Onze A ploeg moet zaterdag al aan de bak in Huldenberg en dat belooft allerminst een gezondheidswandeling te worden aangezien zowel OHR als SCOH punten nodig hebben voor het behoud. De B boys daarentegen spelen zondag thuis om 15u tegen RC Butsel.

OHR Huldenberg – SCOH A (zaterdag 20u)

De voorbije week, met drie thuismatchen tegen drie sterke tegenstanders, leverde onze jongens slechts 1 op 9 op. Jammer daarbij is vooral dat er veel meer in zat want drie keer speelden we goed maar beloonden we ons zelf te weinig. De nederlaag tegen Rhodienne kunnen we nog aanvaarden, ook al hadden we momenten om op voorsprong te komen) maar thuis tegen Bierbeek en vooral ook tegen Grimbergen hadden de drie punten voor ons moeten zijn.

Negatief kunnen we allerminst zijn, ook al zijn er scorebordanalisten die nu plotseling vinden dat SCOH slecht bezig is, te weinig fysiek heeft enz. Neen we bekijken het positief. We speelden goed, creëerden kansen en lieten bij momenten echt prachtige dingen zien. We domineerden 60 minuten een sterk team als Grimbergen en ook Bierbeek (die ons in de heenronde nog had overklast) deden we bij momenten pijn. Keep up jongens, dit niveau, deze grinta zal ons punten opleveren. Niet twijfelen aan u zelf, is voor niets nodig. Panikeren en negativisme heeft nog nooit geholpen, dus ook nu niet.

Anderzijds beseffen we wel de ernst van de situatie. Door die 1 op 9 en ook door het winnen van ploegen achter ons, komen  de bedreigde plaatsen (we weten nog steeds niet hoeveel) dichterbij en hebben we punten nodig. Er is nog wel een marge maar die wordt kleiner. Op de derde laatste (Kester-Gooik) bedraagt die 5 punten, op OHR (4de laatste) , 4 punten.

Zaterdag worden we dus ontvangen door een ploeg die de punten ook en misschien nog wat meer dan ons, nodig heeft. Zaterdag is voor hen D Day. Ze mogen niet verliezen van SCOH A. We kunnen maar best voorbereid zijn. OHR Huldenberg is immers een goed team met heel wat fysieke kwaliteiten en enkele prima talenten (Roekens, Spreutels, Demol, Hoegaardier Kevin Wauters enz). Zaterdag zal het knokken worden van minuut 1 tot 95. “Een kwartiertje later” aan de match beginnen zal fataal zijn. OHR heeft ook veel supporters en ook zij zullen zich met man en macht achter het team scharen. Trainer Steven Peeters, zal zijn mannen goed voorbereiden, kent Hoegaarden (door scouting) door en door en weet als geen ander dat zaterdag erop of eronder is.

Onze coach Tom Soetaers weet dat ook, en kan gelukkig terug rekenen op topschutter Michiel Goen.  Hoe hij zijn team zal presenteren zullen we zaterdag zien, maar één ding staat vast. Ze zullen alle 11 en bij uitbreiding de wisselspelers op de bank 100% moeten zijn, anders kunnen we beter naar de weekendfilm blijven kijken. Supporters, mogen we u vragen onze jongens met volle borst te komen aanmoedigen in het overigens zeer gezellige en mooi gelegen complex van OHR.

SCOH B – RC Butsel (zondag 15u)

De B boys spelen zondagnamiddag in Hoegaarden tegen RC Butsel B. Met alle respect voor de tegenstander verwachten we thuis niets minder dan een zege. Veel meer valt er niet aan toe te voegen lijkt ons.

Kalender Eerste Ploeg 2020-21

Kalender Tweede Ploeg 2020-21