Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

De supporters van SCOH reisden met hoop af naar de warande te Diest want een stunt behoorde tot de mogelijkheden voor groenwit dat het tot nu toe niet onaardig deed tegen de topploegen uit onze reeks.

De brouwers startten dan ook goed aan de partij en via Jens Polfliet kon het voor het eerste gevaar zorgen. Gaandeweg de eerste helft kwam Diest meer en meer opzetten en onze jongens moesten achteruit. Veel gevaar dwongen de diestenaren ook niet af, de poging van Beynen uitgezonderd. Hij schoot de opgelegde kans wild naast. Hoegaarden had het dus goed onder controle tot verdediger Pierreux van over de middenlijn besloot terug te spelen naar doelman Dewindt. Veel te kort jammer genoeg en daar profiteerde Sener Top van. Hij omspeelde de Hoegaardense goalie en legde kalm binnen. 1-0 een doelpunt in cadeauverpakking. De groenhemden probeerden te reageren maar verder dan een schot van polfliet kwamen ze niet. Tot vlak voor rusten verdediger Lutonadio duidelijk de bal in de 16 met de hand beroerde. Een duidelijke elfmeter, had iedereen gezien, maar de scheids gebaarde van krommenaas of durfde de bal niet op de stip leggen. Zo bleef het 1-0 voor de thuisploeg na een wedstrijd zonder veel kansen.

In de 2de helft probeerden de hoegaardiers meer druk te zetten maar dat leverde weinig op. Op tegenaanval en vooral dankzij een bedrijvige Commers kon Diest voor het meeste gevaar zorgen. Janssens en Top misten echter en dus bleef Hoegaardense hoop op puntengewin aanwezig. In de 60ste minuut kon Houart de 16 in dribbelen, schuin voor doel probeerde hij hard in te schieten maar de doelman stond pal. Afleggen was een betere optie geweest en had ons misschien langszij gebracht. Driewerf helaas en toen uitblinker Benji Commers alleen op Dewindt afging en die geen schijn van kans liet was de match gespeeld 2-0. SCOH speelde te matig en te onverzorgd en het was vooral dankzij het falen van de Diestse spitsen dat de score niet verder opliep. De ingevallen Vanbladel knalde ook nog eens op de lat. Vlak voor tijd floot de scheids een compensatiestrafschop voor Hoegaarden maar Bartholomé aanvaardde het geschenk niet en schoot binnen het bereik van de Diestse golie. Eindstand 2-0

Verliezen in Diest is geen schande maar achteraf toch ontgoocheling bij de Hoegaardiers vanwege het te makke spel. Wij lieten na te laten zien dat we beter kunnen. Bovendien hielpen we Diest in het zadel door het weggeefdoelpunt en indien de scheids de moed had gehad de bal op de stip te leggen op het "juiste" moment had het misschein ook anders kunnen uitgedraaid hebben. Maar soit, we verloren verdiend en zullen ons volgende week op Meerbeek (zij klopten Diest wel) moeten herpakken.  

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender & Uitslagen A-kern

Kalender & Uitslagen B-kern

Kalender & Uitslagen Vets

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2017-18

Planning Socceronline

Volgende evenement

Zaterdag 26 & Zondag 27 mei