Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - VK Linden  (zondag 15u, Hoegaarden)

De vorige voorbexchouwing was messcherp en legde de vinger op de wonde die Binkom had gemaakt. De boodschap kwam over. Na een goede trainingsweek, wat collectieve en individuele bezinning en een prima wedstrijdvoorbereiding antwoordden de brouwers met een klinkende prestatie en dito overwinning tegen leider Averbode-Okselaar.

Wat we zondag te zien kregen van de ploeg van Coach Michiels was het beste sinds lange tijd. Het deed ons terugdenken aan de topperiode die we vorig seizoen beleefden in de 2de periode. De meegereisde supporters waren zondag in de wolken en  reisden met trotsheid en een bak vol hernieuwde voetbalgoesting terug naar Hoegaarden.  Dit willen ze blijven zien en door een speling van de kalender en de omwisseling t.v.v. Bekkevoort spelen onze groenhemden nu 4 keer thuis. Ideale momenten dus om ook de talrijke thuissupporters te laten genieten van goed voetbal. Uiteraard zullen de desbetreffende tegenstanders niet vrijwillig meewerken aan een leuk Hoegaards verhaal. Te beginnen met de tegenstander van komende zondag, VK Linden.

De Lindense groenwitten staan na enkele jaren vagevuur in 3de prov terug in 2de en doen het meer dan behoorlijk in deze eerste periode.  Ze totaliseren  9 punten en staan op de 8ste plaats. Linden is een ploeg dat maar best niet onderschat wordt want zondag zorgden ook zij voor "een uitslag van de week". Ze klopten namelijk de topfavoriet voor de titel SC Aarschot met 1-0, zij het naar hun eigen zeggen wel op een diefje maar dat is hun recht. De week voordien verloren ze slechts nipt en naar verluidt onverdiend in Averbode. Wie denkt dat het zondag van een leiden dakje zal gaan zal wellicht van een kale reis terugkomen. De Lindenaars lezen ook kranten en weten dus dat onze mannen de leiders in de pan hakten. Gesterkt door hun zege tegen de topfavoriet zullen ze deze stunt nog eens willen herhalen tegen de brouwers.

VK Linden, getraind door Coach Frank  Luckermans, heeft enkele spelers in haar rangen die we best niet te veel "alleen" laten, zoals spits Kim Ceulemans , Joris Fannes en Willem Vliers (ex Bierbeek en Haasrode). Jongens, wees op uw hoede. Het zal knokken worden, geduld hebben en vooral heel scherp zijn in de zones van de waarheid.

Voor onze nieuwe voorzitter Roel Heyvaert is het een speciale wedstrijd. Linden is zijn geboortedorp en winst van de brouwers levert ongetwijfeld een tractatie van de "President" op !

De voorzitter "op kosten jagen" daar moeten we alles aan doen smiley. Go for it mannen, succes !


RC Meldert- SCOH B (zondag 15u, Meldert)

Onze 2de ploeg wordt zondag verwacht in de Hoegaardense deelgemeente Meldert waar Racing Club Meldert hun een warm welkom zal heten. Een derby dus, maar gezien de eerste ploeg op hetzelfde moment in Hoegaarden speelt wellicht een derby met wat minder volk dan bij de vorige edities. Vorig seizoen namen de brouwers een kleine 100 supporters mee naar Meldert, dat zal zondag wat anders zijn.

Desalniettemin toch een leuk gegeven zo een dorpsderby. Vorig seizoen wonnen onze jongens 2 keer van de buren warvan de 1ste verdiend doch de 2de onverdiend. Het Meldert van toen is met niets te vergelijken met de huidige vernieuwde ploeg. Zo is trainer Walter Staes opnieuw aangesteld en die weet een ploeg wel organisatorisch te zetten. Meldert staat met 5 punten boven SCOH B en dus zijn zij favoriet zondag.

Onze jongens kampen met enkele afwezigen en dus zal het niet simpel zijn om in Meldert iets te oogsten. Vooral defensief doen onze buren het heel wat beter dan de onzen. Enkel Waanrode kon veel scoren tegen Meldert, in alle andere wedsrrijden was het close. Aanvallend loopt het net als bij onze jongens niet zo vlot want ze scoorden slechts 7 keer . Op basis hiervan kunnen we wellicht stellen dat RC Meldert een ploeg is die vanuit een strakke organisatie speelt en haar momenten kiest om te prikken. Puntengewin in de derby  zal dus niet evident zijn voor de mannen van Waeytens die de laatste weken niet slecht spelen maar toch telkens dat tikkeltje tekort komen om iets te halen. Moeilijk gaat echter ook, dus mits een goede ingesteldheid en lots of commitment moet iets halen mogelijk zijn. Succes mannen !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 11/11/2018