Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Van 2008 was het geleden dat er nog eens een Meldert - Hoegaarden op de agenda stond. Toen in 3de A werd het 1-2 voor het "oude" Sc Hoegaarden in het jaar dat SC Outgaarden de titel pakte. Nu werd de derby in 4de prov H gespeeld tussen RC Meldert en het 2de elftal van de fusieploeg SC Out Hoegaarden . Heel wat hoegaardiers zakten af naar de meerstraat in Meldert waardoor het gezellige complex aardig gevuld was. De plaatselijke kassier was alvast een tevreden man.

De wedstrijd begon in mineur want al na 2 minuten viel de meldertse spits Mitchell Rodeyns uit met een knieletsel na een botsing. Gevreesd wordt voor een kruisbandletsel. Wij wensen Mitch, die trouwens jeugdtrainer is van de U10 van Jong Hoegaarden , veel sterkte en hopen dat het verdict meevalt.

Niet veel later de eerste aanval van de brouwers en die was meteen raak. kapitein Vandeput verstuurde de perfecte lange bal naar Yentl Noe, en de zoon van jeugdcoordinator Luc werkte beheerst af. 0-1 en de gewenste vroege voorsprong stond op het bord. Meldert speelde aardig mee en via de snelle Waegeneers kon het enkele keren dreigen maar doelman Tercalavres stond pal. Rond het kwartier, Hoegaarden was nu duidelijk baas, werd een Hoegaardier gehaakt in de 16. strafschop en Robert Rock schoot die koel binnen 0-2. Match gespeeld dacht iedereen tot enkele minuten later Waegeneers met de 2 voeten vooruit een tackle inzette op doelman Tercalavres . De scheids trok meteen geel maar zag ook hoe de geschrokken doelman iets te wild reageerde op de meldertse spits. rood was de ervaren doelman zijn lot en SCOH moest dus met 10 verder. Koen Verbist, de Hoegaardense nr 10 nam plaats in doel.

Meldert  probeerde de bezoekers onder druk te zetten maar miste daar de kwaliteit voor alhoewel Waegeneers bijna een slordig Hoegaardens ontzetten kon verzilveren. Doelman Verbist redde echter net op de lijn. Hoegaarden speelde zich voetballend onder de druk uit en kon in de 35ste minuut de 0-3 prikken na een mooie doelpunt van Yves Biscompte. Nog 2 minuten later schoot Rock zijn 2de van de namiddag binnen en stond het zowaar 0-4, meteen ook de ruststand.

Na de rust ging het spelniveau naar beneden. Hoegaarden drong weinig aan en controleerde rustig, Meldert kon te weinig van de man meer gebruik maken.  Tot in de 65ste minuut er hoegaardens lullig balverlies op het middenveld was en meldert een tegenaanval kon opzetten. Ze rondden  die ook beheerst af en kregen hun verdiende eerredder  1-4.

De mannen van Waeytens schrokken wakker en reageerden gepast. Zowel Biscompte als Rock deden er ieder nog eentje bij (1-5 en 1-6) maar de score had hoger kunnen oplopen indien de Hoegaardiers iets rustiger de ontstane ruimte hadden uitgespeeld. Zo kregen Cambier,  Malcorps en Thys vanden Audenaerde nog scoringsmogelijkheden. Het bleef dus bij 1-6 , na een respectvolle en sportieve derby.

Volgende week trekken onze jongens naar Ars Oplinter B voor weer een derby. Een verraderlijke verplaatsing want de paarswitten haalden verrassend een punt op het veld van titelkandidaat Stade Bierbeek.  

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement