Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

De vele toeschouwers die afzakten naar Hoegaarden zagen een leuke, tot in het slot, spannende derby die onbeslist eindigde. Bierbeek kwam twee keer op voorsprong, SCOH knokte telkens terug en verdiende op basis van de kansen ook het meest de zege. Die kwam er echter niet.   

SCOH A -KHO Bierbeek: 2-2

Hoegaarden en Bierbeek misten beiden enkele pionnen en dus werd het voor beide trainers wat puzzelen. Bij SCOH ontbraken Coremans, Nys en Serruys en ook Tom Blockx diende woensdag verstek te geven wegens ziekte. Bierbeek trainer Cassiman moest aantreden zonder Devyver, Beeken, Lauwens en Spaey.

SCOH zorgde voor het allereerste wapenfeit met een dropkick van Roosbeek die een metertje naast ging maar daarna legden de bezoekers 20 minuten hun wil op. Ze domineerden de wedstrijd, de Hoegaardiers moesten achteruit, maar buiten verdienstelijke, doch al bij al weinig gevaarlijke pogingen van Degeest en Dupont kwamen ze niet.  

Rond de 25ste minuut kantelde het wedstrijdbeeld. Hoegaarden nam het initiatief over en Bamps kreeg op aangeven van Berghmans een prima kopkans maar die werd op de lijn gekeerd.  Dumoulin claimde een penalty na een trekfout maar scheidsrechter Lois Otte hapte niet.

Hoegaarden beter nu, maar net dan is het snel omschakelende Bierbeek gevaarlijk.  Haroun snel naar Jitse Dupont,  die zich vrij kapte, zijn schot wapende maar dat in corner zag gaan door een ultieme tackle van Pierreux.  Vijf minuten voor rusten sloegen de bezoekers dan toch toe. Kapitein Hendrickx kopte te makkelijk de corner van Degeest tegen de touwen. 0-1. De Brouwers met een achterstand richting de kleedkamer.

Na de rust, ondertussen in de striemende regen, barstte de wedstrijd helemaal los. Goen besloot een eerste mogelijkheid op doelman Vanhoyland. wat later was het Bamps die na doorkoppen van Goen alleen voor de Bierbeek doelman kwam maar die redde prima met de voet. De Brouwers, nu dominanter dan de bezoekers, werden wat later toch beloond. Joren Nijs met een keiharde voorzet richting Goen die vanuit een draaibeweging met de hak over Vanhoyland lobde. 1-1

De Brouwers roken Bierbeeks bloed en een heet standje voor de Bierbeek goal eindigde in een knal van Bamps die door Bierbeek verdediger Christiaans van de lijn werd gekeerd. Bierbeek kwam goed weg en meer nog ze sloegen wat later verwoestend toe. De ingevallen Bocevski centerde prima in, Van Malcot devieerde subtiel de 1-2 voorbij Vertessen.  Op dat moment toch wel tegen de gang van het spel in. Lang genoot Bierbeek echter niet van de voorsprong. Combinatie rond de 16 van SCOH met Goen, Berghmans en Nijs. Die laatste werd door Termini - misschien niet bewust doch duidelijk- geraakt en ging neer. De ref aarzelde nu niet en legde de bal op de stip. Goen miste niet en zo hingen de bordjes met nog 20 minuten te spelen opnieuw gelijk.  2-2

De Brouwers gingen nu resoluut voor de zege. Veulemans met een subtiele lob, maar Vanhoyland redde. Goen wat later op aangeven van Roosbeek, maar zijn inzet dwarrelde naast de paal. Bierbeek onder druk maar toch bleef het opletten. Degeest plaatste net naast, Dupont knalde van op 25 meter verwoestend naar doel maar gelukkig voor de geklopte Vertessen bracht de lat redding. De hoegaardiers kregen nog twee heel goede kansen op de zege. Joren Nijs speelde spitsbroertje Goen aan. Michiel omzeilde de uitgekomen VanHoyland maar besloot vanuit een scherpe hoek maar net naast de lege kooi. Nog wat later een actie van de ingevallen Somaschini. Hij centerde naar Goen die zich prima vrijkapte en aflegde naar Joren Nijs. Gans Hoegaarden zag de 3-2 al op het bord staan maar Joren mikte jammer genoeg over.   Geen zege voor de brouwers dus die in het slot nog een strafschop claimden voor een fout op Tibo Janssens. De overigens prima leidende Mevrouw Lois Otte zag er echter geen graten in en floot op 2-2 de aantrekkelijke derby af.  

Conclusie: SCOH verdiende op basis van de tweede helft en de betere kansen wat meer de zege - daar waren de bezoekers het ook mee eens - maar toch heerste er algemene tevredenheid bij de Hoegaardense supporters. Ze zagen immers een heel leuke sportieve match waarin onze jongens tot twee keer een achterstand ophaalden tegen een toch sterk team.  De verbroedering achteraf tussen Hoegaardiers en Bierbekenaars was eveneens leuk en respectvol en bevestigt weer dat het winnen wel leuk is maar de vriendschap en respect 'o zoveel  belangrijker' is. Chapeau KHOB en SCOH en bedankt voor de fijne avond voetbal !!  Lang leve provinciaal voetbal !!!

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2020-21

Kalender Tweede Ploeg 2020-21

Kalender Vets 2020-21

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Lidgeld 2020-21

Bestelformulier kledij 2020-21

Volgende evenement