Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - FC Rillaar SPORT (Hoegaarden, zondag om 15u)

Nog even verkerend in de "periodekampioenen-roes" moeten we toch al even vooruitblikkken naar de realiteit van volgend weekend. Dan komt immers Rillaar Sport op bezoek en dat is een tegenstander van formaat ! 

Momenteel staan ze stevig op plaats 6 en jagen ze stelselmatig hun vooropgestelde ambitie (een top 5 plaats)  na. In de laatste 5 wedstrijden behaalden de greunsjotters 13 op 15 en deden daarbij even goed als RC Butsel en  SC Out Hoegaarden. We kunnen dus stellen dat er zondag 2 ploegen in  topvorm tegen elkaar moeten en dat is alvast een leuk vooruitzicht.

Rillaar is uiteraard een club met traditie. Het speelde de vorige 3 seizoen in eerste provinciale en deed  het daar op eigen middelen niet onaardig. Onze Gert-Jan Vanvelthoven was trouwens één van de smaakmakers toen. Voor hem wordt het zondag tegen zijn ex club dus een speciaal matchke. In de heenronde gingen de brouwers met 1-2 winnen op het mooie Rillaarse veld. Het was een evenwichtige wedstrijd die alle kanten op kon maar waar onze jongens uiteindelijk vanuit een goede organsiatie de volle buit meepakten.

Ondertussen is er bij de club uit de Aarschotse deelgemeente wel het één en het ander veranderd. Zo kwam er een trainerswissel. Stefaan Van Attenhoven, ons nog bekend als trainer van Scherpenheuvel Sport, nam nog voor de winterstop het roer over van Kurt Asselberghs en onder zijn leiding boekte Rillaar een 17 op 24. Niet slecht dus maar toch zal hij er volgend seizoen niet meer actief zijn. Het bestuur van Rillaar gaat serieus de borstel door de selectie halen en beslist met nagenoeg een volledige nieuwe spelersgroep en technische staf het volgende seizoen in te gaan. Ook enkele sleutelspelers zoals ondermeer de gebroeders Clemens zullen op het einde van het seizoen Rillaar verlaten. Het leidt dan ook geen twijfel dat het huidige Rillaar het seizoen op een mooie maneir wil afwerken en ze alles zullen proberen mee te graaien wat mogelijk is. De scalp van periodekampioen SC Out Hoegaarden zal ongetwijfeld ook op hun verlanglijstje staan.

Onze jongens bulken uiteraard al weken van vertrouwen en hopelijk zal er zondag niet te veel sprake zijn van de zogenaamde "decompressie" na het behalen van de 2de periode. Positief is dat Trainer Michiels terug beroep kan doen op Nijs, Ausloos en De Man maar anderzijds de geelgeschorste GJ Coenen en de op vakantie zijnde doelman De Windt zal moeten missen. Rond Quentin Houart , die zondag gekwetst uitviel, is het voorlopig nog koffiedik kijken. Gisteren trainde de jongens van de A kern niet. Ze vierden hun oververdiende periodetitel in een hete en dampige sauna. Hopelijk koelen ze tegen zondag terug af en kunnen we onze helden weer eens naar de overwinning schreeuwen.  Ook al zijn we heel tevreden met de reeds behaalde prijs, we dingen onverwacht maar terecht nog steeds mee voor meer.... We vertoeven dan wel in de wolken en daar is het fijn, maar ....  The sky is the limit. WHY NOT !!

SCOH B - VC Jong Neervelp (Outgaarden, zondag 15u)

In Outgaarden spelen onze jongens van het tweede hun terugwedstrijd tegen hekkesluiter VC Jong Neervelp. Neervelp staat met amper 1 puntje laatste in de rangschikking en mag in principe geen probleem vormen voor de jongens van Waeytens. Het blijft echter voetbal en dus zou onderschatting wel eens pijnlijke gevolgen kunnen hebben. De jongens van Waeytens hebben terug nood aan wat punten om wat op te schuiven in de rangschikking. Goed nieuws is dat ze de afgelopen zondag geschorsten Pierreux, Malcorps en Ipers recupereren.  

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2019-20

Kalender Tweede Ploeg 2019-20

Kalender Vets 2019-20

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders-2019-2020

Planning Socceronline

Volgende evenement

Lunch 24 november 2019