Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Er wacht ons een loodzware opdracht, de uitstap naar leider Diest, een stad met een rijke voetbalgeschiedenis, ooit een eersteklasseploeg rijk, later in fusie met FC Assent maar nooit meer het grote Diest van weleer en vorig jaar zelfs gezakt uit eerste provinciale.

Diest voetbalt nog wel in het warandestadion, op de mat waar de voetafdrukken van Van Camp, Van Rompaey, Carmans, Riveros en Voordekkers nog zichtbaar zijn...

 

Twee weken na mekaar stunten zit er voor ons misschien zelfs ook in, je weet maar nooit met de Hoegaardiers, maar onderschatting zal er vandaag in Diest zeker niet zijn na onze stuntzege van vorige week...

We missen Janis met te veel geel en Jens meldde zich ziek, veel gevaar, veel lengte en veel snelheid weg uit ons aanvalscompartiment, maar de jonge garde is opnieuw paraat . Heel veel toeschouwers, een goedgevulde zittribune, nog eens een wedstrijd met een voetbalsfeertje, dat was lang geleden.

 

 

De thuisploeg, het meest aan de bal, probeert vruchteloos om een barstje te vinden in het brouwersblok, heel sporadisch voetballen ze met dat constante balbezit een waterkansje bijeen. Onze ploeg staat echter heel goed en er is gemor en zelfs een beetje onrust waarneembaar bij de talrijke lokale aanhang.

Zelf ondernemen wij een ook wel schuchtere pogingen, echt gevaarlijk zijn we niet maar  we houden wel knap de nul.

 

Na de herneming hetzelfde spelbeeld, Diest veel aan de bal, de Hoegaardiers onder druk, heel af en toe er even uit maar het onvermijdelijke gebeurt : een snelle korte hoekschop van Convents, wij niet helemaal in onze organisatie en Commers kopt onhoudbaar in de kruising.

Een zucht van opluchting op de tribune, heel Diest blij en bij ons de veer gebroken... ?

 

We houden nog een kwartier stand maar dan blijkt dat de eerste helft op dit grote veld ons te veel energie kostte,  een paar kleine onzekerheden worden nog door Moreel en  twee keer Convents in  een forfaitzege omgezet. Een te hoge score, een paar vermijdbare doelpunten maar een SCOH dat  een hele tijd onrust en onzekerheid zaaide binnen de Diestse rangen...

 

Alles mocht, niets moest, we gaan vandaag kopje onder tegen de gedooodverfde titelpretendent, maar de manier waarop telt, er stond weer eens een ploeg op het veld, één voor allen, allen voor één, zo zien we het graag.

 

Volgende week trekken we naar Binkom, voor enkelen onder ons “een specialleke”, daar willen we graag winnen... als het kan tenminste. Succes !   

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement