Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

VC Bertem-Leefdaal – SCOH A (zondag 14u30, Dorpstraat 257 in LEEFDAAL)

Het wordt terug even wennen voor de brouwers en hun supporters want na 4 thuiswedstrijden moeten we zondag terug op verplaatsing spelen. De reis gaat naar Leefdaal waar we de plaatselijke fusieclub VC Bertem-Leefdaal moeten bekampen.  De 5-0 derbyzege van afgelopen zondag tegen Ars Oplinter heeft  onze jongens en iedereen met een groenwit hart deugd gedaan en hopelijk kunnen we een vervolg breiden aan deze prestatie.

De uitwedstrijd  tegen Bertem-Leefdaal kondigt zich om diverse redenen moeilijk aan. Ten eerste  wordt er gespeeld op kunstgras en dat is toch altijd even wennen en een nadeel voor de ploeg die dat niet gewoon is. De vorige keer op kunstgras (in Veltem) leverde ons geen punten op, anderzijds speelden onze jongens er wel een prima eerste helft. Een tweede reden die de uitwedstrijd bemoeilijkt is uiteraard de tegenstander zelf.  We weten dat de neofiet een moeilijk te bekampen ploeg is die vanuit een zeer gedegen organisatie mikt op een snelle omschakeling en daarmee menige ploeg pijn doet. Zo klopten ze topper Butsel in eigen huis en zondag verloren ze pas in het slot  van die andere top 5 ploeg Averbode-Okselaar.   Ook Aarschot en Veltem hadden het niet onder de markt tegen de blauwbloezen.  

Een laatste reden om deze partij "full focus" aan te pakken is de sportieve situatie van Bertem-Leefdaal. In hun laatste 3 wedstrijden beten ze evenveel keer in het zand en zakten daardoor naar een 12de plaats, net boven de degradatiezone. Willen ze van een rustige kerstperiode genieten dan kunnen ze best nog wat puntjes vergaren. Zonder enige twijfel zullen ze zondag voor eigen publiek willen breken met de negatieve spiraal. 

De vorige confrontatie tussen Hoegaarden en Bertem-Leefdaal dateert van 2009-2010, het jaar dat onze eerste ploeg de titel pakte in 3de A. Toen speelden we gelijk. In die ploeg speelde oa de ondertussen in Butsel furore makende spits Andres Tack.

Het huidige Bertem bestaat vooral uit jonge, voor ons minder bekende spelers. De bekendste namen zijn Lukas Debackker en Amadeus Foulon (ex Veltem).

Coach Kris Michiels recupereert zondag alvast Koen Nicolaes die vorige zondag een gele strafdag uitzat. Het aantreden van die andere spits Janis Bartholomé – zondag afwezig door blessure - is nog twijfelachtig, en zal pas eind deze week worden beslist.  GJ Coenen, Jens Polfliet, de pas uitgevallen 2de doelman Jurgen Sergeys en Kyle Dewil blijven zoals geweten voor langere tijd niet inzetbaar.

SCOH B - Sp Molenbeek (zondag Hoegaarden, 14u30)

Onze B ploeg ontvangt zondagnamiddag, Sporting Molenbeek dat vorig seizoen degradeerde uit 3de Provinciale. Onze B ploeg heeft het niet makkelijk dat is geweten maar er zijn toch heel wat verzachtende omstandigheden. Vooreerst ontbreken er enkele spelers door blessures. Bjorn Matheï, Maxime Meert en Yentl Noe. Ten tweede dient coach Chris Waeytens, door de blessuregolf bij het eerste elftal, telkens  enkele spelers van zijn kern af te staan aan de A ploeg. Vorige zondag zaten Tomaz Thys vanden Audenaerde, Milan Morren en Tijs Malcorps op de invallersbank van SCOH A.  In totaal dus 6 spelers die ontbreken, dat is uiteraard van het goede teveel. Dat in rekenschap gebracht doen ze het de laatste weken niet zo slecht. Vorige woensdag wonnen ze in Neervelp en afgelopen zondag verloren ze wel bij Haasrode maar deden bij momenten aardig mee.

Nu zondag staat er weer een moeilijke opdracht op de agenda. Sporting Molenbeek staat op plaats 13, en zou in een normale situatie een tegenstrever moeten zijn waar we ons mee moeten kunnen meten, maar als we de uitslagen van de blauwwitten onder de loupe nemen dan leiden we af dat het een degelijke ploeg is. Zij wonnen bvb tegen Halle VV en Geetbets en speelden gelijk tegen topper Waanrode. Het wordt dus wederom moeilijk om voor het eerst de punten in Hoegaarden te houden, maar proberen zullen we. Deze tegenslag kan niet blijven duren. Nog enkele weken door de zure appel bijten en daarna kan het niet anders dan beter gaan. Succes jongens, gans SCOH staat nog steeds achter jullie !!

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender & Uitslagen A-kern

Kalender & Uitslagen B-kern

Kalender & Uitslagen Vets

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2017-18

Planning Socceronline

Volgende evenement