Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Na een mindere periode van “de ploeg van je hart” is het altijd met een beetje “ met schrik in het hart” dat je op zondagnamiddag afzakt naar de plaats van het gebeuren, vandaag naar Herent.

KFC staat zevende met in het veld een zeer jonge, “”van horen zeggen” ook een goed voetballende en zeer gretige ploeg... wij missen Jurge (geel) en Bjorn (kwetsuur), maar we weten dat we liefst nog enkele punten moeten pakken voor we de winterrust ingaan !

 

Met een ietwat herschikte ploeg, Steven diep in de verdediging en Jurgen als sluitstuk, is het aanvankelijk Herent dat het meeste balbezit heeft, wij proberen om druk te zetten... de vrij jonge lokale verdediging gaat daardoor al vlug in de fout: een aandringende Janis en een goed gevolgde Jens en het staat na vijf minuten 0-1 !

 

 

Bij de lokalen begint de motor dan al een beetje te sputteren, uitverdedigen met de daver op het lijf, heel veel terugleggen, geen diepgang, wij rustig combinerend en breed open de gevaarlijkste ploeg !

 

Halverwege de eerste speelhelft als Jens en Janis opnieuw een aflevering van “de paniekzaaiers” uit hun schoenen schudden gaan doelman en verdediging van de thuisploeg letterlijk “op een hoopje” en Michiel werkt met een majestueuze lob olympisch kalm af...(wat zo'n lepeltje van het“goei poeier” van Joren Nijs toch kan doen...).

Jurgen moet één keer alles uit de kast halen maar aan de rust staat het 0-2 en we heersen !

 

Na de appelsientjes zet Herent alles op alles om terug in de match te komen, onze herschikte verdediging geeft geen krimp, ons middenveld werkt zich te pletter en Jens, Janis en Michiel zijn een gesel voor de thuisverdediging: Jens die de bal ontfutselt en Janis diep stuurt, met succes, 0-3, de buit is volgens ons nu wel binnen !

 

Een paar minuutjes later kan Herent dan toch tegenscoren, een hoekschop, de bal die doorschiet, onvoldoende dekking aan de tweede paal, De Coninck kopt vrij in.

SCOH blijft echter de gevaarlijkste ploeg, het wordt zelfs 1-4 als Dimi de alomtegenwoordige Jens alleen op de Herentgoalie afstuurt... we genieten.

 

Met het eindsignaal in zicht dwingt de thuisploeg nog een licht toegekende strafschop af, Jurgen pareert die mooi maar wordt door zijn medematen in de steek gelaten: terwijl wij “er naar kijken” staan die van Herent met hun halve ploeg klaar om onze goalie in de hernemeing te fusilleren... een paar mensen meelopen met de strafschopnemer, de doelman een beetje “bijstaan”, “volgen”, moet kunnen !

 

We mogen in Herent terugkijken op een mooie prestatie van een gemotiveerde ploeg, de afwezigen hadden deze keer ongelijk, Veltem en Lubbeek nog pakken en met 20 pounten de winterstop in...

hoop doet leven ! 

 

Je kan nog altijd inschrijven (maar haast je) voor de lunch van SCOH, nu zondag 8 december... lekker, echhhhhh... lekker !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2019-20

Kalender Tweede Ploeg 2019-20

Kalender Vets 2019-20

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Planning Socceronline

Cup van Hoegaarden: inschrijven

Volgende evenement