Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

ST Haasrode - SCOH A : 2-5

Na de felbevochten overwinning van vorige week tegen Lubbeek hadden we voor de verplaatsing naar Haasrode stiekem de hoop gekoesterd om minstens één puntje mee naar Hoegaarden te brengen. De thuisploeg mist immers een aantal basisspelers met blessures, bij de Brouwers zitten Hannes Claes en G.J. Coenen nog in de ziekenboeg.

Al snel bleek dat de Stormvogels veel pluimen hadden verloren en dat de Brouwers vanavond uit hun beste vaatje tapten... Na drie minuten stuurt Tom Soetaers vakkundig winger Quentin Huart in de diepte, diens gemeten voorzet landt voor de voeten van G.J. Vanvelthoven en het staat dan al 0-1.

De thuisjongens zijn als van de hand gods geslagen, SCOH demonstreert en vier minuten later heeft Michiel Goen er al oordeelkundig nummer twee binnen gelegd. Nog voor het kwartier is het de beurt aan Tom Soetaers om een teruggelegde bal onhoudbaar in één tijd voorbij de dan al radeloze thuisgoalie te poeieren. We zitten op rozen !

Als wij de voet al een beetje van het gaspedaal halen profiteert Haasrode om wat meer in de match te komen, ze dwingen een paar hoekschoppen af en even voor het rustsignaal scoort Lambeau de tegentreffer met het hoofd.

De Stormvogels komen het meest gemotiveerd terug uit de kleedkamers en zijn even de spelbepalende ploeg maar zonder veel doelgevaar, alleen een kopbal van Van Nooten na hoekschop die over gaat..Bij de daaropvolgende tegenstoot velt Janis Bartholomé echter het definitieve vonnis, 1-4 na vijftig minuten en even na het uur maakt Janis er ook 1-5 van. In de tachtigste minuut moet onze goalie Wim De Windt na een onschuldige inspeelbal plots naar de kant met hinder in de liesstreek. Omdat we al onze vervangingen al hadden doorgevoerd  trekt Michiel Goen noodgedwongen  het keepersplunje aan... Van Nooten verrast onze gelegenheidsdoelman nog met een omhaal.

Een goed leidend trio Denoodt, Kempeneers, Van Dooren maakt even later een einde aan de lijdensweg van de Stormvogels, met een welverdiende en ruime 2-5 overwinning keren we tevreden terug naar het bierdorp, waar de ganse ploeg nog laat navierden in herberg Den Venetiaen. Een mooie prestatie van een geolied geheel, doelpunten uit het boekje, meesterschap in alle lijnen, daar geniet een mens van ! Zondag komt Rillaar, doe zo voort ! Proficiat boys.

SCOH B - SC Orsmaal : 0-2

Onze 2de ploeg kreeg (sub)topper Orsmaal op bezoek dat ook op zoek was naar de eerste overwinning. De eerste helft was kwalitatief goed van beide teams maar Orsmaal was net iets efficiënter in de afwerking en dankzij doelpunten van Vanzurpele en Binnard leidden de roodblauwen met 0-2.

SCOH kwam scherper voor de dag na de rust en had het beste van het spel. Polfliet, Mathei en Omloop kregen enkele doelrijke kansen maar het was vooral de puik keepende doelman Verlinden die op zijn eentje SCOH verhinderde te scoren. SCOH bleef aandringen tot de laatste minuut maar het mocht niet baten, Verlinden en zijn defensie ploiiden niet.

Het 3de verlies voor de mannen van Waeytens maar toch zagen we eindelijk een SCOH B dat we willen zien, namelijk goed combinatiespel en vooral een ploeg die er tot het uiterste voor ging. Op die manier verder doen moet vroeg of laat beloond worden. Volgende week zijn onze jongens te gast in Neerwinden. Succes mannen !  

Ook respect voor de scheidsrechter Berge die bereid werd gevonden deze wedstrijd te fluiten.

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 11/11/2018