Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A- Averbode-Okselaar 1-0

Wij hadden een beetje het bange vermoeden dat de bezoekers hier vandaag met het mes tussen de tanden hun gram wilden halen voor hun opdonder tegen de brouwers uit de heenronde, komt daarbij ook nog het afhaken van woelwater Janis Bartholomé die zich donderdag kwetste op training...

Al snel blijkt echter dat de Hoegaardiers zich ook vandaag niet zomaar willen laten inpakken, onmiddellijk zijn zij de spelbepalende ploeg, stug in de verdediging, alert op het middenveld, scherp in de aanval en het zware terrein en de felle wind blijken geen hinder te zijn voor de gesmaakte combinaties die ze op de mat leggen. Met een meesterlijk schot prikt Tom Soetaers op het halfuur de 1-0 op het scorebord, een prachtige aanvallende actie over Coenen, Ausloos, Goen... lag daarvan aan de basis. De gasten proberen nog wel iets terug te doen maar onze ploeg staat als een rots en het zijn duidelijk de brouwers die tijdens deze eerste speelhelft de beste kansen bijeen voetballen. Minpunt is het uitvallen van kapitein en rots in de branding, Dimitri Nijs met een verrekking. Hopelijk herstelt onze skipper snel ! Coach Michiels brengt Koen Nicolaes in, moet organisatorisch wat herschuiven, maar we halen toch zonder problemen de rust.

Ook na de herneming blijven de Hoegaardiers spelbepalend, gemor en ongenoegen bij de tegenpartij, een tweede geel voor Drijvers en dus rood wegens protest is er het gevolg van... In de numerieke meerderheid en met onze weergevonden “grinta” komen we nooit meer in de problemen en laten we zelfs na om de overwinning nog meer glans te geven... het hadden er weer een paar meer kunnen zijn ! 

Met wat blijkt een ploeg te zijn die ook op inzet kan schitteren, waar iedereen blijkbaar zijn plaats in die ploeg heeft gevonden en er zich daar ook helemaal geeft en waar ook de jongens van op de bank gedreven invallen, halen we over verdiend een zes op zes en werken we ons stilaan langzaam maar zeker naar een stek in de “linkerkolom”... Proficiat boys, het was een sterk vertoon, in alle lijnen !

Vanaf zondag beginnen we aan een uit-marathon, Linden komt eerst aan de beurt, ook daar hebben we nog iets goed te maken: de drie punten uit de heenronde proberen we er terug te gaan pakken ! Succes

Atlas Linter - SCOH B 2-3

De mannen van Coach Lars Lambert behaalden gisteren een mooie uitoverwinning op het veld van Atlas Linter en wissen daarmee zonder enige twijfel  de vorige week opgelopen pandoering definitief weg.

Met het windvoordeel startte onze jongens verschroeiend en Sven Omloop (de man met een traptechniek à la Tom Soetaers) knalde al na 2 minuten de bal tegen de linterse netten. Atlas aangeslagen, SCOH op dreef en enkele minuten later was het Reginald "Regi" Andries die na een mooie kapbeweging gevolgd door een lage knal de thuisgoalie versloeg. de brouwers op rozen. Atlas reageerde maar achteraan stond het stevig. Tercalavres diende wel enkele keren alert te zijn maar de mannen van lambert waren niet van plan de 0-2 bonus snel weg te geven. Integendeel, de brouwers liepen nog voor de rust uit, want toen Mathei slim zijn verdediger in de fout lokte en de scheids terecht naar de stip wees schoot kapitein Michou Vandeput de 0-3 binnen. Wat een weelde !

Na de rust had de thuisploeg de wind in de rug en Trainer Lambert waarschuwde zijn manschappen dan ook dat de schaapjes nog niet op het droge waren. Regi Andries kreeg de kans op de 0-4 doodsteek, maar miste. In de reactie scoorde de thuisploeg wel 1-3 en dat gaf de linterse burger moed. De B boys behielden echter "de cool" en hielden Atlas, dat met lange ballen voor averij probeerde te zorgen, redelijk ver weg van hun doel. Toch werd het nog spannend toen de thuisploeg een 12 minuten voor tijd de 2-3 aansluiting kon maken. Maar SCOH stond er gisteren en bleef overeind. De 3 punten gaan mee naar Hoegaarden en geven onze jongens een ferme boost. Leuk als je weet dat zondag de dorpsderby tegen RC Meldert, dat gisteren gelijk speelde, op de agenda staat. Proficiat mannen !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement