Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A -SMS Lubbeek 2-1

Onze eerste thuismatch van het nieuwe seizoen, voorafgegaan door een weeral overheerlijke lunch, we willen de traditie in Hoegaarden vandaag alle eer aandoen: voetbal een feest !

G.J. Coenen moet verstek geven wegens blessure, Jens Polfliet en Gerard Pierreux zoeken enkele dagen met de vriendinnetjes de zonnige oorden op...

De Hoegaardiers zijn van bij de aanvang de toonaangevende ploeg met veel balbezit en scheppen enkele doelrijpe kansen. Een heel klein beetje onzekerheid bij de bezoekende goalie en een alerte Michiel Goen zorgen voor de 1-0 net voor het eerste kwartier.

Bij de eerste tegenaanval van Lubbeek echter neemt Arno Booten onze verdediging in snelheid te grazen, zijn schot wijkt nog af en het staat op het halfuur opnieuw gelijk. Een beetje een domper op de feestvreugde maar de brouwers zijn niet onder de indruk, we blijven voetballend de toon aangeven, de bezoekers gaan met lange ballen op zoek naar de aalvlugge Booten... waakzaamheid blijft geboden. Een schot van Tom Soetaers wordt nog nipt over getipt door doelman Cochet, we raken nog de dwarsligger.. Net voor de rust brengt G.J. Vanvelthoven toch soelaas, hij net mooi de 2-1, de pintjes in de goedgevulde kantine smaken daardoor weer een stuk beter!

Na de herneming loopt de wedstrijd dan plots voor de Hoegaardiers weer niet meer zo vlot, Lubbeek komt het felst uit de kleedkamer. Het jonge scheidsrechterlijke trio neemt daarbij ook nog een paar betwistbare beslissingen... de bal gaat zelfs op de stip voor een tussenkomst van onze goalie waar niemand behalve de ref zelf een strafschop in zag. Thuiskeeper Wim De Windt pareert echter mooi de penalty van Winnen. SMS is plots de gevaarlijkste ploeg, Booten treft de onderkant van de dwarsligger, de bezoekende supporters zien de bal zelfs over de lijn... Wij worden een paar keer al of niet terecht een doelpunt onthouden voor buitenspel...

Uiteindelijk is het toch een beetje met een zucht van opluchting dat we de ref het eindsignaal horen blazen, de eerste puntjes zijn binnen, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar moeilijk gaat ook en we zijn misschien vertrokken voor een reeks... proficiat boys.

Zaterdag in Haasrode gaan we daar zeker een gunstig gevolg aan breien !

Kortenaken- SCOH B  7-1

De tweede ploeg van SC Out Hoegaarden moest op bezoek bij titelkandidaat Kortenaken. De thuisploeg was een maatje te groot voor onze jongens en al na 15 minuten stond het 3-0. Bij de rust leidden de geelzwarten met 4-0.

In de 2de helft voetbalden onze jongens aardig mee maar ze konden niet voorkomen dat Ruysen en co nog 3 maal scoorden. In het slot kon kapitein Michou Vandeput op vrije trap de eerredder maken. 

De nederlaag tegen een ploeg als Kortenaken is geen drama. Onrustwekkend is wel het vele gemor onderling dat elke ploeg kan missen als de kiespijn en waar niemand beter van wordt. Wil de B ploeg een aangenaam seizoen spelen dan zal er aan één zeel moeten getrokken worden. Voetbaltalent is er voldoende aanwezig  een geheel vormen op het veld (voor elkaar door het vuur gaan) is nog een werkpunt. Dat begint bij elke speler individueel.  Komaan jongens, in de voorbereiding lieten jullie aardige dingen zien en dus kan het. Geef de schuld niet door aan een ander maar start met je zelf in vraag te stellen en in de eertte plaats het beste van jezelf te geven. Als elke speler dat doet komt het goed. Volgende zondag ontvangen de mannen van Waeytens, SC Orsmaal dat met 1 op 6 ook niet denderend uit de startblokken kwam maar traditioneel een moeilijk te bekampen ploeg is. Succes ! 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement