Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A – SMS Lubbeek (Hoegaarden, zondag 14u30)

Na 4 keer winst op rij keek onze eerste ploeg afgelopen zondag nog eens tegen een nederlaag aan. HO Veltem zorgde voor de Hoegaardense knieval. Ontgoocheling over het resultaat maar niet over het spel en dus is het enthousiasme van de mannen van trainer Michiels  zeker niet aangetast en is er nog voldoende vertrouwen over om de resterende  2 wedstrijden voor de winterstop aan te vatten. Bovendien zijn het 2 thuiswedstrijden  en op het heilige Hoegaardense gras kunnen we normaal gezien wat meer.

De tegenstander van nu zondag is  SMS Lubbeek.  Lubbeek is een club die naar analogie met SC Out Hoegaarden mikt op een gezonde politiek en met veel aandacht voor de jeugdwerking .  Wat dat betreft heeft de club de voorbije jaren dan ook de tering naar de nering gezet en nam ze afstand van enkele grote contracten. Dit leidde tot een degradatie uit eerste provinciale in het seizoen 2012-2013 waar ze de jaren voordien nochtans mooie prestaties hadden neergezet.

Vorig seizoen onder leiding van coach Luk Beeken hadden ze het aanvankelijk ook moeilijk om met hun jonge team punten te sprokkelen in 2de en stonden ze halfweg de competitie op een degradatieplaats . Na de winterstop sloeg de Lubbeekse motor echter definitief aan en met een 12 op 12 sprongen ze naar stek 7 om uiteindelijk zich vrij makkelijk te redden. Bovendien - en dat geniet toch heel wat respect - was Lubbeek  het enige team dat vorig seizoen de latere kampioen Lovenjoel kon verslaan en dan nog wel op het veld van de leider. Straffen Toebak !

SCOH behaalde vorig seizoen een 6 op 6 tegeh Lubbeek maar vooral de 2de confrontatie was er voor ons eentje die we met de billen toe aanvatte. Het was immers de slotmatch en SCOH diende te winnen van Lubbeek om zich in 2de te handhaven. Dat gebeurde gelukkig dankzij een 2-0 overwinning maar het kostte bloed zweet en tranen.

Dit seizoen startte SMS met een nieuwe trainer, de befaamde ex doelman Pascal Beeken, die vorig seizoen nog onder de lat stond bij eerste provincialer Betekom. Beeken moest een nieuwe ploeg kneden want enkele spelers (oa de doelman Jitse Seynhaeve naar Houtem VV)   verlieten de club en enkele nieuwe spelers (oa Arno Booten, Hendrik Hermans, Stef Vranckx )  kwamen er bij.  Het lijkt er op dat de roodwitten dit seizoen dezelfde weg bewandelen als vorig seizoen want de start verliep moeizaam. Lubbeek sprokkelde maar weinig puntjes ondanks goed spel en stond dus onderaan de rangschikking. De laatste weken draait de motor weer op volle toeren en met een 9 op 12 hebben ze terug aansluiting gevonden met het brede peleton in 2de B.  Pascal Beeken heeft zijn team dus op de rails en zijn mannen komen zondag ongetwijfeld vol vertrouwen naar Hoegaarden om nog enkele puntjes voor de winterstop te sprokkelen. Als je weet dat Lubbeek twee weken geleden de tenoren van Wommersom in eigen huis in het zand liet bijten dan besef je dat dit team potentieel heeft en dat we best op onze qui vive zullen moeten zijn.

De confrontatie met Lubbeek zal ook een blij weerzien zijn met de sympathieke Stef Vranckx en zijn al even minzame papa Marc. Stefke speelde 3 seizoen voor de brouwers maar maakte dit seizoen de overstap naar Lubbeek. Stef sukkelt echter met een blessure en zal er vermoedelijk niet op het veld bij zijn. Wij wensen hem via deze weg een snel herstel en hopen dat hij zijn nieuwe ploeg nog heel wat diensten zal kunnen verschaffen. Aftrap zondag om 14u30 

SCOH B - ST Neerwinden (Outgaarden, zondag 14u30)

Onze 2de ploeg zit momenteel - als we op de punten afgaan - in een mindere periode. De laatste 4 wedstrijden haalden ze slechts 1 op 12. Punten zeggen echter niet alles want buiten de off day tegen Bierbeek acteerden de mannen van Chris Waeytens prima. Ze verloren nog 2 keer nipt tegen gerespecteerde ploegen als Orsmaal en Rummen en gaven in het slot tegen Bunsbeek een zege weg. Dus geen paniek en wie denkt dat onze mannen uitgeteld op de grond liggen heeft het mis.

Zondag zullen ze voor de volle buit gaan tegen St Neerwinden. De sympathieke ploeg uit Landen is echter weer geen hapklare brok. Zij blikten afgelopen zondag Oplinter b in met indrukwekkende 9-3 cijfers en hun vertrouwen zal daardoor op zenit staan. Neerwinden, de club van preses Jan Casters, had van dit seizoen anderzijds ook meer verwacht wellicht. Vorig seizoen draaide ze heel lang mee aan de kop van 4de maar naar het einde toe misten ze de promotie. Neerwinden werd dan ook door alle kenners verwacht als favoriet maar qua puntenaantal loopt het niet als verwacht. Ze staan op een voor hun onverwachte lage 11de plaats. Enkele weken geleden werd trainer Bart Casters bedankt voor de bewezen diensten hetgeen toch duidt dat men ginder ook meer verwacht had. Of het ontslag van Casters het duwtje was dat het team nodig had zal moeten blijken, maar als we op vorige week (9-3 tegen Oplinter) moeten afgaan blijkbaar wel.  In dat geval krijgen onze jongens een herboren en zeer sterke tegenstander op bezoek en zullen ze alles uit de kast moeten halen om een 1 op 15 te vermijden. Aftrap, zondag in Outgaarden om 14u30)

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement