Dat SCOH B al gans het seizoen goed voetbal brengt maar dat niet omgezet krijgt in punten is geweten. Vandaag lukte het de jongens van Coach Lars Lambert wel en hoe ! Na een bij momenten pittige match wonnen onze jongens verdiend met 3-1 van Heide Linter. Het laatste doelpunt viel pas in de slotminuut en dus was het spannend tot op het einde.

SCOH startte prima en had het betere van het spel. Polfliet en Devos kwamen dichtbij de opening maar de Heide doelman redde prima. Aan de overzijde moest ook thuisdoelman Sergeys zich onderscheiden op enkele pogingen. Toen Polfliet op wandel ging, in minuut 25, was er geen houden aan en Jens knalde de 1-0 op het bord. SCOH speelde volwassen, gaf weinig weg en kreeg zelf nog 2 loepzuivere mogelijkheden. Andries, op aangeven van weer Polfliet besloot op de doelman en kapitein Michou Vandeput zijn pegel sttrandde op de paal.

Heide nam in het slot de macht iover en Noe moest zijn doelman op de lijn bijspringen om de gelijkmaker te voorkomen. Die kwam er toch in de 44ste minuut toen Suttels iets te gretig verdedigde en scheids Vandermeulen terecht de bal op de stip legde. De elfmeter werd keurig omgezet en zo gingen we dus rusten met een 1-1 stand.

Na de rust begonnen de bezoekers het beste en Sergeys moest enkele keren gevat tussenkomen. Jurgen speelde een dijk van een wedstrijd trouwens. Na 10 minuten ging de bezoekende druk wat liggen en nam Hoegaarden onder impuls van Michou Vandeput en Jens Polfliet het heft over. Toen Omloop een afvallende bal meteen op de slof nam kon de bezoekende goalie de bal nog tegen de lat tikken maar de goed gevolgde Andries kopte de rebound binnen. 2-1

De match werd nu pittiger en hier en daar ontstonden er brandjes. De ingevallen Rock bediende Vandeput maar die kreeg de bal niet gekaderd. Polfliet kreeg 10 minuten voor tijd de kans op de 3-1. Hij wou de doelman omspelen maar die las goed de move van Jens en ontfutselde hem de bal. Heide zette nu alles op alles en ontwikkelde heel wat druk. Onze jongens verdedigde echter prima vandaag, als echte mannen en ook doelman Sergeys zoals gezegd gaf geen krimp.

Toch viel de 2-2 bijna en was het dankzij een schitterende beenrefleks van Sergeys dat het 2-1 bleef. In de daaropvolgende counter kon Vandeput Omloop bedienen die vaniop 30 meter handig de bal rustig in het mandje legde. 3-1 en Heide uitgeteld.

Eindelijk nog eens een zege voor SCOH B en eentje die bijzonder veel deugd doet. onze jongens wonnen verdiend vandaag maar speelden vooral heel volwassen en dan zie je dat van heel wat ploegen geens chrik moeten hebben. Bovendien staan we dankzij deze 3 punter niet meer op de laatste plaats. proficiat jongens , keep up the good work en volgende week in Neerwinden kan het met deze instelling ook .

Zaterdag 12 & Zondag 13 mei