Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A- RC BUTSEL

Een derby is altijd iets speciaals en dat is niet anders tussen SCOH en RC Butsel. Nu zondag wordt deze derby nog extra gekruid met enkele smaakvolle ingrediënten.

Het wordt niet alleen een leuk weerzien met ex SCOH speler-trainer Wesley Socquet, maar ook met ex SCOH spelers Dries De Smet, Steven Vanleene en Jens Verreckt. 4 ex groenwitten dus die zondag het blauwwit van Butsel dragen. Zo een weerzien is altijd leuk en geeft wat extra kleur maar laat ons puur naar de sportieve inzet kijken en die is niet gering. Het wordt immers een duel op het scherp van de snee, een clash tussen 2 attractieve teams die beiden willen winnen. Eer, prestige, trots, vreugde, verdriet, ontgoocheling .... dat is de inzet!

Beide ploegen staan zij aan zij op plaats 3 van het klassement. En zij aan zij mag je gerust letterlijk noemen. Ze totaliseren allebei 36 punten, wonnen ieder 11 keer, verloren 4 keer en speelden ook allebei 3 keer gelijk. Butsel heeft de 3de beste aanval want scoorde tot nu toe 38 doelpunten, net zoals..... jawel SC Out Hoegaarden dat er ook 38 prikte. Alleen in het incasseren van doelpunten is Butsel beter. Ze lieten slechts 17 keer tegenscoren tov 25 tegentreffers voor de brouwers. 

De winnaar zondag kan dus in de statistieken afstand nemen en een goede zaak in de algemene rangschikking doen. Maar dit gezegd zijnde staat het duel zondag toch zeker in het teken van de 2de periodetitel waar Butsel op stek 2 staat op amper 1 puntje van leider SCOH. De eventuele winnaar zondag doet een ferme gooi naar de eindronde, alhoewel KFC Diest ook nog op de loer ligt. (zie ook ander artikel op deze pagina)

SCOH is de enige ploeg die zondag al zekerheid over winst in de periode kan hebben. Het moet dan wel winnen van Butsel en moet bijkomend ook rekenen op puntenverlies van Diest.. Zondag omstreeks 16u45 weten we daar het antwoord op

In de heenronde hielden beide ploegen elkaar ... hoe kan het ook anders ... in evenwicht. Het werd toen 1-1 na een leuke pot voetbal waar Butsel dankzij de gevreesde Andres Tack op 1-0 kwam maar de ingevallen Jens Polfliet in de 2de helft verdiend de 1-1 tegen de touwen knalde.

Beste supporters, beste Hoegaardiers, beste Jong Hoegaarden spelers, kom zondag naar de tiensestraat en kom onze jongens luid aanmoedigen. Ze kunnen jullie steun gebruiken !!

Laat ons er samen met de supporters van Butsel een warme, leuke en zeer sportieve voetbalmiddag van maken en dat de beste mogen winnen 

Aftrap zondag om 15u (Hoegaarden)

 

SCOH B - ARS GOETSENHOVEN (zondag 15u in Outgaarden)

Een beetje in de schaduw van het duel van de eerste ploeg staat er echter ook een geweldige derby op de agenda voor onze 2de ploeg. Zij ontvangen leider en buur Ars Goetsenhoven. Jammer dat beide wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld worden maar het is nu zo. We hadden zowel Butsel als Goetsenhoven gevraagd om de match te verschuiven naar volgende week maar dat kon voor hen niet waarvoor begrip.

Onze jongens zijn alvast klaar voor het treffen tegen de leider want vorige week tankten ze heel wat vertrouwen door een spectaculaire zege in Halle. Goetsenhoven is echter nog van een ander kaliber. Moeilijk zal het worden doch  niet onmogelijk. In Goetsenhoven verloren de brouwers onverdiend met 2-1, na een puike partij. We gunnen onze vrienden van Goetsenhoven zeker de titel maar de 3 punten krijgen ze zondag niet cadeau. Komaan jongens, een stunt zou leuk zijn .....

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement