Door de jaarlijkse steakdagen is er een kleine aanpassing aan de kalender. Onze eerste ploeg speelt zondag om 17u thuis tegen Grimbergen. De B boys worden om 15u verwacht in Lovenjoel.

SCOH A - KSC Grimbergen (zondag, 17u)

De derde thuiswedstrijd in één week staat voor de boeg. Na Rhodienne (1-3 verlies) en Bierbeek (2-2) ontvangen de mannen van Trainer Tom Soetaers nu het eveneens sterke KSC Grimbergen.

Grimbergen heeft er al een woeilig seizoen opzitten want na een wat mindere start ontsloegen ze hun coach Dominique Jonckheere, stelden hem wat later - onder druk van de spelersgroep- terug aan maar bedankten Jonckheere uiteindelijk dan toch definitief begin januari. Vito Simone (ex Wolvertem en Bierbeek oa)nam over, en onder zijn leiding behaalden de blauwwitten 16 op 21.

Door die puike reeks hebben ze zich zelf in de top 4 genesteld en meer nog zelfs de titel is misschien nog mogelijk. Uiteindelijk staan de Grimbergenaars "maar" 5 punten achter op het leidersduo Kampenhout en Diest. In deze super aan elkaar gewaagde reeks weet je maar nooit. Veel mogen ze dan niet meer laten liggen uiteraard en dus weet je dat ze naar Hoegaarden afzakken voor de volle buit.

De ploeg van Simone heeft de kwaliteiten, dat staat vast, en werd daarom vooraf ook getipt als één van de 5 kandidaten op de oppergaai. De Jong en Moding behoren tot de allerbeste middenvelders van de reeks, maar ook achteraan en vooraan (Diaby oa) loopt er heel wat kwaliteit rond.

De heenmatch werd door onze jongens pas in de slotminuut verloren door een ongelukkige  strafschop na onvrijwillig hands. SCOH speelde er een prima match, kwam er twee keer op voorsprong maar moest uiteindelijk in het slot de duimen leggen.

De ploeg uit Grimbergen kloppen kan maar dan zullen de brouwers dezelfde grinta en enthousiasme aan de dag moeten leggen  dan afgelopen woensdag tegen Bierbeek.  Trainer Soetaers kan wel niet rekenen op topschutter Michiel Goen. Hij zit een geel schorsingsdagje uit. De woensdag zieke Tom Blockx is hersteld, en naar alle waarschijnlijkheid neemt hij de plaats van Goen in.

Un. Lovenjoel-SCOH B (zondag 15u)

De B Boys kregen vorige zondag een dreun te verwerken. In de slotminuut , en na het zelf missen van enkele goede kansen op de zege, kregen ze een nederlaag aangesmeerd van Heide Linter. De ondertussen kleiner geworden kloof met leider Houtem B en nr 2 Waanrode vergroot daardoor weer en dus wordt het weer moeilijker mee te dingen voor promotie.

Match per match aanpakken is de boodschap en dan zien we binnen enkele weken wel. Zondag moeten de mannen van Cambier en Noe naar Lovenjoel. Op papier moet dat lukken maar te zeker van ons stuk mogen we niet zijn. Lovenjoel behaalde ondertussen toch al enkele punten, en 6 daarvan behaalden ze thuis. Door de hevige regenval zal het Lovenjoelse terrein er drassig bij liggen en dat zal zeker niet in het voordeel van onze jongens liggen. Afin, no excuses, winnen is noodzakelijk.

Kalender Eerste Ploeg 2020-21

Kalender Tweede Ploeg 2020-21