Aanstaande zondag moet onze eerste ploeg op bezoek bij Wezemaal, traditioneel niet de meest succesvolle verplaatsing voor groen wit. Onze B boys spelen wel thuis, om 15u ontvangen ze  de gedeelde 2de in de stand FC Geetbets.

KFC Rapide Wezemaal - SCOH A (zondag 15u, Vleugtweg te Wezemaal)

Vorige week was er wat euforie na het Aarschot puntje en vooral de deugdoende prestatie, deze week zitten we wat met buikpijn na het dure (onnodige) puntenverlies in Oplinter, of hoe het in voetbal snel keren kan. Treuren en bij de pakken zitten heeft geen zin uiteraard en in voetbal is er maar 1 remedie tegen opkomende zeurderigheid en dat is winnen !

Dat zullen we dan moeten gaan doen op een plaats en tegen een ploeg waar dat de voorbije 3 seizoenen nooit lukte. Namelijk in Wezemaal. We hebben het elk seizoen lastig met de ploeg van Coach  Bjorn Van Passel. Thuis, maar vooral ginder. Het laatste puntengewin op Wezemaalse grond  dateert van in oktober 2013. Onder leiding van toenmailg coach Chris Vanleene wonnen de brouwers met 1-3 dankzij een hattrick van Janis Bartholomé, er zondag uiteraard niet bij.

De roodwitten beschikken over een meer dan degelijk team met als speerpunten Spits Bormans, snelle winger Nijs en kapitein Raggers. In het klassement staat Rapide op plaats 11 en naar onze bescheiden mening is dat onder hun waarde. Aan wat dat te wijten is weten we niet maar feit is wel dat Wezemaal het op eigen veld, leider Aarschot bijzonder moeilijk maakte en toen zeer onverdiend verloor. Ook afgelopen zondag verloren ze in Aarschot, uiteindelijk nog met vrij stevige 5-1 cijfers,  maar ze maakten het de leider heel lang lastig en moesten naar verluidt pas het hoofd bieden na enkele scheidsrechterlijke dwalingen. . Ook Linden kon in eigen huis niet verder dan een 1-1 komen tegen Wezemaal en dat zegt dus veel over de intrinsieke waarde van de roodwitten.

Bij SCOH weten ze dat het zondag geen gezondheidswandeling wordt. Nochtans zouden de brouwers best 3 punten halen. Als we nog mee willen dingen voor de 4de plaats dan moet er zondag gewonnen worden, anders zou de kloof met het huidige nr 4 Haasrode wel eens te groot kunnen worden. Positief is wel dat Trainer Soetaers terug kan beschikken over zijn geschorsten van vorige zondag, nl Pierreux en Fouarge. Anderzijds moeten de Hoegaardiers zondag aantreden zonder goudhaantje Michiel Goen, die in Oplinter een derde gele kaart onder de neus geduwd kreeg.

Het zij zo, en ons er achter verschuilen doen we niet. Neen, we gaan met heel wat respect voor Van Passel en de zijnen naar Wezemaal maar we gaan er met 1 doel, namelijk de 3 punten. Dit om de eenvoudige reden dat we nog steeds ambiteus zijn, en nog mee willen strijden voor plek 4. Dat het bijzonder lastig zal worden weten we maar moeilijk gaat ook. Hoe we de "eventuele" driepunter moeten halen maakt ons even niet uit. Zelfs op een diefje mag eens.

Zondag, om 15u gaat de bal aan het rollen aan de Vleugtweg in 3111 Wezemaal. De wedstrijd staat onder leiding van dhr Alen Bart

SCOH B - FC Geetbets (zondag 15u, in Hoegaarden)

De B boys spelen zondag uitzonderlijk thuis op het moment dat de eerste ploeg op verplaatsing speelt. Ze ontvangen er één van de 3 ploegen die gedeeld 2de staan, namelijk FC Geetbets. Dat de wedstrijd nu in Hoegaarden door gaat heeft te maken met een omwisseling in de heenronde.

Alleszins staan de mannen van Trainer Lambert voor een moeilijke opdracht want Geetbets is wellicht een maatje te groot en is in prima doen. De groenzwarten wonnen hun laatste 8 wedstrijden en zijn daardoor zoals gezegd opgeklommen naar een mooie 2de plek. Promotie zit er dus nog in voor de Betsenaren en dus zullen ze zondag naar Hoegaarden reizen met één doel, namelijk 3 punten pakken.

Onze jongens doen het ook niet slecht de laatste tijd want ze tankten wat vertrouwen dankzij de recente 4 op 6. Sneu is wel dat spits Robert Rock er niet bij is wegens een gebroken enkel, opgelopen vorige week in Neerwinden. Een goed georganiseerd Hoegaarden kan mogelijks wat tegenwerk bieden. Een puntje pakken zou geweldig zijn, maar we tekenen vooral voor een goede partij, de rest zien we wel.

Kersthappening
vrijdag 8 december 2017