Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - SP Roosbeek: (Hoegaarden, zondag om 14u30)

SC Out Hoegaarden verkeert na de mooie 9 op 9 in hogere sferen. We staan mooi 3de in de algemene rangschikking en samen met Wezemaal staan we zelfs op kop in de strijd om de 2de periodetitel. Heel Hoegaarden geniet van deze mooie status en of het ons gegund is na de miserie van vorig jaar !. Willen we verder mee doen voor een eindrondeticket dan zullen we zondag de scalp moeten nemen van Sporting Roosbeek. Gezien het klassement zou dat moeten lukken want de buren uit de Boutersemse deelgemeente staan laatste met amper 5 puntjes.

Het zou echter van een geweldige misplaatste pretentie getuigen moesten we nu al uitgaan van drie punten. De jongens van Michiels doen het uitstekend, dat wel maar we zijn Diest of Aarschot niet. We blijven een gewone ploeg die van iedereen kan winnen wanneer we top zijn maar ook van iedereen kan verliezen wanneer we minder zijn. Bovendien hebben we tegen ploegen die achteraan verkeren geen al te beste reputatie opgebouwd in het verleden.

Hoegaarden -Roosbeek is bovendien een derby en derby's zijn traditioneel moeilijk. We gaan dus voor de winst maar iedereen beseft dat het niet zonder het nodige zweet , bloed en tranen zal gaan.

Sporting Roosbeek is een ploeg vol bekenden. Te beginnen met de trainer Fille Janssens. De ex trainer van Rillaar sport speelde in een vorig leven immers voor het toen nog Grote SC Hoegaarden en kent het huis dus. Mario Tritsmans, geboren en getogen in de Hoegaardense deelgemeente Hautem, dient eigenlijk geen voorstelling . Hij ruilde in het tussenseizoen het trainersplunje van Roosbeek voor een nieuwe loopbaan als spits bij de geelblauwen. Mario blijft een klasbak, en als hij het "in zijn streep heeft" zijn we nog niet aan de nieuw patatten.  Ook ex SCOH speler Jan "Jakke" Vangucht , die vorig seizoen de schoenen aan de haak hing , komt dit seizoen uit voor Roosbeek. Jan was één van de smaakmakers van de kampioenenploeg van 2009-2010 en speelde ook 3 seizoenen in 2de voor de brouwers. Yorick Sauer en Bjorn Vanbaelen zijn nog 2 ex Hoegaarden spelers. Zij speelden in het seizoen 2010-2011 voor groenwit. Kortom, de derby tussen Hoegaarden en Roosbeek is een treffen tussen vroegere "voetbalvrienden". Vorig seizoen wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd van elkaar. Aftrap zondag om 14u30 op "den biljaar" van Hoegaarden. 

SCOH B - Toekomst Bunsbeek (Outgaarden, zondag 14u30)

Onze 2de ploeg zit, als we naar de naakte resultaten kijken in een mindere periode want de laatse 2 wedstrijden beten ze evenveel keer in het zand. Echter, de pandoering van Bierbeek betrof een off day tegen een zeer sterk team en de nederlaag afgelopen zondag tegen Orsmaal had evengoed een gelijkspel kunnen zijn na een sterke prestatie van onze jongens. De mannen van Waeytens zijn dus zeer gebrand op nieuw puntengewin en het kind van de rekening zou wel eens Toekomst Bunsbeek kunnen zijn. Ook die tegenstander is echter niet van de poes. Vorig jaar waren de roodzwarten het kneusje van 4de maar sinds de komst van trainer Rudi Geysenbergh zijn ze een nieuwe weg ingeslagen. De roodzwarten staan met een 7de stek net boven de brouwers en totaliseren 2 puntjes meer. Mits winst tegen Bunsbeek springen ze dus weer over de Bunsbekenaren, omgekeerd zal wellicht voor een kloof zorgen. Bunsbeek is alvast op puntengebied wel in goede doen want zij behaalden 6 op 6 in hun laatste 2 confrontaties.

We gooien nog snel enkele Bunsbeekse uitslagen van dit seizoen voor jullie kiezen kwestie van met ontzag, respect en vooral scherpte te beginnen zondag: Orsmaal -Bunsbeek 0-1. Bunsbeek - Rummen 3-1 en 2x nipt verlies van Haasrode en Bierbeek. Wie nu nog niet wakker is...;! slaap rustig door en ontwaak zondagavond met zware hoofdpijn. Succes mannen !!! 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement