Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH B verloor vanmiddag met 0-2 van leider Kortenaken. Voor meer dan 120 toeschouwers, die van Kortenaken waren in de meerderheid, maar ook heel wat volk van Hoegaarden was komen opdagen, zagen we een leuke sportieve pot, waar Kortenaken de lakens uitdeelde en Hoegaarden met man en macht verdedigde.

Ze deden dat kranig trouwens en ook op een sportieve manier, maar meer dan de geelzwarten het heel moeilijk maken zat er niet in. Tot aan de rust hielden ze de leiders op 0-0 maar eerlijk is eerlijk, onder impuls van de beste man op het veld Filip "Fox" Jacobs misten de leiders enkele kansen op een voorsprong. Vooral Bjorn Ruysen, ex Hoegaarden was ons (nog even) genadig (dank u Bjorn) want hij miste 2 goede kansen. Omloop en Vandeput hadden ondertussen vanop afstand enkele "kleine" mogelijkheden om de Hoegaardiers op voorsprong te schieten maar wat geluk ontbrak.

Na de rust leek het er even op dat een verrassing in de maak was, want Hoegaarden kwam goed uit de kleedkamer en beheerste even het spelbeeld en was gedurende een 10 tal minuten op de helft van de leider te vinden. Maar net toen, sloeg ex Hoegaardier Bjorn Ruysen dan toch toe. Met zijn 29ste van het seizoen nekte hij groenwit. Wat later verdubbelden de leiders de score, op assist van Bjorn Ruysen trouwens (merci Bjorn !!sad) , en was de wedstrijd gespeeld. Bjorn Ruysen had zijn job gedaan en kreeg van zijn trainer een applausvervanging. Bjorn is ne grote mijnheer, bleef respectvol tegen zijn ex club, en in zijn wellicht laatste optreden op Hoegaardense grond deed hij waar hij bekend voor is: scoren en assists uitdelen.   

SCOH stond goed, verdedigde goed maar aanvallend kon het de leider niet meer bedreigen. De wedstrijd eindigde dus op een logische en verdiende 0-2 zege van Kortenaken.Supporters van Hoegaarden en Kortenaken gaven beide ploegen een welgemeend applaus.

Van onze kant, een dikke proficiat aan de mannen van Lambert voor de strijd en mentaliteit vandaag. Kortenaken heeft toch gas moeten geven en dat alleen al is een verdienste.We wensen de mannen van ex Hoegaardier Vanhamel alle succes toe in hun titelstrijd tegen Bunsbeek en bij deze ook veel succes volgend seizoen in 3de provinciale want een promotie kan niet meer fout lopen .Proficiat !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement