Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

FC Rapide Wezemaal - SCOH A: 2-1

Verwend met een 12 op 12, dan koester je verwachtingen en zo reisden we ook af naar Wezemaal want met nog één driepunter er bij zijn we helemaal zeker...We missen alleen Janis Bartholomé die nog herstelt van een verrekking, G. Pierreux, Koen Nicolaes en Philip Le Roi starten op de bank.

Hoegaarden is van bij de aanvang de beter voetballende ploeg ,we dreigen dan ook een paar keer serieus en als Tom Soetaers alleen op de doelman van de thuisploeg mag afgaan faalt hij niet en het staat na twintig minuten over verdiend 0-1.Rapide houdt ondertussen krampachtig vast aan zijn aloude speelstijl, veel lange ballen die maar heel zelden voor enig gevaar zorgen. De brouwers laten zich ondertussen wat in slaap wiegen en vergeten te voetballen en de score op te drijven...

Na de herneming dommelen we dan helemaal in en we nemen voluit deel aan het “pottekestamp – voetbal” van de thuisjongens, we duelleren niet meer, we bouwen niet meer...We hervallen letterlijk in een oude kwaal waar wij dachten van verlost te zijn na de 12 op 12 van de voorbije weken... jammer maar helaas. Wat niet had mogen gebeuren gebeurt toch en helemaal uit het niets mag Van De Schoot, ongedekt, met een zondagschot in de verste kruising Rapide op 1-1 brengen.

Koen Nicolaes mag dan invallen en zijn eerste actie brengt hem helemaal alleen voor de thuisdoelman maar scoren doen we niet !Tot dan heeft de thuisploeg eigenlijk geen enkele kans bijeen gevoetbald, hun gedrevenheid haalt het echter van een inspiratieloos en bij wijlen futloos SCOH, want we gaan uiteindelijk helemaal de boot in. Hambrouck, ongedekt, kopt minuut 71 na vrijschop de 2-1 binnen. Nog één keer moet de Rapidegoalie gepast redding brengen, verder komen wij niet !

Op een wel slecht en hobbelig terrein laten we meer dan ooit de kans onbenut om de volle buit te rapen en een derde geel voor M. Goen en T. Soetaers en in de slotminuten rechtstreeks rood voor GJ Coenen laten een paar littekens na in de selectie voor volgende week tegen Bekkevoort.

Na vandaag onthouden we alleen dat je met één veldslag de hele oorlog niet verliest... want zondag wacht ons de leider in de periodestand en een voetballende ploeg met een paar supersnelle spitsen, thuis gaven ze ons voetballes... wij zijn echter altijd op weerwraak belust, succes !

SCOH B- Korbeek Sport: 1-4

De B boys waren de laatste tijd in goede doen. Na een 6 op 6 en een verdienstelijke nederlaag vorige zondag tegen Kortenaken koesterden ze hoop op puntengewin tegen Korbeek Sport. Het was ijdele hoop want SCOH verloor oververdiend met 1-4 van de roodblauwen.

Korbeek begon het sterkst aan de partij en kreeg al vroeg enkele open klansen. Doelman Lars Foucart neutraliseerde echter vakkundig elke poging. Hoegaarden kon na een kwartier ook dreigen maar Mathei knalde van kortbij op de doelman en ook een kopbal van diezelfde Mathei werd wat later door de bezoekende doelman gepareerd. Aan de overkant onderscheidde Foucart zich nogmaals met enkele wonderreddingen. In de 27ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven en stond het verdiend 0-1. SCOH probeerde terug te slaan maar Omloop en Vandeput kaderde hun schot niet. Ook een kopbalkans van Deweerdt werd verijdeld door de bezoekende goalie. Aan de overkant kreeg Korbeek een strafschop na handsspel in de 16. Ook deze kans op de 0-2 redde Foucart met een knappe save. Zo ging SCOH vooral dankzij uitblinker Lars Foucart rusten met een minimale ruststand van 0-1.

Trainer Lambert hield een lichte donderpreek tijdens de rust, want zijn jongens presteerden ondermaats. De 2de helft moest beter. Het betere spel duurde echter maar 10 minuten en toen de bezoekers weer te makkelijk konden scoren en er 0-2 van maakten was de match gespeeld. Ze liepen daarna zelfs makkelijk uit tot 0-4 en dan had Foucart nog enkele prima reddingen in huis of de score was hoger geweest. SCOH kon in het slot via Regi Andries de eer redden (1-4) maar dat was niet meer dan een pleister op de wonde. 

Een ontgoochelende prestatie van onze jongens die vandaag bewezen dat wanneer ze  niet als één blok spelen, zoals in de voorbije weken,  ze nog weinig punten gaan pakken. Volgende week is het derbytime want komen de buren uit Goetsenhoven op bezoek. Die wonnen gisteren met 0-2 op RC Meldert  Hopelijk zijn onze B boys dan wat meer geinspireerd.

 

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018