Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - RC Butsel 2-2

Als we vandaag de wedstrijd winnend kunnen afsluiten lacht de periodetitel ons al een heel klein beetje toe,  Racing Butsel staat samen met ons op plaats drie in de rangschikking en heeft volgens Wesley Socquet in de krant zelfs nog hogere ambities ! Coach Michiels mist bij de groen-witten spelmaker Van Velthoven met te veel geel. Noeste vrijwilligers hebben in de bittere kou het terrein in de voormiddag nog bijgewerkt , de lijnen zijn sneeuwvrij en de ref verklaart het veld bespeelbaar ! De publieke opkomst is mooi, de jeugd is present om met hun idolen op te lopen !

Al heel snel blijkt dat de jonge ref, hij komt maar liefst twaalf blokken ver,  geen voeling heeft met dit soort van wedstrijd: een match met een inzet, twee ploegen uit de kop van de rangschikking, aan beide kanten spelers met een verleden bij de ene en bij de andere ploeg, de staat van het veld, zijn moedertaal... De gele kaarten vliegen daarbij als zoete broodjes in het rond ! Uiteindelijk zullen er een heleboel vallen in een wedstrijd met niet één zware fout !

SCOH is op het zeer moeilijk bespeelbare terrein toch de best voetballende ploeg, Butsel schept het meeste gevaar uit zijn vrijschoppen. SCOH-goalie Wim De Windt moet een paar keer gevat tussenkomen op schoten van Olliviers en Tack. De openingstreffer is echter voor de brouwers, een mooi aangesneden hoekschop van Jens Polfliet wordt door Mark De Man onhoudbaar ingekopt ! Een paar minuten later verdubbelt SCOH zelfs die voorsprong, nu is het Michiel Goen die een vrijschop mooi in doel verlengt !

Als wij denken dat de buit nu al binnen is hebben we wel zonder de waard gerekend, Wesley Socquet is ondertussen immers de Butselse rangen komen vervoegen en stuurt even later zeer  vakkundig aalvlugge Tack alleen op doel af : 2-1. We zijn nog maar een paar minuten verder als ons balverlies op het ondertussen omgeploegde middenveld en de snelle Butselse counter Tack opnieuw alleen voor het brouwersdoel brengen. Nog voor de appelsientjes heeft de racingspits de bordjes al opnieuw gelijk hangen ! 2-2

De aanblik van het speelveld bij aanvang van de tweede speelhelft, de resem kaarten die al gevallen waren, de vermoeidheid ...de wedstrijd verwatert wat, verzuipt als het ware in de modder... De overijverige ref laat echter niet af met kaartengezwaai en stuurt zelfs Robin Ausloos naar de kleedkamer met een tweede geel voor diens tweede onschuldig foutje in een ganse wedstrijd...Met tien tegen elf forceren we via Jens Polfliet nog een mooie kans en moet Wim De Windt nog eens gevat naar de grond om Tack van zijn derde te houden, het blijft bij 2-2.

Het was een wedstrijd waarbij we ons kunnen vinden in dit gelijk spel, Diest is daarbij de derde hond die meer dan waarschijnlijk met het periodebeen gaat lopen. We gaan echter prat op de zoveelste mooie prestatie van de hoegaardiers, misschien kunnen we, onze kaartenlast in acht genomen, er nog eentje aanbreien op zondag 8 februari in Haasrode in de tweede aflevering van de Toets-beker, aftrap al om 14.30 uur ! Succes.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement