en mag gerust “de verrassing” van het seizoen genoemd worden. Vorig seizoen eindigde ze als neofiet in 2dein de buik van het klassement en geen kat had wellicht gedacht dat ze dit seizoen zo een hoge toppen zouden scheren. Er is dus prima gewerkt in het tussenseizoen en ook trainer Cassiman verdient wellicht heel wat van de behaalde pluimen.

De blauwbloezen zijn op dit moment de beste ploeg van 2de. Jawel, VC B-L i.p.v SC Aarschot !!  Om te vermijden dat we half Aarschot over ons dak krijgen, lichten we dit even toe. Uiteraard is Aarschot de best voetballende ploeg met de meeste kwaliteiten, geen twijfel mogelijk. Bertem won dan wel van Aarschot maar naar verluidt hadden ze wat meeval (geen schande trouwens) en ook al komen ze virtueel terug tot op 4 punten toch denken we dat Aarschot zich zal kronen tot de verdiende kampioen.

Neen, Bertem-Leefdaal is op basis van de punten (daar draait het om) de beste ploeg van de laatste 13 matchen.  Op 39 punten behaalden de jongens van Cassiman 37 op 39, alstublieft! Aarschot daarentegen noteerde in diezelfde periode 32 op 39 en dus is Bertem-Leefdaal op dit moment de beste ploeg.

Indrukwekkend maar we hebben wel een kans uiteraard ! Eens moet die reeks doorbroken worden en waarom niet in Hoegaarden. Onze jongens verloren nog niet in 2017 en hielden toch ook Aarschot in bedwang.

Bovendien zijn we gebrand op wat revanche tegen Bertem-Leefdaal. Niet dat we de blauw blauwen hun positie niet gunnen, integendeel zelfs, maar de 3-0 nederlaag van in de heenronde ligt ons toch nog zwaar op de maag ! De mannen van Soetaers speelden er een voortreffelijke eerste helft maar werden die match gefnuikt door enkele bizarre beslissingen van de scheids  (2 strafschoppen tegen en een onterechte rode kaart). De mensen van B-L gaven dit achteraf ootmoedig toe hetgeen hun siert. We verdienden toen minstens een punt en zeker geen 3-0 nederlaag. Maar goed, in Wezemaal denken ze hetzelfde over de  afgelopen winst van SCOH aldaar en ook dat begrijpen we.

Het maakt niet uit, wij willen gewoon een prima match spelen en heel graag winnen. Tenzij ze toch nog titelambities hebben hoeft het voor B-L niet zo hoognodig menen we. Het zou ons immers verwonderen moest dit team de top 3 nog uit handen geven, en dus mogen de Bertemnaars zich al opmaken voor hun toekomstig verblijf in eerste provinciale. We feliciteren hen nu al, maar zondag willen we ze toch graag nog eens laten kennis maken met puntenverlies.

Alleszins zal Trainer Soetaers het zondag moeten stellen zonder verdediger Robin Ausloos, geel geschorst. Michiel Goen komt gelukkig dan weer terug uit schorsing en ook Lander Veulemans wordt gerecupereerd na examens en een weekje vakantie. Aftrap zondag om 15u , supporters allen op post voor deze mooie topper

SCOH B - St Drieslinter (zondag 17u30)

Aansluitend op de topper van SCOH A spelen onze B boys tegen de Stormvogels Drieslinter. Onze jongens zijn in prima doen, na de mooie 7 op 9 van de afgelopen weken. De overwinning vorige zondag tegen topploeg Geetbets zorgde voor een boost van zelfvertrouwen. Goed voetballen deden de gasten al een tijd maar recentelijk zijn blijkbaar die fatale weggevers van ervoor verdwenen. De jonge brouwers hebben hopelijk definitief deze stap in hun ontwikkeling gezet. De terugkeer en input van jongens als Alexander Pierreux, Maarten Ipers  Robert Rock (nu wel geblesseerd) zal ook wel een verschil maken.

Alleszins is de wil aanwezig bij Lambert zijn mannen om de rest van het seizoen prima af te sluiten, mogelijks wat stijgen in de rangschikking. Thuis tegen Drieslinter moet het mogelijk zijn om terug iets te oogsten. We onderschatten Drieslinter absoluut niet, en naast onze schoenen lopen doen we al evenmin, maar wie Geetbets en Heide Linter kan kloppen moet ook in staat zijn het nr 9 Drieslinter het moeilijk te maken. De stormvogels zijn de laatste tijd ook wat in mindere doen, afgaande op hun recente prestaties. Na nieuwjaar behaalde ze maar 1 op 12. Maar laat dit een waarschuwing zijn ! Drieslinter zal de negatieve spiraal willen doorbreken zondag wees daar van overtuigd. Ook de partij van SCOH B zal dus boeien !!

Lunch 01 oktober 2017