Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Voila, na 6 weken voorbereiding start dit weekend voor onze senioren de competitie. De A ploeg moet naar Veltem, de B ploeg ontvangt in Hoegaarden om 15u de B ploeg van Lubbeek. De vraag is hoe onze A en B ploeg er voor staan?

HO Veltem - SCOH A

Een uitwedstrijd op Veltem is nooit een cadeau want de Chocovit boys zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de top 5 van 2de B.  Extra moeilijk wordt nu ook de ondergrond van het Veltemse terrein want sinds deze zomer hebben ze een kunstgrasveld en dat speelt toch wat anders. Om een beetje te wennen aan het synthetische terrein werd er maandag getraind op het kunstgras van Jodoigne. Of dat volstaat is een andere vraag maar helemaal onwennig zal het dus niet meer aanvoelen. Trainer Kris Michiels kan zondag op bijna al zijn manschappen beroep doen. Alleen Gerard Pierreux zal niet van de partij zijn want hij vertrekt nog op vakantie. De andere A spelers zijn er wel, en dit in tegenstelling tot de voorbije weken. Het kan verkeren....,aldus Bredero !

Vraag twee is of de brouwers in de juiste vorm zitten? De voorbereiding kan niet meteen een voltreffer genoemd worden, want buiten de wedstrijd op Rotselaar (op kunstgras notabene smiley ) werd alles verloren. Ok, het was tegen ploegen die in hogere reeksen uitkomen maar toch werd er hier en daar een resultaat verwacht. De vele afwezigen zijn mede oorzaak daarvan. Conclusie: de voorbereiding van de Hoegaardiers kon beter maar anderzijds is het pas zondag voor "echt".

Over Veltem valt weinig verrassends mee te delen. Het is simpelweg een steengoede ploeg die weer verwacht wordt als outsider en ongetwijfeld zal meedingen voor een eindrondeticket. Topschutter Schoeters en spelmaker Imberechts zijn de speerpunten maar de Veltemnaars zijn in het algemeen een zeer verraderlijke tegenstander. Ben je niet bij de pinken dan druip je ongetwijfeld met de billen bloot af.

Vorig seizoen waren Veltem en SCOH aan elkaar gewaagd. In 2 leuke confrontaties trokken onze jongens evenveel keer aan het kortste eind maar in alle objectiviteit was een dubbele draw billijker geweest. Kunnen we zondag nog eens iets gaan rapen in Veltem, dan zal dat ongetwijfeld een vertrouwensboost geven. Met een puntje zouden we niet ontevreden zijn. Aftrap om 15u, aan de sporthal Ivo Van Damme, Overstraat in Veltem

SCOH B - SMS Lubbeek B ( A veld Hoegaarden, 15u)

Ook onze B ploeg start zondag en dit met een thuiswedstrijd tegen de roodwitten van Lubbeek, net als onze jongens een B team. Voor de mannen van Waeytens geldt met betrekking tot de voorbereiding een beetje hetzelfde verhaal als voor de A ploeg. Namelijk heel veel verloren. Maar ook hier waren er altijd heel wat afwezigen, en ja hoor ook bij de B ploeg zijn die plotsklaps bijna allemaal net op tijd weer paraat. Bovendien werd er ook door hen vaak geoefend tegen teams uit hogere regionen. Het spel van de B boys is goed, de scherpte en het realiteitsbesef in de 16 (zowel vooraan als achteraan) moet de hoogte in. Lubbeek B is een ploeg van jonkies en over de sterkte van hen weten we weinig. Ons inziens moet het een wedstrijd van 2 redelijk aan elkaar gewaagde ploegen zijn en kan het alle kanten uit. Aftrap zondag in Hoegaarden om 15u.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement