Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - HO Veltem : 2-3

De laatste thuismatch van de reguliere competitie, alleen Michiel Goen ontbreekt met te veel geel , de speciale gast van vandaag is Gerard Gerolf, hij trapt kwiek en gezwind deze wedstrijd op gang. Voor de bezoekers zit de kans op de laatste periodetitel er nog in, wij zijn aan ons thuispubliek toch wel iets verschuldigd, het thuisseizoen winnend afsluiten zou mooi zijn.

Twee ploegen die willen winnen en dat belooft voor het spektakel, met atraktief en aanvallend voetbal aan beide kanten vindt Gert Jan Vanvelthoven als eerste de weg naar de Veltemse netten, in minuut zeven mikt hij de 1-0 op het bord. De tegentreffer van Veltem volgt echter snel, te veel vrijheid op de rechterflank, een scherpe, lage voorzet en Schoeters hangt de bordjes gelijk. Als wij al de aanzet geven voor, ook voor ons, de laatste thuispintjes, mag Veltem, weer via Schoeters,  al te gemakkelijk aan de eerste paal een hoekschop binnenkoppen en rusten de Hoegaardiers toch nog met achterstand.

Na de herneming eenzelfde geanimeerde open wedstrijd en opnieuw de brouwers eerst aan het feest, Yoni Vangoethem net van dichtbij de 2-2. Met een paar klassereddingen van onze goalie Wim De Windt en goed Hoegaards voetbal houden we tot ver na de negentigste minuut de stand verdiend in evenwicht. De ref heeft het op ons gras echter erg naar zijn zin, hij kan blijkbaar maar moeilijk afscheid nemen en bepaalt in minuut 95 onrechtstreeks wie hier de volle buit pakt:  een ingebeeld handspel, wij weren de vrijschop nog af in hoekschop en Veltem scoort langs Bornain toch nog de 2-3... spijtig maar helaas !

Op de keper beschouwd kregen we vandaag van onze jongens toch nog “waar voor ons geld”, een aangename en open wedstrijd met doelkansen aan beide kanten, voetbal op niveau, een waardige afsluiter van een mooi thuisseizoen.

Voor de allerlaatste match van de competitie trekken we volgende zondag nog naar Lubbeek, om zeker te zijn van het behoud kunnen de Lubbekenaren een thuisoverwinning best gebruiken...Let op: werken in de omgeving van het terrein van Lubbeek , een groot deel van de perkeerplaatsen is er afgesloten... Een kleine wandeling vanaf het dorpsplein kan misschien soelaas brengen.

SCOH B - KSK Rummen : 1-1

De 2de ploeg had ook iets goed te maken na de zware nederlaag tegen Bunsbeek. Tegen KSK Rummen-Geetbets is dat makkelijker gezegd dan gedaan want de geelzwarten stonden 4de in het klassement en deden lang mee voor de oppergaai.

Rummen startte snedig en wou meteen komaf maken met de brouwers. Onze jongens stonden goed, acteerden scherp en wilden in hun laatste thuisoptreden niet zomaar het hoofd buigen. Doelman tercalavres moest wel enkele keren gepast tussenkomen maar ook zijn collega aan de overzijde keepte puik. Op het halfuur konden de bezoekers op hoekschop dan toch de score openen. SCOH B reageerde echter niet aangeslagen en probeerde met verzorgd combinatievoetbal openingen te vinden.

Na de herneming waren het de brouwers die de bezoekers achteruit drukten. Enkele goede pogingen werden eerst verijdeld maar een kwartier voor affluiten kon de ingevallen Philippe Leroy verdiend gelijkmaken. Willekens had daarna nog een mogelijkheid om de groenwitten op voorsprong te brengen maar zijn schot ging naast. Daarna was het al Ruimmen wat de klok sloeg. Onze jongens zaten er door en konden nog enkel verdedigend weerwerk bieden aan de steeds dreigender wordende Rummense aanvallen. Uiteindelijk hielden ze met vereende krachten de bezoekers van het winnende doelpunt en dat is een pluim waard.

De mannen van Coach Waeytens nemen aldus in schoonheid afscheid van het thuispubliek na een geslaagd eerste jaar in 4de prov. Volgende week trekken ze naar Neerwinden waar als we op de uitslag moeten afgaan het vet ook van de soep is. Wie weet kunnen onze jongens daar iets gaan rapen 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement