Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - FC Rapide Wezemaal (Hoegaarden, zondag om 15u)

Tja, de wens op een thuiszege tegen Linden werd niet ingewilligd en sterker nog de brouwers liepen tegen een 2de opeenvolgende thuiszege aan. Het zou oneerlijk zijn te stellen dat onze jongens een slechte wedstrijd speelden. Neen, SCOH deed haar best maar het liep niet zoals gepland. Dat had zeker ook te maken met de prestatie van Linden dat een sterke indruk naliet. Het zij zo, we moeten vooruit.

Aanstaande zondag speelt de groep van Coach Michiels opnieuw thuis en nu tegen  FC Rapide Wezemaal. Een tegenstander die we zeer hoog zitten hebben want de ploeg ligt ons totaal niet. In het recente verleden althans niet want de laatste 2 thuiswedstrijden tegen de roodwitten leverden evenveel nederlagen op. Het wordt dus zeer moeilijk. Bovendien verkeert de ploeg van trainer Van Passel in een goede vorm. Ze begonnen vrij zwak aan de competitie maar nu loopt de Wezemaalse trein op wieltjes. De laatste 4 speeldagen behaalden ze 10 op 12 en afgelopen zondag klopten ook zij Averbode Okselaar. Hoegaarden is dus gewaarschuwd dat een ploeg vol vertrouwen naar de Tiensestraat afzakt. Wij hopen op een topprestatie van onze jongens en hopelijk zit het ons ook eens mee want dat mag ook gezegd "Dame Fortuna" is ons nog niet gunstig gezind geweest. Soit, niet versagen jongens, echte binken staan op als het wat tegenzit

Korbeek Sport - SCOH B (Korbeek Lo, zondag om 15u)

De 2de ploeg van SCOH zit in een gitzwarte periode. Met 3 op 24 staan we onderaan het klassement en eerlijk is eerlijk we wisten dat we een moeilijk seizoen tegemoet gingen maar we hadden toch op iets meer gerekend. Ook hier heel wat verzaachtende omstandigheden zoals heel wat afwezigen (Mathei, Meert, Malevé) maar het zou te goedkoop zijn ons daar volledig achter te verschuilen.

Vorige zondag beet Hoegaarden ook in het Meldertse zand. In Meldert werd dat gevierd als een kampioenstitel, hetgeen we onze buren echt wel gunnen, maar bij ons bewijst deze nederlaag dat onze ploeg diep zit. Meldert was sterker en had vooral veel meer goesting en drang om te winnen,  maar is met alle respect niet de ploeg die de titel gaat pakken. Ondanks een bonus van 0-1 na 3 minuten en een man meer situatie in de 2de helft slaagden onze jongens er niet in iets te oogsten. Het moet anders mannen. Veel spelers spelen te vrijblijvend een wedstrijd, spelen de schuldvraag al te makkelijk door naar anderen maar beseffen vooral niet in wat een luxe ze hun  hobby kunnen uitoefenen en denken nog steeds dat je een match zomaar rustig kan winnen. In 4de provinciale is het bikkelen, zeker in deze ten opzichte van vorig seizoen veel sterkere reeks. 

Zondag staat er nog een moeilijkere tegenstander op de agenda. Korbeek Sport zakte uit 3de prov en staat momenteel 5de. Een kleine voorspelling: Een mak Hoegaarden gaat een korf kunnen vullen met Korbeekse doelpunten. De vraag is nu... gaan we als makke schaapjes naar ginder of gaan we de strijd aan met alles wat we in ons hebben. Verliezen kan maar zomaar over ons laten lopen NIET, dat moet de instelling zijn

Inspiratie zouden we kunnen halen uit een middeleeuwse veldslag. Anno 1297 vochten de Schotse boeren olv William Wallace voor hun bevrijding  tegen het ongenaakbare Engelse leger. De Schotten waren onderbewapend en hadden minder manschappen dan de Engelsen. Met de ballen in de hand, stinkend naar stront en zweet en met volle borst vooruit gingen ze de ongelijke strijd aan. .... Ze hakten de veel sterkere Engelsen in de pan.. (Braveheart)

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement