Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

HO Veltem – SCOH A (zondag 15u)

De topper van volgend weekend wordt niet gespeeld door Aarschot, Diest, Butsel of Wommersom. Neen, de topaffiche van speeldag 14 speelt zich af in Veltem waar het plaatselijke HO, 5de in de stand, het huidige nr 3 SC Out Hoegaarden ontvangt met als dubbele inzet: Plaats 3 in de algemene rangschikking en de leidersplaats in de stand voor de 2de periodetitel.

Dat HO Veltem in de top 5 staat wekt wellicht weinig verwondering want de "Chocovit" boys zijn ondertussen een vaste waarde in de subtop van 2de B. Dat SCOH, dankzij de recente 12 op 12 (geleden van het kampioenenjaar 2009-2010), op plaats 3 staat hadden wellicht weinig waarnemers voorspeld. Maar het is wel zo en het is ook dubbel en dik verdiend. De jongens van trainer Kris Michiels mogen sinds lang nog eens een topper bovenaan spelen en dat hebben ze zelf afgedwongen.  Geniet er dus van mannen.

De witgroenen  uit Veltem zijn dus zoals gezegd een team dat de laatste jaren heel wat respect heeft afgedwongen. Zo speelden ze de laatste 2 seizoenen telkens de eindronde voor promotie maar uiteindelijk bleek de sprong naar eerste provinciale alsnog een brug te ver. Bovendien doet Veltem het dankzij een prima jeugdwerking (een gemeenschappelijk punt met SCOH) ook met vooral eigen jongeren en daar mogen ze ginds fier op zijn. Ook dit seizoen moesten de veltemnaren enkele vertrekkers opvangen. Zo gingen sterkhouders doelman Despriet en middenvelder Vanderelst naar Bierbeek en vertrokken nog een 4 tal spelers. Desondanks is de Veltemse ambitie opnieuw een plaats in de top 5.

In eerste instantie was het voor Veltem coach Chris Vanhentenrijck toch wat zoeken naar het juiste evenwicht want de seizoensstart verliep aarzelend (5 op 15). Nu lijkt de Veltemse trein wel op het juiste spoor te zitten en hebben ze zich dankzij een 10 op 12 op plaats 5 genesteld. Slechts 1 ploeg doet de laatste 4 matchen beter dan de witgroenen en dat zijn … jawel de groenwitten van Hoegaarden. De wedstrijd van zondag is dus een match tussen de ploegen in vorm. Dat belooft !!

SCOH zit uiteraard op een wolk en zakt dus vol vertrouwen en met geweldig veel goesting af naar Veltem. Willen we in aanmerking komen voor die periodetitel dan moeten we er iets oogsten, maar simpel zal het niet zijn tegen Schoeters, Mahy en co  Nochtans, deden wij het vorig seizoen voortreffelijk tegen Veltem want we behaalden 4 op 6 in de onderlinge duels. Om nu te zeggen dat ze ons liggen is echter zwaar overdreven want het seizoen daarvoor beten we 2 keer in het zand. Het kan dus alle kanten uit zondag aan de Overstraat in Veltem vlak naast de sporthal Ivo Vandamme. Aftrap om 15u !! 

KSK Rummen-Geetbets – SCOH B (zondag 14u30)

De 2de ploeg van de brouwers moet op bezoek bij KSK Rummen-Geetbets en dat is een verplaatsing die vooraf aanzien werd als één van de moeilijkste. Rummen is immers een club dat bengelt tussen 3de prov en 4de prov. Voor de ene reeks te sterk, voor de andere net iets te licht zo leert ons het recente verleden. Rummen –Geetbets werd dan ook als de te kloppen ploeg aanzien vooraf. De club van Preses Johan Droogmans doet het dit seizoen echter minder dan verwacht. De geelzwarten staan op een gedeelde 9de plaats met … SCOH B.   Op de plaats in de rangschikking afgaan zou echter niet verstandig zijn. Rummen blikte afgelopen zondag Oplinter B in met 1-5 en won daarvoor ook al van ondermeer Orsmaal en Drieslinter. Het wordt dus “tough” zondag voor de Waeytens boys maar moeilijk gaat ook jongens. Van één ding kan je zeker zijn. Er zal ruimte zijn ginds want het veld van Rummen is groot en in principe ook zeer mooi.

Als uitsmijter, nog wat geschiedenis voor de kwissers: De laatste Rummen- Hoegaarden werd gespeeld op 2 mei 2010. De brouwers konden toen mits winst de titel in 3A vieren maar een Hoegaards feestje op hun grondgebied zagen de fiere Rummennaars  niet zitten. Ze stelden met een "over mijn lijk" mentaliteit en dankzij een 1-0  zege de titelviering van SC Hoegaarden (die er toch kwam)  dan ook met een weekje uit.

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement