Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Liefst  150 kijklustigen zakten vandaag af naar Hoegaarden voor de subtopper in 4de H tussen de B ploegen van Sc Out Hoegaarden en Bierbeek. De Hoegaardense supporters hoopten op puntengewin tegen het sterk geachte Bierbeek omdat de ploeg van Trainer Devos de laatste weken verrassend wat puntjes had laten liggen.

Van in het begin van de wedstrijd namen de Bierbekenaars de match in handen en was het duidelijk dat ze technisch de beteren waren. Hoegaarden probeerde wel maar kwam niet tot een goede combinatie. Na een kwartier werd een hoekschop te makkelijk ingekopt 0-1 en nog wat later mocht men weer op stilstaande fase te makkelijk inkoppen en stond het al snel 0-2. SCOH aangeslagen en die van Bierbeek op dreef. In de 25ste minuut treffer 3 na een mooie aanval.Wat later nog een schot op de lat en een misser aan de 2de paal hetgeen de overmacht van de volledig in groen uitgedoste bezoekers duidelijk illustreerde. De jongens van trainer Waeytens probeerden wel maar kwamen niet tot doelrijpe kansen. Nog voor de rust kon Bierbeek nog 2 keer toeslagen en stond een keiharde en pijnlijke 0-5 op het scorebord. De Hoegaardense appelsientjes smaakten zuur, die van Bierbeek zoeter dan zoet.

In de 2de helft en met Rock en Cambier ipv Verbist en Halgand probeerde SCOH meteen tegengas te geven, maar het was onze dag niet. Hoekschop Hoegaarden en een kleine kans afgeweerd, 3 seconden en 2 tellen later stonden de bezoekers voor doelman Tercalavres en prijkte de 0-6 op het bord. In de 55ste minuut kon een bezoeker te vrij wandelen en droog inknallen 0-7. De kelk diende geledigd tot de bodem want in de 63ste minuut kreeg Alexander Pierreux na een tackle de rode kaart en moesten de brouwers met 10 verder. Dat liep precies beter want Hoegaarden stond nu wel beter georganiseerd en kreeg toen pas voet aan de grond. Ook de goede invalbeurten van  Cambier en Iblisdir zaten daar voor iets tussen. De Hoegaardiers gingen vol voor een eerredder en dat sierde hun, maar het mocht niet zijn. Bierbeek dat de teugels begrijpelijkerwijze wat liet vieren vond het welletjes en zo bleef de 0-7 tot aan het einde toe op het bord staan. 

De 0-7 nederlaag kwam uiteraard hard aan bij al wat Hoegaarden was maar we moeten toegeven dat we vandaag wellicht het beste team gezien hebben en we als we niet allen top zijn tegen dergelijke tegenstander te kort komen. Onze supporters gaven onze jongens toch nog een welgemeend steunapplaus en elke voetballiefhebber weet dat dergelijke matchen er tussen komen. By the way er is ook nog altijd een terugmatch !!!  Volgende week zal het anders moeten in en tegen Orsmaal willen de Waeytens boys terug zingen in de kleedkamer. Come on Guys, dit doorslikken, donderdag goed trainen en zondag met het mes tussen de tanden richting Orsmaal dat ook een zware tegenstander is. We believe in You !!  

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement