Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

St Meerbeek – SCOH A  (zondag, 15u in Meerbeek)

9 op 12 en een gedeelde 3de plaats in de rangschikking. Geen vuiltje aan de lucht en “huisje wel tevree"  in Hoegaarden dus , of niet soms? Ontevreden zijn we niet en  zou met 9 op 12 trouwens pretentieus zijn, maar bovenstaande “scorebordanalyse”  zou anderzijds ook te kortzichtig zijn. Laat ons in Hoegaarden nu net over de eigenschap beschikken  dat we altijd kritisch en waakzaam zijn teneinde niet bruusk op de grond te vallen. Dus neen, we dagdromen niet en ja we zijn ons zeer bewust dat de punten niet alles zeggen. Eerlijk is eerlijk, de thuiswedstrijden tegen Lubbeek en Rillaar waren niet super en 2 keer een gelijkspel ipv een zege had gekund. Anderzijds was de prestatie  tegen (een weliswaar verzwakt) Haasrode wel heel goed.  De enige nederlaag, die tijdens de openingsmatch in Veltem, is aanvaardbaar - want Veltem is een topploeg -  maar had vermeden kunnen worden indien de brouwers er hun kansen in de eerste helft hadden afgemaakt  

Conclusie na  4 wedstrijden:  Het resultaat is goed, maar het spelpeil kan en moet beter, of moet op zijn minst langer aangehouden worden, zeker  wanneer we tegen de kopploegen  gaan uitkomen.

Laat dat nu net het geval zijn volgende zondag want de Hoegaardiers reizen af naar Meerbeek, een ploeg die eveneens 9 op 12 heeft en dus bovenaan de rangschikking staat. Een topwedstrijdje dus tussen twee nummers drie van de rangschikking. Wie wint blijft voorlopig bovenaan mee draaien,  wie verliest zal in de buik van 2de B terecht komen.  

Dat Standaard  Meerbeek bovenaan staat is voor de buitenstaanders wellicht een verrassing want de voorbije seizoen streden ze steevast tegen de degradatie. Anderzijds heeft coach Jo Mertens  voor stabiliteit in het Meerbeekse huis gezorgd  en versterkten de Kortenbergenaars zich met enkele uit het Brusselse afkomstige technisch vaardige spelers.   Op hun iets kleinere veld is het altijd moeilijk om te winnen  en dit seizoen tegen een Meerbeek “in de vibe” zal het des te moeilijker worden.

De mannen van Coach Michiels zullen warm onthaald worden in Meerbeek want de blauwblauwen hebben iets goed te maken tegen de groenwitten. De voorbije 2 seizoenen kon Meerbeek niet winnen van SCOH en daar zullen ze zeker graag verandering in brengen. SCOH  won de laatste 2 wedstrijden in Meerbeek en willen ze dat een derde opeenvolgende keer doen zal het 90 minuten vollen bak moeten zijn. Het kan echter ! Dit SC Out Hoegaarden is nog niet 100% en dus gaan we ongetwijfeld progressie maken. Een SCOH dat top is zal het elke ploeg moeilijk maken en hopelijk kan dat zondag al het geval zijn. Come on guys !

Hannes Claes, Wim De Windt en Gert Jan Coenen zijn herstellende maar de topper in Meerbeek komt te vroeg. Over Dumoulin, Vanvelthoven en Soetaers bestaat nog veel onzekerheid want ze kampen allen met wat last. De donderdagavond training zal cruciaal zijn mbt hun aantreden.

SCOH B – Halle VV (A terrein Hoegaarden 15u)

De B boys van Waeytens ontvangen zondag eveneens blauwbloezen maar dan afkomstig uit Halle Booienhoven.  Op zijn minst gezegd een moeilijk matchke want Halle is een typische 4de provincialer die elk seizoen een moeilijk te manoevreren team blijkt te zijn. Dit seizoen haalden ze nog “maar”’ 5 punten maar hadden een moeilijk programma te verwerken. Zo moesten ze tegen ondermeer de titelkandidaten Korbeek Sport (4-1 verlies), Waanrode (2-2)  en Atlas Linter (1-1). Vorige zondag wonnen ze voor het eerst en dit met nipte 2-1 cijfers tegen de buren uit Meldert.  De zoete smaak van de overwinning hebben ze dus geproefd maar dat deden onze jongens vorige week ook voor het eerst na de mooie 0-3 op Neerwinden. Twee ploegen met vertrouwen dus zondag en dus wordt het ongetwijfeld een boeiend kijkstuk.  Spits Bjorn Matheï, zal er uiteraard niet bij zijn, want Bjorn brak een voetbeentje en ligt in het gips.  Niettegenstaande hopen we dat SCOH B iets kan thuishouden tegen de Hallenaars. ARRIBA SCOH B ! 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement