Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Het is met een zwaar gehavend SCOH dat coach Michiels vandaag de loodzware wei van Wezemaal in moet: Robin Ausloos meldde zich ziek, Jurge Wouters en Mark De Man liggen in de lappenmand, Jens Polfliet zit een gele strafdag uit en Wim De Windt is met verlof... G.J. Vanvelthoven, de fiere  druk gefeleciteerde kersverse papa is er wel.

Toch nemen de hoegaardiers hier de betere start: Michiel Goen, een gesel voor de thuisverdediging, levert een paar panklare mogelijkheden af. Wij laten na die kansen te verzilveren en het is Wezemaal dat, na een aarzeling in onze hertimmerde verdediging, de score opent en zelfs nog nalaat die score uit te diepen.
De brouwers kunnen tot aan het rustsignaal het kleinste verschil op het bord houden en, de kansen aan beide kanten in acht genomen, zijn wij er dan nog redelijk gerust in: voetballend moet het ons lukken om hier wat mee te scharrelen.

Een stukje theater van een Rapide-aanvaller en een zware inschattingsfout van de lijnrechter, klakkeloos overgenomen door een zeer matig leidende ref, beslissen daar al heel vroeg in de tweede speelhelft echter anders over. Doelman Jurgen Sergeys krijgt onterecht een rode kaart aangesmeerd bij een fase waar hij buiten de zestien duidelijk als eerste de bal met de voet speelt...
Gelegenheidsdoelman G.J. Coenen moet dan maar proberen om in de resterende spelminuten bij de Hoegaardiers de schade te beperken.

Michiel Goen treft nog wel de dwarsligger maar een aantal bijkomende aanvechtbare beslissingen, het zware veld en een paar jeugdzonden met ondoordacht ingrijpen herleiden de brouwers uiteindelijk tot een achttal: Tomaz Thijs Vanden Audenaerde en Robin Willekens zien zo hun invalbeurt maar een zeer kort leven beschoren ! Gert-Jan Vanvelthoven mist op een 3-0 score ook nog een strafschop of maw het zat allemaal tegen in deze wedstrijd.

We gaan uiteindelijk met modderige 4-0 cijfers de boot in, of hoe een verkeerde beslissing een match kan beïnvloeden en doen ontaarden... een wedstrijd om zeer vlug te vergeten !

Volgende week krijgen we thuis Aarschot op bezoek, daar kijken we met zijn allen toch een beetje naar uit. Een voetballende ploeg, nu meer dan ooit de grote kanshebber op de kampioenstitel maar ook een klein beetje kwetsbaar, herinner je de heenronde...

Vandaag verloren we een veldslag, daarom verlies je de oorlog nog niet ! Succes boys !

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement