Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

NU ZONDAG IS HET VOETBALHOOGDAG IN HOEGAARDEN.  SCOH A en SCOH B spelen aansluitend hun wedstrijden op het A terrein van Hoegaarden (14u30 en 16u30)

SCOH A -KFC Diest (Hoegaarden, 14u30!!!!)

Onze eerste ploeg speelt de topper tegen KFC Diest. KFC Diest ontvangen is altijd iets speciaals want het blijft een grote naam uit de belgische voetbalgeschiedenis, maar dit seizoen zijn de wtitzwarten ook nog volop in strijd voor de titel en dit samen met Aarschot en Butsel. Vermits zondag de confrontatie tussen Aarschot en Butsel op de agenda staat zal Diest alles op alles zetten om de 3 punten mee te graaien in Hoegaarden. Tegen een SCOH op volle sterkte en in bloedvorm zou dat voor de Diestenaren een moeilijke opgave zijn, maar het moet gezegd onze jongens zitten momenteel in een zware dip. De laatste 4 wedstrijden beten we 4 keer in t zand en dus staan we als laatste met 0 punten in de 3de periodetitel. We gaan het kind niet weggooien met het badwater hetgeen betekent dat we nog steeds fier en tevreden zijn over het voorbije seizoen, (5de in de stand en winnaar van de 2de periode) maar het wordt toch eens terug tijd dat de mannen van trainer Michiels hun supporters nog eens kunnen verwarmen. Zondag krijgen ze daarvoor een geweldige gelegenheid want puntengewin tegen Diest blijft iets om fier op te zijn. Ten opzichte van vorige zondag in oplinter, recupereert de coach, Janis Bartholomé, Yoni Vangoethem, Robin Ausloos en mogelijks ook doelman De Windt en Glenn Moyaerts. Voor Mark De Man zal zondag wellicht nog te vroeg komen. Geen excuses dus deze keer om terug het Hoegaarden van in de 2de periodereeks te zien. Met andere woorden, inzet, voetbalverstand en groenwitte passie. Aan supporters zal het niet ontbreken. 

SCOH B -RC Meldert (Hoegaarden, 16u30!!!!)

De wedstrijd volgend op de topper van de eerste ploeg is er ook eentje om naar uit te kijken. Namelijk, "de moeder der derby's" of de "Slag om Hoegaarden" tussen SC Out Hoegaarden en RC Meldert. Deze wedstrijd is altijd iets speciaal, of het nu in 2de, 3de of 4de provinciale is maakt niet uit. De vroegere rivaliteit tussen Hoegaarden en RC Meldert is weggeëbt al zijn er altijd enkelen die dit romantiseren en blijven denken dat er een vijandigheid van jewelste zou zijn. Niet dus, de tijden zijn veranderd en tijd voor overdreven reacties is er in het huidige voetballandschap niet meer. Beide clubs hebben al 2 jaar een samenwerkingsverband voor de jeugd en er zijn ook al fusiegesprekken geweest. Of het tot een fusie komt is een andere vraag en in de toekomst misschien onvermijdelijk gezien de situatie in het regionale voetbal. Ondertussen moeten we genieten van nog een derby en daar gaan wij in Hoegaarden dan ook alles voor in het werk stellen. We hopen dat de wedstrijd met het nodige wederzijdse respect kan gespeeld worden. Zo was het ook bij de heenwedstrijd door SCOH B gewonnen met 1-6. Ondertussen is Meldert echter in betere doen en zitten onze jongens, door schorsingen en blessures, wat in een  mindere periode. We verwachten dus een spannende match en hopen dat we vooral kunnen verbroederen. 

NA AFLOOP VAN BEIDE WEDSTRIJDEN IS ER OOK NOG DE MOGELIJKHEID OM DE BEKERFINALE TUSSEN CLUB BRUGGE EN RSC ANDERLECHT IN DE KANTINE TE ZIEN !!!!

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender & Uitslagen A-kern

Kalender & Uitslagen B-kern

Kalender & Uitslagen Vets

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2017-18

Planning Socceronline

Volgende evenement