Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

VC Bekkevoort - SCOH: 3-1

Moeten aantreden tegen de al vijf maal na mekaar ongeslagen periodeleider zonder je sterkhouders Bartholomé, Goen en Soetaers, het geeft de burger sowieso al minder moed, maar als dan plots blijkt dat  dit Bekkevoort ondanks alles ons niet kan overklassen en wij zelfs de toon kunnen zetten begin je opnieuw te hopen...

Veel goed voetbal wordt hier niet geserveerd en  GJ Van Velthoven zet de brouwers met een fraai kopbaldoelpunt na een perfect getrapte hoekschop van Tomaz Thys VD Audenaerde, al na tien minuten op voorsprong .Gemor van de thuissupporters aan de zijlijn en ongeordend voetbal van de periodeleider op het veld, alles lijkt er op dat we hier ondanks alles toch iets kunnen rapen. Met die riante voorsprong halen we de appelsientjes echter niet, een paar betwistbare beslissingen van een weinig overtuigend leidende trio ligt mee aan de basis.Wij discuteren zinloos over een onterecht niet toegekende vrijschop en laten de thuisjongens de vrije loop richting doel... als de vlaggenman van dienst ook nog vertikt om te wapperen wanneer Peeters in duidelijke buitenspelpositie de bal toegespeeld krijgt staat het 1-1...

VC schept nieuwe moed en vijf minuutjes later staat het al 2-1, een counter, een eerste schot afgeblokt, wij echter niet alert genoeg en Kevin Pairroux mag ongehinderd hernemen...Wij laten nog een mooie mogelijkheid onbenut, een vrijschop recht voor doel, op de rand van de zestien gaat, na een klein meningsverschil over wie die zal trappen, nipt naast.

Na de herneming zijn we zeker niet de mindere van de thuisploeg maar we vergeten dat in doelpunten om te zetten, dezelfde vlaggenman wappert nu echter wel gretig als Koen Nicolaes, duidelijk on-side vertrokken, de 2-2 binnenschiet. Een paar onbeheerste doelschoten en steriele druk aan beide kanten, een paar keer flagrant mistasten van de assistenten en de uiteindelijke 3-1 voor de thuisploeg op counter na een laatste alles-of-niets-offensief van de hoegaardiers doen ons puntenloos afdruipen.

Spijtig maar helaas, ons lijkt het of we voor de tweede week op rij punten te grabbel gooien die we zo maar voor het rapen hadden... de inhaalmatch tegen Rillaar van volgende zaterdag dan maar om ons misschien als vroege paaseitjes wat supportersvreugde te laten scharrelen... succes !

 SCOH B- Ars Goetsenhoven: 1-2

De B boys kregen de buren uit Goetsenhoven op bezoek. Vooraf liepen de U7's van trainer Jeroen Andries mee op, samen met hun Peter Jeremy Cambier. In de eerste helft was het beste combinatiespel voor de brouwers maar Goetsenhoven was hte eerst het dichts bij een doelpunt. Foucart redde echter vakkundig. Andries kwam voor Hoegaarden dicht bij de opening maar zijn poging ging net naast. 0-0 bij de rust.

Na de appelsientjes kwam Goetsenhoven op voorsprong. Een vrije trap werd door Foucart in eerste instantie gestopt maar een goed gevolgde bezoeker trapte de rebound binnen 0-1. Hoegaarden op achtervolgen maar dat deden ze met overtuiging. Een vrije trao van Cambier stierf onderkant lat maar Bjorn Mathei knalde in het geharrewar achteraf binnen 1-1. De wedsrijd kon alle kanten op en leek op een gelijkspel af te gaan. Tot 5 minuten voor tijd een bezoekende speler te veel ruimte kreeg en in de 16 foutief werd gestopt. Strafschop voor de bezoekers en die lieten de kans op de zege niet liggen. 1-2 en de derbywinst voor Goetsenhoven want SCOH had te weinig tijd om nog terug te slaan.

Jammer want al bij al was een gelijkspel correcter geweest. SCOH speelde beter dan vorige week, was voetbaltechnisch misschien de betere ploeg, maar kon vooraan te weinig voor gevaar zorgen. Volgende week spelen onze jongens in Haasrode, dat gisteren met een voorhistorische 10-5 ! RC Meldert aftroefde.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement